Jump to content

giotaki

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About giotaki

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα.. Θα ήθελα να το ρωτήσω το εξής : έχω περίπτωση ενός γηπέδου εκτός σχεδίου το οποίο έχει δημιουργηθεί μετά από επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας, στο οποίο υπάρχουν τρία διαφορετικά και ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίρια, τα οποία είναι πολύ παλιά. Το καθένα κτίριο ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη και θέλουν τώρα με σύσταση καθέτου, να διαχωρίσουν κάπως τα ακίνητά τους καθώς και το γήπεδο. Οι δύο από αυτούς έχουν κάνει αυθαιρεσίες στα κτίρια, ενώ ο τρίτος όχι. Μπορούν να προβούν σε σύσταση καθέτου; ευχαριστώ πολύ
 2. (από μεταφορά. Pavlos33) Μήπως έχει κανείς την εγκύκλιο 33888/95 και το έγγραφο 70742/2991/86 περί χρήσης της οικογενειακής στέγης; Ευχαριστώ.
 3. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς σε μια νέα άδεια (κατηγορίας 3) που θέλω να βγάλω και αφορά στο διαχωρισμό διαμερίσματος σε πολυκατοικία του 1974, σε δύο νέα επιμέρους διαμερίσματα, αν απαιτείται να έχω θέση στάθμευσης στην οικοδομή? Η οικοδομή έχει χτιστεί με Ο.Α. του 1974..Μπορώ να "πατήσω" στον παλιό ΓΟΚ, εφόσον πρόκειται για παλαιά οικοδομή και να πω ότι δε χρειάζεται να υπάρχει πρόβλεψη για θέση στάθμευσης?? και πού ακριβώς? Ευχαριστώ..
 4. Καλησπέρα σε όλους. Να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι.. Μπορεί κάποιος να κάνει χρήση της οικογενειακής στέγης για προσθήκη ορόφου σε υφιστάμενη πολυκατοικία?..
 5. Καλημέρα.. μπορεί κάποιος να μου θυμήσει βάσει ποιας νομοθεσίας υπολόγιζε η Πολεοδομία πρόστιμα την περίοδο-2009-2010 μετά από καταγγελία?.. Βάσει του ΓΟΚ85?.. Ευχαριστώ
 6. Βρε παιδιά, δηλ ποιοι έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων?..όσοι έχουν πρόστιμο από Πολεοδομία? όλοι?..
 7. Δηλαδή λες να κάνω υπαγωγή στο Ν. 4495 προς ρυθμιση και όχι προς έκδοση Ο.Α. ?
 8. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα.. Έχω την εξής περίπτωση : αυθαίρετη παλιά αποθήκη σε οικόπεδο εντός οικισμού (το μόνο κτίσμα στο οικόπεδο) χτισμένη από το 1973 με στέγη από λαμαρίνα, που δεν έχει Ο.Α. Ο ιδιοκτήτης το 2015, πήγε και έφτιαξε στέγη και έβαλε και μπαλκόνια/βεράντες.. Τώρα θέλει να τα τακτοποιήσει/νομιμοποήσει όλα.. Σκέφτηκα : του κάνω υπαγωγή στο σύστημα με παλαιότητα έως 31/12/1982 προς έκδοση Ο.Α. και πληρώνει το παράβολο.. Πάμε για νομιμοποίηση με έκδοση Ο.Α. Αφού βγει η Ο.Α. κάνει αυτοψία η Πολεοδομία του βάζει πρόστιμο ίσο με το 20% του προστίμου ανέγερσης για στέγη και μπαλκόνια και πάμε για νομιμοποίηση (παρ. 3β αρθρ. 94) με νέα έκδοση Ο.Α. ή μήπως μπορεί να βγει μια φορά Ο.Α. ? Ευχαριστώ πολύ..
 9. Οντως συμπεριλαμβάνεται στη δόμηση.. ευχαριστώ παιδιά..
 10. Καλησπέρα..'Εχω την περίπτωση : θέλω να βγάλω άδεια δόμησης σε διαμέρισμα παλιάς οικοδομής (Ο.Α. 1974) στο κέντρο της πολης, για διαχωρισμό του εν λόγω διαμερίσματος σε δύο επιμέρους. Παρεπιμπτόντως : Το διαμέρισμα έχει κάποιες αυθαιρεσίες και συγκεκριμένα α) στα σχέδια της Ο.Α. φαίνεται ένα μέρος του να επεκτείνεται στο διπλανό διαμέρισμα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει και β) μεταβολή διαστάσεων εξώστη. Οι εν λόγω αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν με το Ν. 4495/2017 από άλλο συνάδελφο και πραγματοποιήθηκε το Μάιο και αγοραπωλησία του διαμερίσματος... Όλα οκ μέχρι που κάνω αυτοψία για να ξεκινήσω την άδεια δόμησης διαχωρισμού και διαπιστώνω ότι υπάρχει μικρός φωταγωγός (καθ'υπέρβαση της δόμησης της Ο.Α.) που δεν έχει συμπεριληφθεί στην τακτοποίηση.. Εν τω μεταξύ, δεν έχω υπόλοιπο δόμησης ούτε με τους κανονισμούς που ίσχυαν το 74 και ούτε και σήμερα φυσικά.. ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς βγάζω άδεια δόμησης ??? πάω για νομιμοποίηση? αλλά πώς χωρίς υπόλοιπο δόμησης??? ευχαριστώ
 11. Kαλησπέρα.. πότε ακριβώς τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά ο ΚΑΝΕΠΕ? Ευχαριστώ.. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα, πριν κάνεις αναζήτηση για ήδη υπάρχον με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το υπάρχον. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής προκειμένου να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos 33 http://www.michanikos.gr/forums/topic/53379-ισχυσ-κανεπε/
 12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. Και γω αυτό είπα στον πελάτη μου..ότι δε χρειάζεται να ανησυχεί (διότι ο νέος ιδιοκτήτης που είναι νόμιμος κληρονόμος του προκατόχου), τον πάει στα δικαστήρια και απαιτεί τη διάνοιξη διαδρόμου..!! Απλά, πώς να το αποκρούσω?με ποια νομοθεσία ? με τη σύσταση μόνο? υπάρχει περίπτωση να βγάλει την Ο.Α. κακώς εκδοθείσα επειδή δε προβλεπόταν σε αυτή πρόσβαση στον ακάλυπτο?..
 13. Καλησπέρα..Να ρωτήσω το εξής : έχω περίπτωση πελάτη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και των δύο διαμερισμάτων που μαζί με ένα κλιμακοστάσιο αποτελούν το ισόγειο μιας τριώροφης οικοδομής. Η πλέον πρόσφατη Ο.Α. έχει εκδοθεί το 1985 και αφορούσε προσθήκη ορόφου, όμως σε αυτή αποτυπώνονται όλες οι στάθμες/όροφοι του κτιρίου. Το θέμα είναι πως στην εν λόγω κάτοψη του ισογείου (το οποίο παρεμπιπτόντως προϋφίσταται του 1955) δεν προβλεπόταν κάποιος διάδρομος προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Επιπλέον, έγινε και σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. το 1984 στην οποία ο ακάλυπτος θεωρείται κοινόχρηστος, χωρίς να αναφέρεται τίποτα άλλο. Μέχρι τώρα, μόνο ο ιδιοκτήτης του ισογείου είχε πρόσβαση και ήταν όλοι καλά. Προσφάτως άλλαξε ο ιδιοκτήτας του γ ορόφου και απαιτεί να αναδιαμορφωθεί το ισόγειο (να αλλάξουν οι κατόψεις, να κατεδαφιστούν τοίχοι, νέες εργασίες κτλ) προκειμένου να γίνει λωρίδα κοινόχρηστου διαδρόμου προς τον ακάλυπτο. Το ερώτημά μου είναι αν μπορεί να έχει τέτοια απαίτηση ο νέος ιδιοκτήτης; Έως τώρα ζούσαν σε μια κατάσταση "νομιμοποιημένη" και αποδεκτή από την Πολεοδομία (Ο.Α. του 1984) και όλα καλά.. θα πρέπει πράγματι να κατεδαφιστεί μέρος του διαμερίσματος για να γίνει διάδρομος και από ποια νομοθεσία προκύπτει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ πολύ..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.