Μετάβαση στο περιεχόμενο

harisiliop

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by harisiliop

  1. Να ρωτήσω, γιατί εμπλέκεστε παρεμβατικά στην επιστήμη του μηχανολόγου, δημιουργώντας ένα κλίμα αναξιοπιστίας, για τον συνάδελφο; Θα έπρεπε να αφιερώσετε το χρόνο σας, γιατί το σπίτι ενώ έχει μόνωση δεν αποθηκεύει θερμότητα; Γιατί έχετε απώλειες πως μπορείτε να τις βελτιώσετε. Έχετε σκεφτεί ότι αν αλλάξετε τα κουφώματα με νέου τύπου που φτάνουν U=1.8, θα δείτε σημαντική διαφορά; Το κλιματιστικό είναι μηχάνημα, με inverter, έχει ελάχιστη/ ονομαστική και μέγιστη απόδοση. Αν είναι οριακά στη μέγιστη πηγαίνετε σε μεγαλύτερης (ψ/θ) ισχύος.
  2. Καλημέρα, Έχω πει κάτι λάθος. 1. Αν είσαι μηχανικός ΠΕ πρώτα εγγράφεσαι στο ΤΕΕ και μετά ιδρύεις ατομική επιχείρηση αν θες να αναλαμβάνεις δικά σου ιδιωτικά έργα. Υπογράφεις χωρίς περιορισμό (εφόσον γνωρίζεις το αντικείμενο). 2. Αν είσαι μηχανικός ΤΕ αλλάζει η σειρά, πρώτα θα ιδρυσεις ατομική επιχείρηση και ως εταιρεία θα κανεις εγγραφη στο ΤΕΕ, με τον κίνδυνο οτι τα δικαιώματα των ΤΕ (είναι καθορισμένα και ακαθόριστα την ίδια στιγμή!). Για την ατομική επιχείρηση συμβουλέψου λογιστή να σου εξηγήσει λεπτομερείες και υποχρεωσεις-κρατήσεις. Το λάθος ήταν το εξής. Ότι εφόσον υπογράφεις-υποβάλλεις σχέδια μελετες κόβεις αντίστοιχα και απυ κανεις συμφωνητικά κοκ. Αν σε ενδιαφέρουν οι κατατακτήριες σε ξεχωριστό μήνυμα.
  3. Που άκουσες οτι με την προυπηρεσία μπορείς να αναγνωρίσεις το πτυχίο σου και να κανεις εγγραφή στο τεε;; Το μοναδικό πράγμα που παίζει ρόλο είναι το πτυχίο σου (προπτυχιακό μονο). Το τεε χορηγεί μετά από εξετάσεις, την αδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε "διπλωματούχους μηχανικούς" (ΠΕ). Οπότε δύο λύσεις. 1) Δίνεις κατατακτήριες στο εμπ ή όποιο αλλο ίδρυμα, κάνεις 3 χρόνια (5ο-10ο εξάμηνο) και παίρνεις πτυχίο πανεπιστημίου. Μετά κάνεις εγγραφές τεε (λαμβάνεις κωδικούς για πλατφόρμες τεε, χωρις περιορισμό σε οτιδήποτε λογω πδ99/2018) και κάνεις έναρξη επαγγελματος μετά την κτήση του πτυχίου (έχοντας ήδη και εμπειρία από το γραφείο που εργάζεσαι). Χωρίς να χρειάζεται να κάνεις όλη τη διαδικασία με την ατομική επιχείρηση για να εγγραφείς στο τεε. Για οποιαδήποτε βοηθεια επ' αυτού dm. http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/rating 2) αν είσαι μισθωτος δεν μπορείς να κάνεις τη διαδικασία από όσο γνωρίζω. Αφορά και στις δύο περιπτώσεις, "μη μισθωτούς". Αν θές λοιπόν, να παραμείνεις με το υπάρχον πτυχίο και να αποκτήσεις δικη σου υπογραφη για δικά σου έργα (ιδιωτικα πάντα- τα δημόσια είναι μια άλλη ξεχωριστή κατηγορία) κάνεις έναρξη στη εφορία με κατάλληλους ΚΑΔ, εγγραφή στην οικεία διεύθυνση βιομηχανίας, εγγραφή εετεμ και εγγραφή στο τεε (ως εταιρεία πλέον-ατομική επιχειρηση). Αναφορικά δες στο link. Εδω μέσα θα βρείς πολύ χρήσιμα εργαλεία και πολύ σημαντική πληροφορία.
  4. 1. Πιστοποιημένα ενεργειακά τζάκια φέρουν energy label όπως εδώ (https://www.e-sompes.gr/index.php?act=viewCat&catId=56&order=lowhigh) αλλιώς τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος από την εταιρεία κατασκευής. (για απόδοσεις και ονομαστική θερμική ισχύς) 2. Δες στο λινκ παρακάτω, μέσο διανομής είναι αέρας εφόσον έχει περσίδες και στα βοηθητικά συστήματα- ανεμιστήρες (300Watt περίπου). Όχι κυκλοφορήτη, δεν διανέμεται νερό σε θερμαντικά σώματα! https://paliogiannis.gr/proionta/thermansi-kai-ygraerio/energeiaka-tzakia/
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.