Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alexandra Simantiri

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alexandra Simantiri's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Πέρα από το συντελεστή δόμησης, υπάρχει κάποια μέγιστη τιμή στην επιτρεπόμενη δόμηση για τουριστικές εγκαταστάσες; Αν γνωρίζει κάποιος που το αναγράφει. Ευχαριστώ!
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έκανα ερώτημα και στην ΥΔΟΜ και με ενημέρωσαν ότι κάνω εκδοση Μικρής Κλίμακας και εγκριση εκτέλεσης εργασιών για τις εργασίες που αναγράφονται στον 4495/17 για την κάθεμία.
  3. Από το άρθρο 107 παρ 5β: Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 και 3843/2010, καθώς και όσες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν.4014/2011, του ν.4178/2013 και του παρόντος, και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, ή εμπίπτουν στην παράγραφο 2 του άρθρου 89, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η εκτέλεση : αα) εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους, καθώς και εργασιών προσαρμογής, σύμφωνα με τα άρθρα 116 και 117, ββ) κατεδάφισης, γγ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του επόμενου εδαφίου ή φύτευσης δώματος, δδ) ενίσχυσης, όπως αυτή προκύπτει από τη μελέτη στατικής επάρκειας, χωρίς να επέρχεται αντικατάσταση του φέροντος οργανισμού. H εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών αφορά τα αυθαίρετα τμήματα κτιρίων, ενώ για τα τμήματα που καλύπτονται από οικοδομική άδεια επιτρέπονται οι κατά νόμο προβλεπόμενες εργασίες. Οι εργασίες της περίπτωσης β της παρ.5 επιτρέπονται σε αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες δεν έχει περαιωθεί η διαδικασία της υπαγωγής ή δεν έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης. Αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες και ως εκ τούτου για τυχόν εκτέλεση εργασιών ακολουθούνται οι γενικές πολεοδομικές διατάξεις. Η κατασκευή στέγης είναι δυνατή εφ’ όσον η στέγη επιβάλλεται από τους όρους δόμησης της περιοχής, ή προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια και δεν υλοποιήθηκε. Σε κάθε περίπτωση κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις, είτε του ειδικού διατάγματος, είτε της οικοδομικής άδειας. προκύπει ότι στα αυθαίρετα τμήματα γίνονται μόνο οι παραπάνω εργασίες και όχι οι εργασίες μικρής κλίμακας. Στο νόμιμο τμήμα δηλαδή θα μπορώ να κάνω π.χ. αλλαγή χρήσης και στο τμήμα που δεν εξαιρείται τις κατεδάφισης - Κατ. 5 μόνο τα παραπάνω. Σωστά; Είναι λίγο περίεργο.
  4. Καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το παρακάτω θέμα: Έχω ακίνητο το οποίο έχει τακτοποιηθεί με τον Ν4495/17 και υπάγεται στην κατηγορία 5 με υ.δ. 120% (η χρήση του είναι κατοικία στους ορόφους και στο υπόγειο και κατάστημα στο ισόγειο στο ένα του τμήμα). Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο, μείωση της δόμησης με την μετατροπή τμημάτων του ισογείου και των ορόφων σε ημιυπαίθριους χώρους, προσθήκη εξωτερικού ανελκυστήρα που θα εφάπτεται στο κτίριο και εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Ίσως να μειωθούν και οι υπόγειοι χώροι με επαναφορά της χρήσης τους σε βοηθητικούς. 1) Μπορεί να βγει άδεια καθώς είναι κατ. 5 και δεν θεωρείται νομίμως υφιστάμενο βάσει ΝΟΚ αρθρο 23 : Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο : α) αν έχει ανεγερθεί με νόμιμη άδεια ή αναθεώρηση και σύμφωνα με τους όρους αυτής, β) αν έχει νομιμοποιηθεί με το εδάφιο 5 της παραγράφου 8 του άρθρου 8 του ν.1512/1985 ή την παράγραφο 3 του άρθρου 22 του ν.1577/1985, όπως τροποποιήθηκε με το ν.2831/2000 ή την παράγραφο 2 του άρθρου 26 του ν.4014/2011, γ) αν προϋπήρχε της έγκρισης του σχεδίου πόλης και συγχρόνως οποιουδήποτε κανονισμού δόμησης στην περιοχή προ της δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος της 23.10.1928 για τις εκτός σχεδίου δόμησης περιοχές και προ της δημοσίευσης του ν.δ. της 16.8.1923 για τις εντός σχεδίου περιοχές, δ) Αν προϋφίσταται του β.δ. της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν.1337/1983 ή εξαιρέθηκε οριστικά, σύμφωνα με διατάξεις ρύθμισης, τακτοποίησης ή αναστολής επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων. ε) αν πρόκειται για κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί νεότερα μνημεία ή διατηρητέα είτε στο σύνολο, είτε μόνο τμήματα αυτών όπως ιδίως όψεις, φέρουσα τοιχοποιία, στ) αν πρόκειται για κτίριο που έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια πριν την ισχύ του παρόντος και που έχει πρόσωπο σε οικοδομική γραμμή που βρίσκεται απέναντι από οικοδομικό τετράγωνο στα ακραία σημεία του σχεδίου και με τους όρους δόμησης του απέναντι οικοδομικού τετραγώνου. Αλλά βάσει 4495/17 - άρθρο 41 μπορεί : Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, καθώς και σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών εφόσον : α) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, και 2) Μπορεί να αλλάξει χρήση και να αφαιρέσει δόμηση με οικοδομική άδεια αλλα να παραμένει στην Κατ. 5? (Θα μειώσει την δόμηση μέχρι να έχει τους επιτρεπόμενους Η/Χ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.