Μετάβαση στο περιεχόμενο

cv2000

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cv2000's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απλά η εκφώνηση της άσκησης δεν ανέφερε σεισμικό κίνδυνο ούτε καν οπλισμό...απλά ανέφερα την σκέψη μου για οπλισμό να πάρω μια γνώμη για το αν ευσταθεί.Συνήθως υποστήλωμα απο υποστήλωμα ποιά θα λέγαμε ότι θα μπορουσε να είναι μια ασφαλής απόσταση μιας μη σεισμικής ζωνης; Επίσης είναι σωστό να αντικαθιστούμε υποστηλώματα με τοιχεία ;
  2. Οι γνώσεις μου ειναι πολύ περιορισμένες ώστε να μπορέσω να καταλάβω πλήρως τα λεγόμενά σας,το ερώτημα αυτό μου τέθηκε στην εξεταστική και απλώς θα ήθελα να καταλάβω αν η λύση μου ειναι έστω και δύσκολα υλοποιήσιμη.
  3. Σίγουρα δεν χρειάζεται βιασύνη,όμως θεωρώ λίγα 7 μέτρα ώστε να βάλω και δεύτερη κολώνα μιας και σε ενα πανεπιστημιακό βιβλίο διαβασα πως κολώνα απο κολώνα δεν θα πρεπει να απέχει πάνω απο 7-9 μέτρα .Ισως ειναι οριάκο αλλά με την αυξημένη διατομή υποστηλωμάτων, δοκών πιστεύω πως είναι εντος ορίων για μια κατασκευή 6 μέτρων.
  4. Απλα εχω διαβασει οτι και σε αυτο που εκανα δεν θα ειχα προβλημα μιας και ειναι διωροφο και εχω βαλει 40×40 κολωνες και μεγαλης διατομης δοκαρια.
  5. Ειμαι πρωτοετής φοιτητής σχολης πολιτικών μηχανικών και εχω μια απορία σχετικά με τους ξυλότυπους. Μας έδωσαν ενα διώροφο ύψους 6 μετρων, 7×6.5 και μας ζητησαν σκαρίφημα ξυλότυπου. Εγω προτεινα 4 υποστηλώματα 40×40 1 σε καθε γωνία και δοκαρια 30×65 Πρότεινα 65 cm διοτι θεωρω λίγο μεγαλη την αποσταση 7 μετρων απο κολωνα σε κολωνα . Στα θεμέλια εβαλα ανεξάρτητα πέδιλα 1.50×1.50 με συνδετηριες δοκούς 30×30 Να σημειωθεί οτι η κατασκευή είναο συμβατική απο οπλισμένο σκυρόδεμα Οπλισμο δεν ζητούσε αλλα εγω θα έβαζα Φ8 20 στις 2 πλάκες 8Φ16 για υποστηλώματα και 6Φ12 στα δοκάρια . η λύση μου θα μπορούσε να είναι στατικά ανεκτή;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.