Μετάβαση στο περιεχόμενο

MichM

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MichM's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ @Ghostrider! Στην σελίδα του ΕΦΚΑ (πλέον) αναφέρει το εξής Αν βγάλουμε τον παράγοντα Brexit από την εξίσωση, αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι ότι, σε περίπτωση που στο ΗΒ ισχύει ότι ισχύει και στην υπόλοιπη ΕΕ, αυτά τα 8 έτη πληρωμένες εισφορές δεν χάνονται αργότερα. Αν μπορέσει να το επιβεβαιώσει κάποιος συνάδελφος θα βοηθούσε πολύ.
  2. Αν είναι όντως 15 χρόνια, πρέπει να είναι 15 στην Ελλάδα ή μπορεί να είναι συνδυαστικά, για παράδειγμα 8 στην Ελλάδα και 7 οπουδήποτε στην ΕΕ?
  3. Χαίρεται, Έχω πληρωμένα 8 χρόνια εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ ως μηχανικός. Εργάζομαι στην Μ. Βρετανία όπου κανονικά πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές. Η ερώτησή μου: αν, και όταν, είναι να βγω στη σύνταξη, μπορώ να "ενώσω" τα χρόνια που έχω καταβάλει εισφορές σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία? Τα 8 χρόνια που έχω πληρωμένα στην Ελλάδα δεν "χάνονται", σωστά? Ευχαριστώ!
  4. Αν κάποιος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ενδέχεται να επηρεάσουν τη ρύθμιση 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία?
  5. @katrmp Ότι αναφέρω με επιφύλαξη γιατί εμένα λογιστής μου έκανε την αίτηση. Απλά διάβασα κάποια πράγματα και επικοινώνησα με το ΚΕΑΟ κάμποσες φορές για διευκρινίσεις. Ο ν.4611/2019 όπου υπάγεται η ρύθμιση των 120 δόσεων αφορά οφειλές μέχρι και 31/12/2018 πράγμα το οποίο σημαίνει ότι άπαξ και αιτηθείς ρύθμιση μέχρι τέλος του 2018 θα ρυθμίσεις. Εσύ λοιπόν έχεις οφειλές στο παλιό ΤΣΜΕΔΕ και το επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ (ΤΕΑΜΕΔΕ) από το 2013 έως και το τέλος του 2016. Από 1/1/2017 μέχρι και 31/12/2018 έχεις οφειλές στον ΕΦΚΑ. Από την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ θα πρέπει να αιτηθείς τρεις ξεχωριστές ρυθμίσεις: 1)ΤΣΜΕΔΕ 2) ΤΕΑΜΕΔΕ και 3) ΕΦΚΑ. Κάθε μία από αυτές τις τρεις ρυθμίσεις έχει μέγιστο αριθμό δόσεων τις 120 και ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ. Η προθεσμία για να υποβάλεις αίτηση είναι 30/09/2019. Αυτή τη στιγμή δίχως να έχεις κάνει αίτηση, οι οφειλές σου βρίσκονται στον εκάστοτε φορέα που ανέφερα προηγουμένως. Αν αιτηθείς ρύθμιση οι οφειλές αυτές θα διαβιβαστούν στον ΚΕΑΟ ο οποίος θα εκδόσει τρεις διαφορετικές ταυτότητες οφειλέτη. Με αυτούς τους 20-ψηφιους αν θυμάμαι καλά θα καταβάλεις κάθε μήνα τη δόση σου στο ΚΕΑΟ μέσω τράπέζης ή e-banking. Οι οφειλές για μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ για το 2019 δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμα από τον ΕΦΚΑ στο ΚΕΑΟ προκειμένου να θεωρούνται ληξιπρόθεσμες. Αυτό θα γίνει την άνοιξη του 2020 πράγμα το οποιο σημαίνει ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις πληρώνοντας την 1η δόση για κάθε μία από τις τρεις ρυθμίσεις που αιτήθηκες.
  6. @voodoochile Απ'ότι μου είπαν σε επικοινωνία που έιχα με το ΚΕΑΟ, το ΤΕΑΜΕΔΕ έχει μετονομαστεί σε ΕΤΕΑΕΠ και επι της ουσίας είναι το επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ. Πρέπει να ρυθμιστεί χωριστά από το ΤΣΜΕΔΕ και να λάβεις διαφορετικό κωδικό οφειλέτη για τις πληρωμές. Το ότι στο άθροισε με το ΤΣΜΕΔΕ όπως λες δεν το γνωρίζω αλλά εγώ ότι μου είπαν σου μεταφέρω.
  7. @HQ7 Εξαρτάται από των πόσων χρόνων οφειλές θες να ρυθμίσεις πρις της 31/12/2016. Γενικα ο επαναυπολογισμός αφορά οφειλές από 1/1/2002 έως και 31/12/2016, όταν δηλαδή οι μηχανικοί ήταν ακόμα στο ΤΣΜΕΔΕ. Για να αποφασίσεις καλύτερα θα πρέπει να δεις μετα τον επαναυπολογισμο τι κούρεμα θα έχεις στη βασική οφειλή αλλά και στην σύνταξη την οποία θα λάβεις μετά από 37 χρόνια ασφάλιση. Αν για παράδειγμα χωρίς επαναυπολογισμό δίνεις 200 ευρώ το μηνα στη ρύθμιση για 120 μήνες, με επαναυπολογισμό δίνεις 80 και η διαφορά στη σύνταξη είναι 50 ευρώ τότε ενδεχομένως να σε συμφέρει να κάνεις.
  8. @zio7 Αν εννοείς ασφαλιστικά ενήμερος τότε ναι μπορείς. Με το που πληρώσεις τις δόσεις θα πάρεις ενημερότητα για 2 μήνες. Καλό θα ήταν για λεπτομέριες στο συγκεκριμένο ερώτημα να μιλήσεις με τον ΕΦΚΑ και οχι με τον ΚΕΑΟ.
  9. Μετά από επικοινωνία με το ΚΕΑΟ...Πρέπει να γίνουν 3 ξεχωριστές αιτήσεις προς ρύθμιση...μία για το ΤΣΜΕΔΕ (έως 31/12/2016), μία για ΤΕΑΜΕΔΕ (το επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ, έως 31/12/2016) και μία για ΕΦΚΑ (2017 και 2018). Τους μη μισθωτούς δεν τους απασχολούν, προς το παρόν, οι οφειλές προς ΕΦΚΑ από 1/12019 καθώς θα θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες και θα διαβιβαστούν στο ΚΕΑΟ από την άνοιξη του 2020. Οπότε, προκειμένουν να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση καταβάλλεται η πρώτη δόση για κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις που ανέφερα προηγουμένως. Για κάθε μία περίπτωση, θα έχουμε διαφορετική ταυτότητα οφειλέτη αλλά όλες οι πληρωμές θα γίνονται προς ΚΕΑΟ.
  10. Έκανα αίτση ρύθμισης χωρίς επαναυπολογισμό για οφειλες στο ΤΣΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ. Στο σημείωμα το οποίο έλαβα (21/08/2019) φαίνεται να εντάσσονται οφειλές μόνο του ΤΣΜΕΔΕ μέχρι και 31/12/2016. Δεν έχουν συμπεριληφθεί 2017 και 2018. Πρέπει να πληρώσω την πρώτη δόση μεχρι 31/08/2019 προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση ειδάλλως απόλλυται. Όπως επίσης αναφέρεται στο ίδιο σημείωμα "Προκειμένου η ρύθμιση να τεθεί σε ισχύ απαιτείται η καταβολή της πρώτης δόσης και τυχόν οφειλών εκτός ρύθμισης που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ." Αν πληρώσω την πρώτη δόση και ενεργοποιήσω τη ρύθμιση που έχω αυτή τη στιγμή, τι γίνεται με τα 2017 και 2018; Σαν "πρώτη δόση" πρεπει να καταθέσω τη μηνιαία δόση που έχει οριστεί ή πρέπει να πλωρώσω και όλες τις οφειλές έως τώρα για το 2019; Επειδή έχω μηδενικό εισόδημα από το 2017 και μέχρι σήμερα, αν κάνω αναδρομική διακοπή από τη ΔΟΥ με ημερομηνία 1/1/2017 υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν ποτέ οι οφειλές για 2017 και 2018 στη ρύθμιση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.