Μετάβαση στο περιεχόμενο

stathis81

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stathis81

  1. Καλησπέρα gio! Βρήκες καμια απάντηση για τα ερωτήματα σου γιατι με ενδιαφέρει το θέμα Επίσης ενα άλλο ερώτημα. Αν δεν έχει υποχρέωση δήλωσης στην χώρα που βρίσκεται (πχ Καταρ), τι πρέπει να κάνει? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. @GeorgeS Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις αν και πιστευω οτι εχω κανει βηματα προοδου απο τότε που έγραψα αυτό το πόστ..
  3. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας!! Αυτο που εχω καταλήξει (οσο το έψαξα) είναι οτι η εγγύηση απόδοσης σε καλύπτει εφόσον το πλαίσιο σου είναι εντάξει απο κατασκευαστικής πλευράς.
  4. Συγνωμη αν εθιξα κάποιον με αυτο που είπα πραγματικά δεν είχα αυτη την πρόθεση. Καταλαβαίνω την διαφορά ανάμεσα στην εγγύηση κατασκευής και αυτη της απόδοσης. Για να πω και την αποψή μου στο ερώτημα που έκανα πριν, εγω θα διάλεγα το 1ο. Γιατι η λογικη μου λέει οτι εφόσον αποδίδει τα Wp που μας λέει, ας είναι καμμένο σπασμένο και να του εχουν κοπεί και τα μισά καλώδια
  5. Και για να το δούμε πιο απλά και κατανοητά Εχω ενα πανελ Α που κοστίζει 1000 ευρω και έχει εγγύηση κατασκευής 5 χρόνια και εγγύηση απόδοσης τουλαχιστον 90% για τα 10 χρόνια και τουλαχιστον 80% για τα 25 χρόνια Και έχω και ένα πάνελ Β που κοστίζει 1100 ευρω και έχει εγγύηση κατασκευής 15 χρόνια και εγγύηση απόδοσης τουλαχιστον 90% για τα 10 χρόνια και τουλαχιστον 80% για τα 25 χρόνια Εσείς ποιο απο τα 2 θα παίρνατε και γιατι?
  6. Αυτό που ρωτάω κανείς δεν μου το έχει απαντήσει. Καταλαβαίνω τι είναι η εγγύηση κατασκευής και τι η εγγύηση απόδοσης. Τα πάνελ σίγουρα δεν τα βάζουμε για να είναι όμορφα, τα βάζουμε για να βγάλουμε χρήματα. Λεω λοιπόν το εξής: αν με την εγγύηση της απόδοσης είμαστε καλυμένοι οτι το προιόν θα αποδίδει αυτά που λέει γιατι χρειαζόμαστε την εγγύηση κατασκευής. Ο κύριος σκοπός είναι να βγάζουμε τις kWh που έχουμε υπολογίσει και για μένα είναι δευτερέυων σε τι κατάσταση θα είναι το πάνελ μετα απο X χρόνια. Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι να αστοχήσει ένα πάνελ (αναφέρθηκάν μερικοί) αλλα αστοχία σημαίνει μειωμένη απόδοση άρα κάλυψη απο την εγγύηση απόδοσης. Αν πεσει το πάνελ και σπάσει ούτε η εγγύηση κατασκευής θα το καλυψει. @tsilena με ολη την καλή διάθεση μου λες οτι βλέπω το θέμα ερασιτεχνικά.. Εγω πάλι βλεπω οτι δεν εχω πάρει κάποια επαγγελματική απάντηση.
  7. sdim χώρις να θέλω να υποτιμήσω την απάντηση σου το έχεις ψάξει το θέμα? γιατί σαν σκέψη αυτό μου ήρθε και εμένα στο μυαλό σαν προφανές. Αλλά μερικες φορές άλλο το προφανές αλλό τι πραγματικά συμβαίνει. Απλα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι ελάτωμμα μπορεί να παρουσιαστεί στο πάνελ ωστε να σταματήσει τελείως να λειτουργεί γιατί να αστοχήσουν όλες οι κυψέλες μαζί μου φαίνεται δύσκολο.
  8. Tsilena αυτό ακριβώς λέω. Αν ας πούμε το junction box χάσει την στεγανοποίηση του χωρίς να μειωθεί η απόδοση του πλαισιου κάτω απο τις τιμές που μου δίνει η εγγύηση απόδοσης, τοτε αυτό εμένα με καλύπτει. Ρεύμα θέλω να παράγουν οχι να τα βλέπω αν είναι όμορφα .Τώρα η φερεγγυότητα του κατασκευαστή και του προμηθευτή είναι άλλο θέμα. sdim δηλαδή μου λες οτι το πάνελ αν δεν λειτουργεί καθόλου δεν καλυπτεται απο την εγγύηση απόδοσης?
  9. Καλησπέρα, διαβαζω στις εγγυήσεις των φ/β πλαισίων για 2 πράγματα 1. Εγγύηση κατασκευής 5 χρόνων (ή και περισσότερο) 2. Εγγύηση απόδοσης τουλαχιστον 90% για 12 χρόνια και τουλαχιστον 80% για 25 χρονια (ή καποιο παρόμοια) Η απορία μου είναι η εξής. Εφόσον έχω την εγγύηση της απόδοσης γιατί μου δίνουν και εγγύηση κατασκευής? Και εξηγώ με ένα παράδειγμα: Εστώ οτι έχω ενα πανελ που θολώνει το τζάμι του, χωρίς την εγγύηση κατασκευής. Αφου εχω εγγύηση απόδοσης και δεν μου αποδίδει, θα πρέπει να μου το αντικαταστήσουν! Οπότε τι χρειάζομαι την εγγύηση κατασκευής?
  10. Καλημέρα Εχω αρχισει και ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό και εγώ με τις μελέτες φωτοβολταικών. Οι ερωτησεις μου βεβαια είναι ηλεκτρολογικής φύσεως. 1)Ποτε χρησιμοποιούμε αυτόματο διακόπτη? 2)Πως γινεται η διαστασιολόγηση του? 3)Γιατι τοποθετούμε Γενικό διακόπτη? 4)Γενικά που μπορω να διαβάσω με ποια λογική τοποθετουμε τις ασφαλειες σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα? 5)Στον κλάδο της προστασίας υπερτάσεων πρέπει να τοποθετηθεί και αυτόματος διακόπτης? 6)Πως γίνεται η διαστασιολόγηση του αγωγού γείωσης? Μιλαω παντα για εγκαταστάσεις οικιακών φωτοβολταικών. Ευχαριστω
  11. Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις. Υπαρχει καποιο προτυπο που τα αναφερει ολα αυτα? Δεν πρεπει να ειναι τεκμηριωμενοι οι λογοι που θα χρησιμοποιησω μια μοναδα close control ή καποια αλλη μοναδα?
  12. Καλησπερα! Μου ζητηθηκε μια μελετη κλιματισμου για ενα server room περιπου 60τμ. Υπαρχει καποιο ειδικο προτυπο για αυτα τα δωματια?
  13. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να πω ότι η μια άποψη είναι σωστή και η άλλη λάθος. Γιατί αν δεν κάποιος δεν έχει λεφτά για να καλύψει τις βασικές ανάγκες δεν μπορείς να του πεις "μη δουλεύεις με κάτω από 1000" αλλά από την άλλη είναι και βλακεία καποιος που εχει την δυνατοτητα να μεινει και 2 μηνες χωρις δουλεια να υποτιμα το επαγγελμα του και να δουλεύει με ψίχουλα. Πολλοί άνθρωποι στην ανάγκη κάνουν απίστευτα πράγματα. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  14. Ξέχασα να σου πω χθες ένα μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που έχεις κάνει φτιάχνοντας αυτό τον οδηγό και σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου. Το σημείο που γράφεις από την επίσημη προκήρυξη το έχω δει και εγώ απλά ρώταγα αν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Φυσικά και το 1,2,3 δεν είναι λόγοι που θα τους παρουσιάσω στο ΕΣΠΑ είναι όμως η πραγματικότητα. Το ερώτημα είναι πως θα πείσω ότι είναι απαραίτητος ο ακριβός υπολογιστής (των 3000) αφού και με τον υπολογιστή των 1500 μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Είναι σαν να προσπαθώ να τους πείσω να πάρω Ferrari και να μου λενε ότι και με το Yugo μπορείς να κάνεις την δουλειά σου Το κακό είναι ότι μάλλον θα έχουνε δίκιο αλλά αν ήταν έτσι τότε η Ferrari θα είχε κλείσει..
  15. Φίλε frightnight, γράφεις στον οδηγό ότι "Καθοριστικό για τους μετέπειτα ελέγχους της επένδυσης είναι το εύλογο της τιμής-χρήσης των προϊόντων” Θα ήθελα να ρωτήσω με ποια έννοια ισχύει αυτό. Θα κρίνει δηλαδή κάποιος από το ΕΣΠΑ αν ο υπολογιστής που θέλω να αγοράσω είναι υπερβολικός για το επάγγελμα μου; Για παράδειγμα εγώ έλεγα να αγοράσω ένα υπολογιστή με 3500 ευρώ και ένα laptop με 2500 που έχει και κάτι παραπάνω αλλά το κάνω αυτό γιατί : 1. Κάνω και κάποια 3D στην δουλειά μου και μου χρειάζεται ένας καλός υπολογιστής 2. Θέλω να τον κρατήσω όσο περισσότερο γίνεται 3. Είναι με επιδότηση και θα μου κοστίσει λιγότερα Θα έχω πρόβλημα με κάτι τέτοιο? Με τι κριτήρια θα αξιολογηθεί το εύλογο της τιμής-χρήσης των προϊόντων;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.