Μετάβαση στο περιεχόμενο

geris

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geris

  1. Ναι βρήκα την απόφαση εδώ στο site ..... Όπως το γράψατε σας ευχαριστώ πολύ για την αποσαφήνιση νομίζω ότι μπήκε μια τάξη στο μυαλό μου Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ και καλή συνέχεια !!
  2. Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : Είμαι ψιλός κύριος ενός διαμερίσματος και επικαρπωτρια η μητέρα μου. Ο λογαριασμός ρεύματος ακόμη εκδίδεται στο όνομα του θανόντος πατέρα και η μητέρα παρά τις εκκλήσεις δεν έχει συναινέσει στην αλλαγή στο όνομα του ενοικιαστή ο οποίος δεν καίγεται να προβεί σε αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ. (Ο άνθρωπος νοικιάζει το σπίτι από το 1975 !!!! και δεν έχει δώσει δικαίωμα μέχρι σήμερα). Το ΥΔΕ του σπιτιού έχει λήξει και αυτό που με ανησυχεί είναι τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση ατυχήματος (Όπως αναγράφεται στο site του ΔΕΔΔΗΕ για ποινικές και αστικές ευθύνες) .... Το ερώτημα είναι τι κάνω εάν μετά την έκδοση του ΥΔΕ (έχω κάθε δικαίωμα να προβώ σε έλεγχο της εγκατάστασης σύμφωνα με το νόμο) ο ενοικιαστής πεί ότι δεν θέλει να προχωρήσει στην διαδικασία αλλαγής του ονόματος ή ακόμη χειρότερα διαπιστωθεί πρόβλημα σοβαρό πχ ανάγκη κατασκευλης νεας γείωσης?? Είναι ευθύνη δικιά μου ή του επικαρπωτή που στην τελική παίρνει και το ενοίκιο ??
  3. Έυχαριστώ για την απάντησή σας Έχει γίνει αποδοχή επικαρπίας από την μάνα μετά τον θάνατο του πατέρα (ο πατέρας κράτησε την επικαρπία γιαυτόν και την μητέρα). Σύσταση δεν έγινε ποτέ. Μια λύση είναι να μην κάνω τίποτε ΑΛΛΑ σε αυτή τη περίπτωση θα έρθω πάλι αντιμέτωπος με το πρόβλημα μετά την ¨φυγή¨της μητέρας (χωρίς αυτό να είναι σίγουρο γιατί μπορεί να φύγω εγώ πρώτος και τα παιδιά μου να επωμισθούν το πρόβλημα). Η δική μου θέση είναι ότι μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο λόγο να το πουλήσω αλλά διαπιστώνω ότι ίσως είναι η καλύτερη επιλογή (η αδερφή μου νομίζει ότι θα πάρει σημαντικό ποσό από το σπίτι αυτό και η μητέρα μου και μάλιστα με ζορίζουν με την έννοια σου απαγορεύω τη χρήση και κάτι τέτοια.... μάλιστα τώρα τελευταία μίλησαν και ενοικίαση που η μάνα έχει φυσικά δικαίωμα αλλά χαρακτηρισμένο αγροτικό ακίνητο υποθέτω δεν μπορεί να το νοικιάσει ο επικαρπωτής για διαμονή γιατί αλλάζει την φύση και τον προορισμό της επικαρπίας), αλλά όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια άρρωστη κατάσταση το καλύτερο θα ήταν να απομακρυνθεί κάποιος μακρυά οπότε προέχει νομίζω η τακτοποίηση του ακινήτου Αν αντιλαμβάνομαι καλά : απευθύνομαι δικαστικά (ασφαλιστικά μέτρα) για να αποφασίσει το δικαστήριο την υποχρεωτική σύμπραξη και των υπολοίπων οπότε ο μηχανικός προχωράει χωρίς να έχει πρόβλημα νομικής φύσης από την άλλη πλευρά .....
  4. Καλησπέρα σας Έχω δικαίωμα υψούν στο τρίτο μελλοντικό όροφο πολυκατοικίας 2 ορόφων που ο πρώτος κτίστηκε το 69 και ο δεύτερος το 74. Φυσικά ούτε σκέψη για έκδοση άδειας και οικοδομής. Όμως στην ταράτσα υπάρχει ένα μικρό δωματιάκι (πάνω ακριβώς από το διαμέρισμα που μου ανήκει) κάτω των 10 τμ που η μάνα μου είχε ένα πλυντήριο για να πλένει τα ρούχα και να τα απλώνει στη ταράτσα και υπάρχουν ακόμη οι παροχές νερού και ρεύματος από το διαμέρισμά της. Σήμερα αυτό το δωματιάκι δεν χρησιμοποιείται δεν αναφέρεται πουθενά .... Η ερώτηση είναι αν μου ανήκει και συνεπώς μπορώ να το νομιμοποιήσω ??
  5. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά Είμαι κάτοχος 50% εξ αδιαιρέτου σε αγροτικό ακίνητο (το υπόλοιπο 50% η αδερφή και επικαρπία η μάνα μας). Προήλθε από γονική παροχή οικοπέδου συνορεύοντος σε επαρχιακή οδό επιφάνειας 760 τμ που ανήκε στον πατέρα και ο οποίος (έτος 1987) έκτισε με άδεια οικοδομή 101 τμ (Ισογείου 75 και Α ορόφου 26 τμ). Ο πατέρας ¨έφυγε¨το 2004 και σήμερα είμαστε οι 3 που προανέφερα. Οι σχέσεις δεν είναι καλές διότι μάνα και αδερφή θέλουν να πουληθεί διότι θεωρούν ότι έχει μεγάλη αξία. Λόγω της κατάστασης αλλά και επερχομένου κτηματολογίου απευθύνθηκα σε μηχανικό ο οποίος παρέλαβε τα σχέδια του σπιτιού και ανακάλυψε 2 σημαντικά προβλήματα που κανείς μας δεν γνώριζε : ότι υπάρχει άδεια ηλεκτροδότησης μόνο για τα 26 τμ στο αρχείο του ΔΕΔΔΗΕ και το σημαντικότερο ότι το οικόπεδο είναι μικρότερο από 750 (723 μετρήθηκε για την δήλωση κτηματολογίου). Το πρόβλημα είναι ότι μάνα (επικαρπία) και αδελφή (50% ψιλή κύριος) δεν αναγνωρίζουν τις παραβάσεις. Ο μηχανικός προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους αλλά δεν κατέστη δυνατό. Η ερώτησή μου είναι μπορώ να κάνω χρήση του άρθρου 98 παρ 4 ώστε να ξεκινήσω την διαδικασία (λογικά θα φάω και το πρόστιμο) και παράλληλα να κινηθώ νομικά γιατί δεν συμπράττουν και με βάζουν σε κίνδυνο εναντίον της αδελφής και της μάνας ? Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την ενόχληση .... Αν το θέμα έχει αντιμετωπισθεί θα σας παρακαλούσα να μου υποδεικνύατε το σύνδεσμο .... Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ !!
  6. Καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά με ΥΓΕΙΑ σε όλες και όλους. Μια ερώτηση : Είμαι ψιλός κύριος διαμερίσματος και η μητέρα επικαρπώτρια. Ο λογαριασμός ρεύματος ακόμη εκδίδεται στο όνομα του θανόντος πατέρα και η μητέρα παρά τις εκκλήσεις δεν έχει συναινέσει στην αλλαγή στο όνομα του ενοικιαστή ο οποίος δεν καίγεται να προβεί σε αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ. (Ο άνθρωπος νοικιάζει το σπίτι από το 1975 !!!! και δεν έχει δώσει δικαίωμα μέχρι σήμερα). Το ΥΔΕ του σπιτιού έχει λήξει και αυτό που με ανησυχεί είναι τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση ατυχήματος (Όπως αναγράφεται στο site του ΔΕΔΔΗΕ για ποινικές και αστικές ευθύνες) .... Έχω δικαίωμα ως ψιλός κύριος αφού ενημερώσω τον ενοικιαστή, να καλέσω ηλεκτρολόγο να προβεί σε έλεγχο της εγκατάστασης και σύνταξη ΥΔΕ ?? (Δεν με ενοχλεί να αναλάβω το κόστος) ... Τι μπορώ να κάνω εάν μετά την έκδοση του ΥΔΕ ο ενοικιαστής πεί ότι δεν θέλει να προχωρήσει στην διαδικασία αλλαγής του ονόματος?? Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.