Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chres Th.

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chres Th.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, πάντως αυτό που βλέπετε στην γωνία δεν είναι πλυντήριο, ντουλάπι είναι. Τώρα για την κουζίνα θα πρέπει να το κοιτάξω.
  2. Ευχαριστώ για τις συμβουλές αν και με έχετε τρομάξει λιγάκι...
  3. Δεν απάντησα παραπλανητικά αν και έχετε δίκιο ότι έπρεπε από την αρχή να αναφέρω καθαρά ότι είναι για διπλωματική εργασία. Αυτό το "για την κατασκευή" το ανέφερα επειδή όταν γίνεται διπλωματική εργασία γίνεται με την νοοτροπία του πώς θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην πραγματικότητα, ενώ η εξάσκηση σε μάθημα είναι κάτι πιο χαλαρό, από την εμπειρία μου στην σχολή τουλάχιστον.
  4. Προς απάντηση στο ερώτημα σας, το οικόπεδο ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη. η μελέτη με την οποία ασχολούμαι είναι θεωρητική, δηλαδή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την διπλωματική εργασία μου δεν είναι κάτι που θα σχεδιαστεί και μετά θα υλοποιηθεί στην πράξη. Δεν είναι όμως ούτε και μια απλή εξάσκηση σε μάθημα αρχιτεκτονικής, οπότε έχει σημασία ο σωστός σχεδιασμός επαγγελματικού χαρακτήρα και μάλιστα περιβαλλοντικός σχεδιασμός. Εγώ γνωρίζω μόνο όρους δόμησης και τα σχέδια της πολεοδομίας με τους δρόμους κλπ., τίποτα άλλο, ούτε οι επιβλέποντες μου μου ζήτησαν κάτι άλλο.
  5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά θα ξεκινήσω το σχεδιασμό από την αρχή.
  6. Ήλπιζα μήπως μπορεί να περιγραφεί με λόγια, γι αυτό ρώτησα.
  7. Δεκάδες επιλογές και όλες άνετες (με την προϋπόθεση το γκαράζ να αποτελεί κομμάτι του κτιρίου) όπως;
  8. Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Σχετικά με το δεύτερο σχόλιο ,προτιμώ να κάνω το πάρκινγκ σε συνέχεια του κτιρίου και όχι απλώς να το χώσω κάπου στο οικόπεδο. Όσον αφορά την πιλοτή, το είχα σκεφτεί και αυτό, ίσως τελικά να το προτιμήσω.
  9. Δεν ξέρω αν εννοείτε ότι πάσχει σχεδιαστικά ή λειτουργικά. Είναι η κάτοψη ισογείου διώροφου κτιρίου για τετραμελή οικογένεια. Το οικόπεδο είναι πολύ μεγάλο, 3480 τ.μ. Έχω φτιάξει ένα τοπογραφικό σχετικά.
  10. Καλησπέρα, φοιτητής πολιτικός μηχανικός. Αυτά είναι τα σχέδια για την κατασκευή, δεν είναι εξάσκηση για μάθημα. Απλώς ψάχνω να βρω άλλες ιδέες σχετικά με λύσεις για κατασκευή χώρων στάθμευσης σε κατοικίες, μήπως αποφύγω να κάνω το σχεδιασμό από την αρχή.
  11. Καλησπέρα, αυτόν τον καιρό ασχολούμαι με μία μελέτη κατοικίας η οποία δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη. Έχει προκύψει θέμα σχετικά με τον χώρο στάθμευσης. Δεν είχε προβλεφθεί αρχικά, οπότε θα πρέπει να τροποποιηθούν τα αρχικά σχέδια. Πιθανές λύσεις είναι μάλλον δύο: 1) Κατασκευή ημιυπογείου. Δεν βλέπω τρόπο να μπορεί να γίνει αυτό χωρίς σημαντική επέμβαση στο κέλυφος. και σε όλο το σχεδιασμό. 2) Χώρος στάθμευσης ισόγειος σε συνέχεια του κτιρίου. με βάση την τωρινή κάτοψη η μόνη όψη που προσφέρεται γι αυτό είναι η βόρεια αφού στις άλλες υπάρχουν οι βεράντες. Θα ήθελα να δω αν υπάρχουν άλλες ιδέες γιατί δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Καλημέρα, Στην διπλωματική εργασία μου έχω επιλέξει αντλία θερμότητας για την κατοικία. Όσον αφορά τον χώρο τοποθέτησης, έχω διαβάσει ότι για να τοποθετηθεί σε υπόγειο χρειάζονται διατάξεις εξαερισμού κλπ. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει ως προς το τί συνηθίζεται στην εγκατάσταση εξοπλισμού για Α.Θ.; Είναι καλή επιλογή το υπόγειο ή προτιμάται το ισόγειο; Επιπλέον, έχω ψάξει σχετική νομοθεσία για να δω τί περιορισμοί υπάρχουν για την τοποθέτηση, προδιαγραφές χώρων τοποθέτησης κλπ., αλλά δεν έχω βρει κάτι, υπάρχουν σχετικές διατάξεις ή πάμε μόνο με ότι γράφουν τα τεχνικά φυλλάδια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Καλησπέρα, σχεδιάζω μια διώροφη κατοικία και θέλω να ενσωματώσω ένα χώρο για την τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τον έχω σχεδιάσει να είναι σε υπόγειο, νομίζω συνήθως έτσι είναι. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τις προδιαγραφές των χώρων αυτών όταν είναι υπόγειοι; Ή που πρέπει να ψάξω να τισ βρω; Επίσης τί προδιαγραφές έχει γενικότερα η κατασκευή υπογείου, αφού επηρεάζει σε θέμα στατικής. Επίσης, έχω κατασκευάσει και ένα χωλ (χώρο "ανάσχεσης" κατά την είσοδο στο κτίριο) αλλά τώρα η επιβλέπουσα μου μου λέει ότι χρειάζεται φυσικό φωτισμό. Γνωρίζει κανείς τί συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.