Μετάβαση στο περιεχόμενο

gaganian

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gaganian's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. και να σκεφτείς ότι είμαι στην Κομοτηνή οπότε καθόλου παράξενο να έχω λέβητα ακόμα και 300.000 θερμίδων!!! Οπότε θεωρητικά αν ρυθμίσουμε το σύστημα, καταργήσουμε την αυτόνομη και ανάβουμε τη θέρμανση συγκεκριμένες ώρες, μόνο τότε υπάρχει περίπτωση να συμφέρει η κεντρική θέρμανση πετρελαίου σε σχέση με ατομικό ηλεκτρικό λέβητα!!!
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με τη ρύθμιση του λέβητα ή να προσπαθήσω να τον κάνω πιο αποδοτικό καθώς δεν πρόκειται να βγάλω άκρη με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Το ερώτημα ουσιαστικά συνοψίζεται στο είναι δυνατόν οι κεντρικοί λέβητες να οδηγούν σε τέτοια σπατάλη ενέργειας που τελικά να μου κοστίζει 50 λεπτά η kWh. Επίσης αν έχει κάνει κάποιος άλλος την ίδια άσκηση επί χάρτου???
  3. Το κτίριο είναι 5όροφο με πυλωτή. Οι δύο πρώτοι όροφοι έχουν από 4 διαμερίσματα ενώ οι υπόλοιποι τρεις από 3 διαμερίσματα. Το δικό μου βρίσκεται στον 5ο όροφο και μόνο η μία του πλευρά είναι προς θερμαινόμενο χώρο. Με τον όρο ημιαυτόνομη περιγράφω τον κεντρικό λέβητα πολυκατοικίας με κάθε διαμέρισμα να διαθέτει το δικό του θερμοστάτη. Δεν υπάρχει κανένας άλλος αυτοματισμός στο σύστημα θέρμανσης. Αυτό που φαντάζομαι είναι πως σχεδόν πάντα ο λέβητας δουλεύει σε πολύ χαμηλό ποσοστό της ισχύος του (αφού σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει ζήτηση σε όλα τα διαμερίσματα ταυτόχρονα) με αποτέλεσμα η απόδοση του να είναι εξαιρετικά χαμηλή.
  4. Λοιπόν το σπίτι μου είναι 87,65 τ.μ. και διαθέτει κεντρική ημιαυτόνομη θέρμανση. Μέτρησα λοιπόν τις διαστάσεις των καλοριφερ και από το site της Buderus (δεν κάνω διαφήμιση καθώς δεν διαθέτω αυτά τα σώματα απλά αναφέρω την πηγη) βρίσκω πως αντίστοιχα σώματα έχουν μία συνολική ισχύ 7,751 kW για θερμοκρασία εισόδου νερού 70 C και 55 C εξόδου και θερμοκρασία δωματίου 20 C. Για ασφάλεια θα θεωρήσω πως τα δικά μου σώματα έχουν διπλάσια ισχύ δηλαδή 15,502 kW. Τον περασμένο χρόνο από τα δεδομένα ωρομέτρησης δούλεψα τη θέρμανση 157 ώρες όλο το χειμώνα. Αυτό μας δίνει 15,502Χ157=2433,8 kWh και συνολικά πλήρωσα για θέρμανση 1210€. Δηλαδή μου κοστίζει 1210/2434 = 0,497€/kWh Αν τώρα είχα βάλει ένα ηλεκτρικό λέβητα και δεν πλήρωνα καμία συμμετοχή για την θέρμανση, και αν θεωρήσουμε την απόδοση του ηλεκτρικού λέβητα ίση με 1,00 και τιμή kWh της ΔΕΗ 0,14€ τότε το κόστος θέρμανσης θα ήταν ... 2434Χ0,14 = 340.76 €!!!!!!!!! Μήπως κάνω κάπου λάθος ή όντως είναι δυνατόν να είναι τόσο ενεργοβόρα (με τεράστιο κόστος εννοώ!) η κεντρική θέρμανση σε σχέση με ένα ατομικό ηλεκτρικό λέβητα?????? Παρακαλώ για τις απόψεις σας.
  5. Είναι σχετικά απλά τα πράγματα συνάδελφοι. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μέχρι τώρα είχαμε, όπως όλοι ξέρουμε, δύο ειδικότητες μηχανικών που είχαν κρατήσει για την συντεχνία τους όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα (πολιτικοί μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι-μηχανολόγοι) και κατά καιρούς πετούσαν ψίχουλα σε όλους τους υπόλοιπους. Για να δώσω ένα παράδειγμα ... απόφοιτος πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα μπορεί να υπογράψει τεράστια γκάμα έργων ... από του πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα μέχρι το φράγμα του Χούβερ και επιπλέον είναι απαραίτητη η υπογραφή του και για την τουαλέτα που έφτιαξα στο κτήμα μου. Η πίεση όμως μεγάλωσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων αλλά και από την τεράστια ανεργία που πλήττει τον κλάδο μας, οπότε έπρεπε να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα για να εξασφαλίσει τα διακαιώματα της άρχουσας τάξης του ΤΕΕ και ειδικότερα των μελών του έχουν 15-20 χρόνια εμπειρίας. Και αυτή βρέθηκε στο θέμα της πιστοποίησης. Έτσι από εδώ και πέρα οι παλαιοί μηχανικοί θα μπορούν να συνεχίσουν να υπογράφουν για τα πάντα αλλά οι νέοι δεν θα μπορούν να υπογράφουν ούτε για κοτέτσι. Με το κόλπο αυτό η μικρή πλέον πίτα θα μοιράζεται σε πολύ λιγότερα άτομα ... πόσα άλλωστε είναι τα μέλη του ΤΕΕ με 20ετή εμπειρία. Το παράδειγμα το έδειξαν με τους ενεργειακούς επιθεωρητές όπου με τις ευλογίες της άρχουσας τάξης του ΤΕΕ πετάξανε έξω από την αγορά των επιθεωρήσεων όλους τους μηχανικούς κάτω της 10ετίας. Το ίδιο θα γίνει και με όλα τα υπόλοιπα. Αν νομίζεται πως η άρχουσα τάξη του ΤΕΕ είναι ενάντια στο σχέδιο του πανάρετου είστε γελασμένοι. Η πρόταση πανάρετου εξασφαλίζει και διασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγαλομηχανικών και πετάει στον καιάδα της πιστοποίησης όλους του νέους μηχανικούς. Το ΤΕΕ όμως και καλά θα κάνει αγώνα για τα δικαιώματα των μηχανικών αλλά από πίσω τα έχουν συμφωνήσει όλα με τον Πανάρετο. Αλλά έτσι είναι αφού βρίσκουν κορόιδα και τους πουλάνε τον παπά για δήθεν αριστεία των διπλωματούχων έναντι των ΤΕΙ. Ξυπνήστε ... μας έχουν ήδη πουλήσει όλους τους νέους είτε διπλ είτε ΤΕΙ. Με βάση την κατανομή των μελών του ΤΕΕ ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της Διοικούσας θα έπρεπε να είναι κάτω από 35 ετών. Καλά να πάθουμε με αυτούς που ψηφίζουμε.
  6. Ψάχνοντας στο internet βρήκα το παρακάτω δελτίο τύπου που αφορά τροποποίηση των διατάξεων για θέματα Γεωργικής Γης Υψηλής παραγωγικότητας. Μεγάλη χώρα η Ελλάδα. Που να μην ήμασταν και πτωχευμένη χώρα. http://www.kolivas.de/2011/03/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3/
  7. Δυστυχώς ή Ευτυχώς μιλάμε για το ίδιο πράγμα... απλά εμείς το μεγαλοποιήσαμε και του βάλαμε και ελάχιστη αμοιβή για να νομίζουμε πως είναι και καμιά σοβαρή δουλειά. Καλό πάντως και αυτό... θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι πιο σοβαρή χώρα από την Αγγλία. Μου φαίνεται όσα μνημόνια και τρόικες και αν περάσουν μυαλό δεν πρόκειται να βάλουμε.
  8. Λοιπόν υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνεις πιστοποιημένος 1) με πρότερη εμπειρία 2) με τα σεμινάρια που συζητήσαμε παραπάνω. "Qualification - if you are new to this field, you must obtain a level three diploma and certificate in domestic energy assessment before you can seek accreditation." Στην συνέχεια ο υποψήφιος κάνει μία αίτηση για να εγγραφεί σε κάποιο μητρώο. Στην παρακάτω σελίδα φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά μητρώα και όχι μόνο του Σοσιαλιστικού - Σταλινικού τύπου μητρώου του ΥΠΕΚΑ. http://www.businesslink.gov.uk/bdotg/action/detail?=en&itemId=1082112716&lang=en&r.i=1082112221&r.l1=1073858799&r.l2=1082139454&r.l3=1082081328&r.s=sc&r.t=RESOURCES&topicId=1082081328&type=RESOURCES Σε ένα από αυτά τα μητρώα στην συνέχεια σας δίνω το link για τα δικαιολογητικά εγγραφής. http://www.bre.co.uk/accreditation/page.jsp?id=2352 Οπότε νομίζω έχουν λυθεί όλες οι απορίες. Όπως τα έχω καταλάβει στην Αγγλία απλά θα γινόμασταν ενεργειακοί επιθεωρητές μόνο και μόνο επειδή είμαστε Διπλωματούχοι, ενώ αν ήμασταν χτίστες θα έπρεπε να περάσουμε από σεμινάρια!!!!!!! Αλλά μάλλον στην Αγγλία δεν θα υπάρχουν και πολλοί διπλωματούχοι να ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου σε μία 5ετία το 99% των Διπλωματούχων θα είναι και Ενεργειακοί επιθεωρητές.
  9. Και η πλάκα συνεχίζεται... εταιρεία προσφέρει εξ' αποστάσεως μαθήματα. http://www.energy-trust.co.uk/products/domestic-energy-assessor-dea-training-distance-learning-pack Αλλά και ταχύρυθμο πρόγραμμα Δυο ημερών για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία "The 2 day course is designed for people with prior experience of buildings.ie. Estate Agents, Builders, Heating Engineers, Solicitors, Landlords etc & is ideal for adding an additional income stream to your existing revenue." Όπως καταλάβατε θεωρούν πως οι δικηγόροι, οι χτίστες, οι μεσίτες κλπ έχουν εμπειρία και μπορούν να τα καταφέρουν στο ταχύρυθμο. Κοινώς Δεν χρειάζεται 10ετή εμπειρία.
  10. Άρθρο 3 παράγραφος 4 του ΠΔ 100/2010 "Οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές που έχουν πιστοποι− ηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών του άρθρου 5 και να τους αναγνωρισθεί αντίστοιχη Άδεια για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων, ή/και λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης ή/και εγκαταστάσεων κλιματισμού, κατόπιν σχετικής θετικής απόφασης επαγγελματικής αναγνώρισης του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) του άρθρου 54 του Π.Δ. 38/2010 (ΦΕΚ Α΄ 78) και σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο εν λόγω διάταγμα διαδικασία περί μόνιμης επαγγελματικής εγκατάστασης (Τίτλος ΙΙΙ, Κεφ. Ι και Κεφ. ΙV π.δ. 38/2010). Με την ίδια πράξη επαγγελματικής αναγνώρισης καθορίζεται και η τάξη (Α΄ ή Β΄) της άδειας η οποία χορηγείται στους εν λόγω επαγγελματίες μετά την εγγραφή τους στο οικείο Μητρώο, ανάλογα με την έκταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που ο αιτών έχει κατοχυρώσει στο κράτος – μέλος προέλευσης." Άρα μια χαρά αναγνωρίζεται.
  11. Ψάχνοντας λίγο για πιστοποιημένα σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών στην Αγγλία βρήκα άπειρες εταιρείες οι οποίες μετά από εκπαίδευση τριών ημερών απονέμουν τον τίτλο του ενεργειακού επιθεωρητή. Μάλιστα είναι τόσο συνηθισμένο όπου τα διαφημίζουν δίπλα σε σεμινάρια του τύπου ... "Hotel Manager". Μάλλον στην Αγγλία για να γίνει κάποιος ενεργειακός επιθεωρητής δεν χρειάζεται να είναι "Διπλωματούχος Μηχανικός" και κατά προτίμηση Πολιτικός ή Αρχιτέκτονας ή Μηχανολόγος, ούτε να έχει 10ετή "Ψευτοεμπειρία" και απλός builder να είναι η δουλειά γίνεται!!!. Για όσους ενδιαφέρονται στην παρακάτω σελίδα μπορείτε να βρείτε προγράμματα σε διάφορες εταιρείες. http://www.abbeqa.co.uk/template1.aspx?id=3&region=10&course=34 Σε μία τυχαία εταιρεία κάνουν και εκπτώσεις... http://www.energy-trust.co.uk/collections/courses Και για αυτούς που δεν έχουν φορητό μαζί τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iphone τους για να εκδώσουν το πιστοποιητικό http://us1.campaign-archive.com/?u=1cd8487d04040628b657b9663&id=aae440f2a6&e= Τελικά είμαστε χώρα για γέλια!!! Α για να μην το ξεχάσω ... βρήκα και εταιρεία που δέχεται να κάνει τα σεμινάρια στον χώρο σας σε περίπτωση που οι εκπαιδευόμενοι είναι πάνω από 5!!! Τι λέτε ψήνεται κανένας ή να περιμένουμε τα πιστοποιημένα σεμινάρια του ΤΕΕ που θα είναι και πιο επιστημονικά και θα πραγματοποιηθούν από Διπλωματούχους Μηχανικούς!!!
  12. Πρέπει να καταργηθέι ο ελάχιστος Μισθός των Εργαζομένων όπως θέλει το ΔΝΤ?
  13. το αφορολόγητο όριο είναι 11.000 για τους μισθωτούς. Από εκεί και πάνω φορολογείται. Έτσι αν το μηνιαίο φορολογήσιμο είναι 1000 ευρώ τον μήνα τοτε το συνολικό ετήσιο εισόδημα σου είναι 14Χ1000=14.000 (δώρα Πάσχα και επίδομα αδείας). Θα φορολογηθείς για τα 3.000.
  14. Αφού αφαιρέσεις τα ποσοστά που βρήκες στο ΤΣΜΕΔΕ ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκεις και ανάλογα με το αν έχεις επιλέξει να πληρώνεις ή όχι την ειδική προσάυξηση στην συνέχεια αφαιρείς 4,18% του μικτού μισθού για τις κρατήσεις του ΙΚΑ και βρίσκεις το φορολογίσιμο εισόδημα σου. Από αυτό το εισόδημα θα πρέπει να αφαιρέσεις τον φόρο που παρακρατεί και αποδίδει στην εφορεία η εταιρεία σου και θα βρεις τον καθαρό μισθό σου. Για παράδειγμα με μισθό μικτό 1660 τα καθαρά έβγαιναν 1210 τον μήνα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.