Μετάβαση στο περιεχόμενο

GIAN2000

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Το ζητούμενο μου είναι να γλιτώσω την αγωγή διεκδίκησης από το δημόσιο, με αγωγές, εφέσεις, χρήμα, καθυστέρηση, κ.λ.π. Γι αυτό έλεγα εάν αναλάβει κάποιος μηχανικός μόνο μπορεί να προχωρήσει η διόρθωση?
  2. Από διαθήκη πριν ένα έτος περίπου ήρθε στην κατοχή μου μια οικία 70 τμ κατασκευής του 1974, σε οικόπεδο 280 τμ εκτός σχεδίου. Έτσι πηγαίνοντας στο κτηματολόγιο Σαλαμίνας για την ολοκλήρωση της αποδοχής και χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση όλα αυτά τα χρόνια, μας λένε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο λόγο παλαιού αιγιαλού. Επίσης οι γονείς μου το 2013 νομιμοποίησαν και ολοκλήρωσαν την διαδικασία για το συγκεκριμένο ακίνητο με το νομό περί αυθαιρέτων χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Καταλήγοντας, μήπως γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει άλλος τρόπος ή κάποια απόφαση για τ’ αυθαίρετα στο παλαιό αιγιαλό εκτός της νομικής οδού, (αγωγή), για να διορθωθεί το κτηματολόγιο;, (Έχω συμβόλαια αγοραπωλησίας του οικοπέδου από το 1963).
  3. Δηλαδή εάν έχουν κτίσει δυο ιδιοκτήτες ξεχωριστά ακίνητα το ένα διπλά στο άλλο σε εξ΄ αδιαίρετου οικόπεδο με σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών, θεωρείται ότι και τ' ακίνητα είναι εξ΄ αδιαιρέτου?
  4. Το γνωρίζω ότι είναι ένα φόρουμ γ αυτό κ είπα παραπάνω εάν είναι σύνηθες.....για νομιμοποίηση; Και όχι για έκδοση οικ. αδειας. Και φυσικά θα πάω σε μηχανικό.
  5. Ναι οκ κ εγώ υποθέσεις κάνω στις ερωτήσεις που μου κάνουν, αυτό που ρώτησα από την αρχή είναι εάν είναι σύνηθες να περιλαμβάνονται οικ. άδειες άλλων και μάλιστα όταν δεν έχουν καμία σχέση με το αυθαίρετο που νομιμοποιούν.
  6. Δεν έχει σημασία; Εάν την έχει περιλάβει να φαίνεται στο ισόγειο του; Γιατί είναι σίγουρο ότι είναι χωρίς οικ. άδεια, (έχω την τακτοποίηση του).
  7. Όχι, η κάθε ιδιοκτησία έχει την δικιά του οικ. άδεια και με διαφορετικές χρονικά περιόδους.
  8. Όχι δεν έχει γίνει σύσταση επί καθέτου αλλά οριζόντιων ιδ., (με ξεχωριστά κλιμακοστάσια), και οκ πως την περιέλαβε στην δική του νομιμοποίηση αυθαιρέτου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συγκυριου επί του οικοπέδου και με ποια αιτιολογία; δε πρέπει να αναφέρεται στην έκθεση νομιμοποίησης;
  9. Σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί οριζόντιες ιδιοκτησίες η μια δίπλα στην άλλη δηλαδή ισόγειο κ πρώτος όροφος η μεν και ισόγειο κ πρώτος όροφος η διπλα. Στη ταράτσα τις διπλανής ιδιοκτησίας περίπου το 2000, ο ιδιοκτήτης της κατασκευασε ένα δώμα 30 Τ.μ περίπου, όπου και νομιμοποίησε με τον νόμο περί αυθαιρέτων του 2013 με την διαφορά όμως ότι στα δικαιολογητικά που κατέθεσε περιέλαβε την οικοδομική άδεια και του δικού μου ορόφου εκτός από του δικού του. Ερώτημα αυτό είναι εφικτό και αν ναι; σε ποια νομοθεσία αναφέρεται;
  10. Όντως γυρνάμε γύρω γύρω, σε λίγο θα ξεχάσω και αυτά που έμαθα...Για να συνοψίσουμε στην ερώτησή μου ......................Και αν ναι τι άδεια, δηλαδή, ενημερώνει την παλιά, την αναθεωρη, τι; ...Μου λες ότι αναθεωρη την παλιά ή πάλι δε κατάλαβα;
  11. Αυτό που θέλω είναι ν αποφύγω να μπω σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα με αμφίβολα αποτελέσματα και από οικονομικής απόψεως, γ αυτό ρωτάω μήπως μόνο με τις ενέργειες καποιου μηχανικού να κλείσω.
  12. σε εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια του 1972 και στην οποία αναγράφει ότι ισχύει “μέχρι πέρατος των οικοδομικών εργασιών”
  13. είναι θα πρέπει πρώτα να βάλω δικηγόρο και να γίνει αγωγή (περιμένοντας 2, 3, 4 χρόνια) ή βάζοντας μόνο μηχανικό καταφέρω να χτίσω έστω κ το ένα όροφο γιατί με έχει φάει η εφορία και ο ενφια στο γιαπί που μου έτυχε..Και αν ναι τι άδεια, δηλαδή ενημερώνει την παλιά, την αναθεωρη, τι;
  14. Το διευκρίνισα παραπάνω είναι στο όριο, το ταβάνι του 2ου και του 3ου (ταράτσα) ακουμπάει στο τοίχο του στην ερώτησή μου όμως δε μου απαντάτε...Τι να κάνω;.....
  15. Το ζητούμενο μου είναι ότι τα παράθυρα του όμορου βρίσκονται σχεδόν μέσα στον 2ο και στο 3ο όροφο όταν θα πάω να φτιάξω το κέλυφος είναι σίγουρο θα φέρει την αστυνομία, αυτό που προσπαθώ να μάθω είναι θα πρέπει πρώτα να βάλω δικηγόρο και να γίνει αγωγή (περιμένοντας 2, 3, 4 χρόνια) ή βάζοντας μόνο μηχανικό καταφέρω να χτίσω έστω κ το ένα όροφο γιατί με έχει φάει η εφορία και ο ενφια στο γιαπί που μου έτυχε..Και αν ναι τι άδεια, δηλαδή ενημερώνει την παλιά, την αναθεωρη, τι; Ύσ. Ποιο σαφής δε μπορώ να γίνω. Όσο για τις κολόνες επειδή μένω στο 1 ορ ανά διαστηματα τις συντηρώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.