Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chres Th.

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Chres Th.

  1. Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, πάντως αυτό που βλέπετε στην γωνία δεν είναι πλυντήριο, ντουλάπι είναι. Τώρα για την κουζίνα θα πρέπει να το κοιτάξω.
  2. Ευχαριστώ για τις συμβουλές αν και με έχετε τρομάξει λιγάκι...
  3. Δεν απάντησα παραπλανητικά αν και έχετε δίκιο ότι έπρεπε από την αρχή να αναφέρω καθαρά ότι είναι για διπλωματική εργασία. Αυτό το "για την κατασκευή" το ανέφερα επειδή όταν γίνεται διπλωματική εργασία γίνεται με την νοοτροπία του πώς θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην πραγματικότητα, ενώ η εξάσκηση σε μάθημα είναι κάτι πιο χαλαρό, από την εμπειρία μου στην σχολή τουλάχιστον.
  4. Προς απάντηση στο ερώτημα σας, το οικόπεδο ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη. η μελέτη με την οποία ασχολούμαι είναι θεωρητική, δηλαδή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την διπλωματική εργασία μου δεν είναι κάτι που θα σχεδιαστεί και μετά θα υλοποιηθεί στην πράξη. Δεν είναι όμως ούτε και μια απλή εξάσκηση σε μάθημα αρχιτεκτονικής, οπότε έχει σημασία ο σωστός σχεδιασμός επαγγελματικού χαρακτήρα και μάλιστα περιβαλλοντικός σχεδιασμός. Εγώ γνωρίζω μόνο όρους δόμησης και τα σχέδια της πολεοδομίας με τους δρόμους κλπ., τίποτα άλλο, ούτε οι επιβλέποντες μου μου ζήτησαν κάτι άλλο.
  5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά θα ξεκινήσω το σχεδιασμό από την αρχή.
  6. Ήλπιζα μήπως μπορεί να περιγραφεί με λόγια, γι αυτό ρώτησα.
  7. Δεκάδες επιλογές και όλες άνετες (με την προϋπόθεση το γκαράζ να αποτελεί κομμάτι του κτιρίου) όπως;
  8. Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Σχετικά με το δεύτερο σχόλιο ,προτιμώ να κάνω το πάρκινγκ σε συνέχεια του κτιρίου και όχι απλώς να το χώσω κάπου στο οικόπεδο. Όσον αφορά την πιλοτή, το είχα σκεφτεί και αυτό, ίσως τελικά να το προτιμήσω.
  9. Δεν ξέρω αν εννοείτε ότι πάσχει σχεδιαστικά ή λειτουργικά. Είναι η κάτοψη ισογείου διώροφου κτιρίου για τετραμελή οικογένεια. Το οικόπεδο είναι πολύ μεγάλο, 3480 τ.μ. Έχω φτιάξει ένα τοπογραφικό σχετικά.
  10. Καλησπέρα, φοιτητής πολιτικός μηχανικός. Αυτά είναι τα σχέδια για την κατασκευή, δεν είναι εξάσκηση για μάθημα. Απλώς ψάχνω να βρω άλλες ιδέες σχετικά με λύσεις για κατασκευή χώρων στάθμευσης σε κατοικίες, μήπως αποφύγω να κάνω το σχεδιασμό από την αρχή.
  11. Καλησπέρα, αυτόν τον καιρό ασχολούμαι με μία μελέτη κατοικίας η οποία δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη. Έχει προκύψει θέμα σχετικά με τον χώρο στάθμευσης. Δεν είχε προβλεφθεί αρχικά, οπότε θα πρέπει να τροποποιηθούν τα αρχικά σχέδια. Πιθανές λύσεις είναι μάλλον δύο: 1) Κατασκευή ημιυπογείου. Δεν βλέπω τρόπο να μπορεί να γίνει αυτό χωρίς σημαντική επέμβαση στο κέλυφος. και σε όλο το σχεδιασμό. 2) Χώρος στάθμευσης ισόγειος σε συνέχεια του κτιρίου. με βάση την τωρινή κάτοψη η μόνη όψη που προσφέρεται γι αυτό είναι η βόρεια αφού στις άλλες υπάρχουν οι βεράντες. Θα ήθελα να δω αν υπάρχουν άλλες ιδέες γιατί δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Καλημέρα, Στην διπλωματική εργασία μου έχω επιλέξει αντλία θερμότητας για την κατοικία. Όσον αφορά τον χώρο τοποθέτησης, έχω διαβάσει ότι για να τοποθετηθεί σε υπόγειο χρειάζονται διατάξεις εξαερισμού κλπ. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει ως προς το τί συνηθίζεται στην εγκατάσταση εξοπλισμού για Α.Θ.; Είναι καλή επιλογή το υπόγειο ή προτιμάται το ισόγειο; Επιπλέον, έχω ψάξει σχετική νομοθεσία για να δω τί περιορισμοί υπάρχουν για την τοποθέτηση, προδιαγραφές χώρων τοποθέτησης κλπ., αλλά δεν έχω βρει κάτι, υπάρχουν σχετικές διατάξεις ή πάμε μόνο με ότι γράφουν τα τεχνικά φυλλάδια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Καλησπέρα, σχεδιάζω μια διώροφη κατοικία και θέλω να ενσωματώσω ένα χώρο για την τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τον έχω σχεδιάσει να είναι σε υπόγειο, νομίζω συνήθως έτσι είναι. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τις προδιαγραφές των χώρων αυτών όταν είναι υπόγειοι; Ή που πρέπει να ψάξω να τισ βρω; Επίσης τί προδιαγραφές έχει γενικότερα η κατασκευή υπογείου, αφού επηρεάζει σε θέμα στατικής. Επίσης, έχω κατασκευάσει και ένα χωλ (χώρο "ανάσχεσης" κατά την είσοδο στο κτίριο) αλλά τώρα η επιβλέπουσα μου μου λέει ότι χρειάζεται φυσικό φωτισμό. Γνωρίζει κανείς τί συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Καλησπέρα, πρόκειται για μια διώροφη κατοικία. Το ισόγειο έχει εμβαδόν 113 τ.μ. και ο όροφος 90 τ.μ. Σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης αντλίας θερμότητας για θέρμανση-ψύξη, μερικές ερωτήσεις: 1) Είναι καλή επιλογή η αντλία θερμότητας για την κατοικία δεδομένου ότι η κατοικία έχει: στο ισόγειο 1 γραφείο, 1 καθιστικό, 1 κουζίνα, 1 μικρό WC και στον όροφο 3 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά; 2) εάν ναι, είναι καλύτερη επιλογή η αέρα-νερού ή κάποια άλλη; Το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης είναι καλή επιλογή για να συνδυαστεί; 3)σχετικά με τις διαστάσεις του εξοπλισμού του συστήματος για μια τέτοια κατοικία τί περίπου ισχύει; Η κατοικία βρίσκεται στην Αττική.
  15. Είμαι από το ΠΑΔΑ και βρίσκομαι στην κατεύθυνση δομοστατικών. Αντικείμενο της διπλωματικής είναι ο Περιβαλλοντικός σχεδιασμός κατοικίας. Θα κάνω αυτά που μου είπατε, άλλωστε η ερώτηση μου από από την αρχή ήταν κατά πόσο έχει νόημα η επιτόπου έρευνα όπως στο λατομείο που αναφέρατε.
  16. Καλημέρα Πολιτικός Μηχανικός είμαι (προπτυχιακές σπουδές), το ξέρω επίσης ότι δεν είναι μόνο το οπλισμένο σκυρόδεμα απλώς το κύριο θέμα μου είναι η προέλευση των πρώτων υλών των αδρανών και ο τρόπος κατασκευής τους πώς επηρεάζουν το ανθρακικό αποτύπωμα.
  17. Καλημέρα, εκπονώ διπλωματική εργασία με θέμα τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό κατοικίας. Έχω αποφασίσει να είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα, αλλά πρέπει να έχει μικρό ανθρακικό αποτύπωμα. Για να το υπολογίσω ακριβώς, πρέπει να γνωρίζω την διαδικασία κατασκευής των υλικών και τη προέλευση τους. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει σχετικά με τα δομικά υλικά που πωλούνται στην Αττική; Ή πρέπει να ρωτήσω σε καταστήματα δομικών υλικών να μου πούν; Είναι ικανοποιητικό να μείνω στο σκυρόδεμα ή είναι καλύτερα να ψάξω άλλο υλικό για το κτίριο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  18. Καλησπέρα, κάνω μια εργασία για την παρακάτω κατασκευή. Στα φορτία επιρροής από την πλάκα στην δοκό D6 λαμβάνεται η μισή P1 και ολόκληρη η P2 (ως μήκος επιρροής) ή όση διάσταση είναι ο πρόβολος +ίση διάσταση από την άλλη πλευρά. Οι διαστάσεις είναι: Lx1=5,8 m Lx2=2,4 m. Είναι 2,4+5,8/2 ή 2,4+2,4; Επίσης πώς λαμβάνεται υπ'όψη η επιρροή των διαδοκίδων; Η προεκτίμηση για το ίδιο βάρος τους είναι: 0,8 KN/m. Πώς λαμβάνεται φόρτιση στις δοκούς D1,D2,D6; Τα φορτία θα είναι όλα σε KN/m για να υπολογιστεί το φορτίο σχεδιασμού. Σημειώνω πως πρώτη φορά κάνω τέτοια εργασία και τα στατικά μαθήματα που έχω κάνει ήταν πολύ τυποποιημένα.
  19. Καλησπέρα σας ,θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: μένω σε μονοκατοικία μ δύο δωμάτια.Από τη μια πλευρά το σπίτι είναι κολλητά με το διπλανό.Σε αυτό το δωμάτιο (που είναι από αυτή τη μεριά) κοιμάται ο πατέρας μου και επειδή οι γείτονες κάνουν φασαρία θέλει να κάνει μια επέμβαση στον τοίχο.Επειδή ο τοίχος στο δωμάτιο σε κάποιο σημείο κάνει <<σπάσιμο>> ,σκοπεύει να γκρεμίσει τον έναν και να τον φέρει 10 εκατοστά πιο μέσα για να είναι στα ίσα ,θεωρώντας ότι έτσι θα μειωθεί ο ήχος που ακούγεται.Και με ρωτάει αν φτάνει αυτό ή αν πρέπει να μπει ηχομόνωση οπωσδήποτε και αν ναι ποια είναι τα καλύτερα ηχομονωτικά υλικά.Ελπίζει δηλαδή ότι μπορεί να αρκεί να αυξήσει το κενό.Θα ήθελα να δω μια άποψη και προτάσεις μονωτικών υλικών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.