Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgiosPap

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

GeorgiosPap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. @dryianni Εαν και λιγο επιθετικος,ευχαριστω για τις συμβουλες και τις πληροφοριες καθως και τα υπολοιπα μελη που μου απαντησαν οπως ο @dimitris GM
  2. Με το αρθρο 2 του πδ 420/87 στο οποιο γιναν τροποποιησης με το αρθρο 127 του καινουργιου νομου οριζεται απολυτη πλειοψηφεια το 50% συν μια ψήφος οπως διαβασα.Επισης για να ειμαι και λίγο πιο σαφής ο λόγος που ζήτησα αυτονομηση εγω και σχεδον 80% της πολυκατοικιας ειναι αρχικα οτι η κεντρικη θέρμανση με τον τρόπο που αναβει(δλδ 3 ωρες τη μερα και σε παρα πολυ ψηλες θερμοκρασιές)ειναι και οικονομικα ασυμφορη και μη αποδοτικη και επιπλεον αναβει αυθαιρετα σε μερες που αποφασιζει ο διαχειριστης οτι χρειαζεται να αναψει λογω πολυ χαμηλων θερμοκρασιων. Επισης οπως διαβασα και στην εγκυκλιο της πομιδα δεν αναγνωριζει την εφαρμογη νεου συστηματος αποδοτικοτερη πλυν της μετατροπης απο κ.θ φυσικου αεριου σε νεες υψηλης αποδοσης αντλιων θερμτητας οπως κλιματιστικα κλασικου τυπου και inverter,μεταξυ αλλων.
  3. Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθεια καί τις πληροφορίες
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια.Αυτο με την ενεργειακή απόδοση είναι ένα θέμα αλλά θα το ψάξω λίγο περισσότερο να δω που θα καταλήξω (αν και σε διαμέρισμα 90 τετραγωνικών έχω 3 κλιματιστικά, σχεδόν σε όλους τους χώρους). Μια τελευταία ερωτηση εάν γνωρίζει καποιος.Σε περίπτωση που η πλειοψηφία δεχθεί την αυτονόμηση του διαμερίσματος,είναι και πάλι απαραίτητη η διαδικασία πιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης?
  5. .....για τη μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου κύριων μεμονωμένων ιδιοκτησιών στις οποίες οι ιδιοκτήτες τους προτίθενται να τοποθετήσουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα τηλεθέρμανσης ή γεωθερμίας ή αντλιών θερμότητας ή άλλο αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι η ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Ε.Ν.Α.Κ.). αυτο γράφει στο άρθρο οπότε καταλαβαίνω ότι δεν περιορίζεται σε ατομικό λέβητα αλλά και σε άλλες μορφές αυτόνομου συστήματος θέρμανσης.
  6. Τεθηκε θεμα στη συνελευση της πολυκατοικιας με σκοπο την αυτονομηση διαμερισματων και οταν ανεφερα πως ενα απο αυτα ειναι και το δικο μου και θελω να απομονωσω τα σωματα και να μη συμετεχω στα εξοδα θερμανσης και πως χρησιμοποιω ως αυτονομη θερμανση τα κλιματιστικα μου,μου ειπαν πως κατι τετοιο δε γινεται γιατι τα κλιματιστικα δε θεωρουνται μεσο αυτονομης θερμανσης.
  7. Επειδή είναι η πρώτη φορά που μενω σε διαμέρισμα μου είπαν ότι αυτόνομη θέρμανση θεωρείται μόνο εάν ενώσω αυτόνομα το διαμέρισμα με τον κεντρικό καυστήρα και πως τα κλιματιστικά δε θεωρούνται αυτόνομη θέρμανση και επομένως δε μπορώ να απομονώσω τα σώματα μου.
  8. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους.Επειδη πρόσφατα προέκυψε μέγιστο θέμα και διαφωνίες στην πολυκατοικία μου θα ήθελα να κάνω τις εξής 2 ερωτήσεις. 1) εάν τα κλιματιστικα τύπου ινβερτερ θεωρούνται αυτόνομη θέρμανση και πως το πιστοποιω? 2)Έχουμε κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου πως γίνεται και από ποιο φορέα ο έλεγχος ενεργειακής απόδοσης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.