Μετάβαση στο περιεχόμενο

pagrog71

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

pagrog71's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα κι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Η διαθήκη της οποίας είμαι μοναδικός κληρονόμος και δημοσιεύθηκε το 2002, μου άφηνε 1 διαμέρισμα του 4ου ορόφου περίπου 70m2. Δυστυχώς επειδή μετά το θάνατο της γιαγιας, δεν ασχολήθηκα ποτέ και το εκμεταλλευόταν η μητέρα μου (ενοίκιο). Με τη σύσταση και εκ των υστέρων τη διανομή, δινόταν στη γιαγιά μου, ως οικοπεδούχος, εκτός κάποιων άλλων, το Δ2 70m2. Αυτό ακριβώς έκανα αποδοχή. Ποτέ δεν είχε κοιτάξει κάποιος εάν ήταν σωστά τα μέτρα και τα σχέδια. Όντως στον 4ο όροφο, κατά τη σύσταση υπήρχαν 3 διαμερίσματα, το Δ1, Δ2, Δ3, ενώ στην πραγματικότητα μόνο 2. Το ενωμένο Δ2-3 και το Δ1 που ανήκει σε τρίτο. Θα κάνω αποδοχή του ποσοστού της γιαγιάς μου 35% και η μητέρα και η θεία μου θα μου δώσουν τα μερίδια τους από το Δ3, αλλά και πάλι δεν γνωρίζω πως μπορώ να τα ενώσω νόμιμα αφού η σύσταση το απαγορεύει ρητά. Για το Δ3 θα μπορούσα να πάρω βεβαίωση μηχανικού, αφού δεν έχει αλλάξει κάτι από τα σχέδια της ο.α., εάν κλείσω με τοίχο τον διάδρομο που επικοινωνεί με το λειψό Δ2, αλλά μετά πιθανόν δεν θα μπορώ να το ενοποίηση. Πάντως δεν υπάρχει καταπάτηση κοινοχρήστων. Είναι μια περίπτωση μηχανικών και συμβολαιογράφων που δεν περίμεναν ποτέ ότι θα αλλάξει ο νόμος και θα χρειαζόταν μηχανικός. Για βοήθεια παραθέτω τα μέτρα των 3 διαμερισμάτων της σύστασης : Δ1 90m2 Δ2 70m2 Δ3 33 m2 Κι αυτό που εγώ κληρονόμησα (ενώ έγραφε στη διαθήκη 70m2), το μέτρησα και είναι με το ζόρι 56-57m2.
  2. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα ήθελα να πουλήσω ένα διαμέρισμα, το οποίο ήρθε στην κατοχή μου από αποδοχή κληρονομιάς(μοναδικός κληρονόμος). Βρίσκεται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας (Δ2). Ανακάλυψα όμως ότι αυτό το οποίο έχει κατασκευαστεί από την κατασκευή της πολυκατοικίας (1967) αποτελείται από 2 διαμερίσματα. Το Δ3, το οποίο είχε μείνει αδιάθετο από τη σύσταση και δινόταν στους οικοπεδούχους και το Δ2, το οποίο κληρονόμησα. Επίσης το Δ2 δεν είναι όπως είναι τα σχέδια της άδειας, αλλά έχει πάρει μέρος του ο διπλανός ιδιοκτήτης. Οι οικοπεδουχοι είναι η μητέρα μου, η θεία μου και η γιαγιά μου, η οποία απεβίωσε και την κληρονόμησα. Δηλαδή έχω κληρονομήσει ένα διαμέρισμα το οποίο είναι στην πραγματικότητα 55m2, ενώ κατά τη σύσταση αποτελείται από το Δ3(33m2) και το Δ2(70m2). Στη σύσταση του 1967 δεν επιτρέπεται η τροποποίησή της. Έχει όμως κατασκευαστεί έτσι από τη γέννηση της πολυκατοικίας. Ξέρω ότι είναι πολύπλοκο το θέμα, αλλά θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή, ώστε να μπορέσω να το ενοποιήσω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.