Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tavros

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Tavros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο πολεοδομικό σχέδιο επιβάλλεται η κατασκευή στέγης (με 1,5μ αύξηση μέγιστου ύψους). Μπορώ να κατασκευάσω και φυτεμένο δώμα κάτω από την στέγη για να αυξήσω το μέγιστο ύψος της οικοδομής κατά 1μ (ή 40εκ). Δηλαδή μπορούμε να έχουμε και στέγη και δώμα;
  2. Το ζητούμενο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Το οικόπεδο είναι γωνιακό με πεζοδρόμια αλλά υπάρχει πρασιά. Επομένως δεν μετράμε τα ύψη απο την ρυμοτομική γραμμή (σωστό;). Εχει κατηφορική κλήση 20% και το μέγιστο ύψος που επιτρέπεται απο την πολεοδομία είναι 10,5 μ. Το παλαιό κτίσμα ήταν σε διαμορφωμένο επίπεδο σε ύψος 1,20μ. απο το πεζοδρόμιο. Η άδεια δείχνει πρόσχωση 2,30μ στην όψη και επομένως και εκεί τοποθετείται η στάθμη του εδάφους για μέτρηση υψών. Ως αποτέλεσμα η πρόσοψη απο το πεζοδρόμιο ανέρχεται στα 10,50μ + 2,30μ (με υπόγειο) δηλ. υπερβαίνει το μέγιστο ύψος κατά 2,30μ. Αυτό είναι συμβατό με τον ΝΟΚ ή με τους ρυμοτομικούς κανόνες της πόλης; Δηλαδή μπορώ να προσχώσω 5 μετρα και να βλέπω όλο το Αιγαίο πάνω απο όλα τα κτίρια μπροστά μου;
  3. Σε επικλινές οικόπεδο εντός σχεδίου με παλαιό κτίσμα το έδαφος στον χώρο κάλυψης ήταν επίπεδο. Μετά την κατεδάφισή του η νέα άδεια ορίζει το οικόπεδο ως επικλινές για να κερδίσει ύψος με πρόσχωση στην πρόσοψη. Πώς ορίζουμε τη στάθμη του φ.ε. σε αυτήν την περίπτωση; Η παλαιά επίπεδη διαμόρφωση μετράει; Το οικόπεδο έχει κλίση 20⁰ εις βάθος με μήκος 26μ. Η πρόσοψη είναι οριζόντια με μήκος περίπου 35μ. Ποια θα πρέπει να είναι η στάθμη του φυσικού εδάφους ; Πως ορίζουμε το ιδεατό στερεό σ' αυτήν την περίπτωση; Ευχαριστώ όποιο μέλος μπορεί να βοηθήσει.
  4. Σε επικλινές οικόπεδο εντός σχεδίου με παλαιό κτίσμα το έδαφος στον χώρο κάλυψης ήταν επίπεδο. Μετά την κατεδάφισή του η νέα άδεια ορίζει το οικόπεδο ως επικλινές για να κερδίσει ύψος με πρόσχωση στην πρόσοψη. Πώς ορίζουμε τη στάθμη του φ.ε. σε αυτήν την περίπτωση; Η παλαιά επίπεδη διαμόρφωση μετράει; Το οικόπεδο έχει κλίση 20⁰ εις βάθος με μήκος 26μ. Η πρόσοψη είναι οριζόντια με μήκος περίπου 35μ. Ποια θα πρέπει να είναι η στάθμη του φυσικού εδάφους ; Πως ορίζουμε το ιδεατό στερεό σ' αυτήν την περίπτωση; Ευχαριστώ όποιο μέλος μπορεί να βοηθήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.