Μετάβαση στο περιεχόμενο

BabisEnVEg

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by BabisEnVEg

  1. Καλημέρα σας. Έχω να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά πάνω σε πέργκολα η οποία δεν έχει κατασκευαστεί και τοποθετηθεί. Και για τα φωτοβολταϊκά αλλά και για την πέργκολα θα κοπούν τα αντίστοιχα τιμολόγια εμπορίας και παροχής. Το ερώτημα μου είναι αν πάω με την βεβαίωση του άρθρου 30, για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, πως χειρίζομαι το ΙΚΑ. Θα ανοίξω καρτέλα και μετά τα προσκομίσω τα τιμολόγια για να μην πληρώσει ο ιδιοκτήτης ένσημα?? Και επίσης εαν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με ποιον τρόπο ανοίγουμε καρτέλα στο ΙΚΑ (δεν έχω ξανασχοληθεί με ένσημα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα σας, Έχω αναλάβει την αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης μια κατοικίας 200τ.μ. με παλιά ενδοδαπέδια θέρμανση η οποία σήμερα θερμαίνεται με παλιό λέβητα πετρελαίου ο οποίος καταναλώνει 6.000lt πετρέλαιο τον χρόνο με εσωτερική θερμοκρασία 22 βαθμούς. Σκέφτομαι αντί για λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών (πετρελαίου) ή αντλία θερμότητας να εγκαταστήσω λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου σε συνδυασμό με δοχείο αδράνειας (στο οποίο θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης ηλιοθερμίας). Ο λέβητας θα βλέπει μόνο το δοχείο αδράνειας (σαν δοχείο ΖΝΧ με έξτρα αισθητήριο) με εύρος λειτουργίας του δοχείου 30-38 περίπου βαθμούς, και θα υπάρχει άλλος κυκλοφορητής με inverter ο οποίος θα βλέπει τον θερμοστάτη χώρου και θα έχει εύρος λειτουργίας 30-35. Ο λέβητας συμπύκνωσης θα λειτουργεί φυσικά σε υψηλότερες θερμοκρασίες 65-80, ώστε να μην έχουμε συσσώρευση κατάλοιπων της καύσης. Έτσι με βάση το σκεπτικό μου θα λειτουργεί λίγες ώρες την ημέρα, θα έχει φουλ οικονομία καυσίμων και όλα αυτά για να αποφύγουμε τις τρίοδες, τετράοδες κλπ. και να έχω την ασφάλεια όσον αφορά την ενδοδαπέδια ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ τους 35 βαθμούς κελσίου. Έχω κάνει αντίστοιχα τέτοια εγκατάσταση με αντλία θερμότητας, φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμία χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά εκεί το κόστος θέρμανσης ήταν μηδενικό. Έχει κάποιος άποψη εαν ο λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου μπορεί αντίστοιχα να υποστηρίξει ένα τέτοιο σύστημα με επιτυχία και να είναι οικονομικός?? Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σας, Επανέρχομαι στο θέμα για να σας πω τι έκανα τελικά μετά απο πολύ ψάξιμο. Εν τέλει έβαλα αρχικά ΚΑΔ χονδρικής και λιανικής εμπορίας φωτοβολταϊκών και ηλεκτρολογικού υλικού. Στην συνέχεια αγόρασα πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε συνδυασμό με πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Ο πάροχος είναι ουσιαστικά ένα άλλο πρόγραμμα που αντικαθιστά την ταμειακή μηχανή ή τον φορολογικό μηχανισμό. Είναι στην ουσία εικονικός φορολογικός μηχανισμός. Έτσι γλύτωσα απο ένα κάρο συσκευές που θα είχα στο γραφείο μου, όπως επίσης και το POS έχω virtual POS της εθνικής. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ και τιμολογώ κανονικότατα και κάνω εμπορία υλικών χωρίς κανένα πρόβλημα. Το παροχής υπηρεσιών για την τοποθέτηση είτε το κόβω ξεχωριστά είτε το ενσωματώνω στην τιμή των υλικών (αφού είναι προμήθεια), αναλόγως την περίπτωση. Αποθήκη δεν χρειάζεται να δηλώνω καθώς βάζω τους προμηθευτές μου να κόβουν δελτία αποστολής με παράδοση στον τόπο προορισμού. Σαν τριγωνικό εμπόριο στην ουσία. Τιμολόγηση η έδρα μου, τόπος προορισμού η θέση όπου θα εγκατασταθούν και στην συνέχεια τιμολογώ και εγώ στον πελάτη.
  4. Καλημέρα σας. Πρόσφατα ξεκινήσαμε την κατασκευή θερμο-υγρομονωσης ταράτσας στο πατρικό μου. Μπήκε εξηλασμένη, έπεσε από πάνω μπετό (για την θερμομόνωση) και στην συνέχεια θα έπεφταν τα ασφαλτοπανα με ένα στεγανωτικο υλικό της isomat (για υγρομονωση) Το πρόβλημα είναι ότι ενδιάμεσα ξεκίνησαν βροχές με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν νερά κάτω από την εξηλασμένη (από κάποιες χαραμάδες στο ενωμα των τοιχίων με την νέα στρώση μπετου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα ταβάνια και να τρέχει νερό μέσα στο σπίτι σε δύο τρία σημεία. Το ερώτημα μου είναι (μιας και είμαι άσχετος από αυτά...το ανέλαβαν άλλοι): 1.να αφήσουμε την πλάκα όπως είναι να στεγνώσει και να ρίξουμε στην συνέχεια τα ασφαλτοπανα;; 2.Να βάλουμε εξαεριστικό και να ρίξουμε απευθείας τα ασφαλτοπανα;; 3. Να ξηλώσουμε όλη την θερμομόνωση και να την ξαναφτιάξουμε;; Παρακαλώ...τα φώτα σας.
  5. αυτό είναι εύκολο..έχω βρει ήδη. Τ ο δύσκολο για μένα είναι να το χειριστώ σωστά φορολογικά. Ήθελα να αποφύγω την ταμιακή αλλά δεν την γλυτώνω.
  6. Εαν το πάω όλο σαν κατασκευή είναι λάθος?? Γιατί σαν εμπορία θα μπλέξω με ταμειακές απογραφές κ.α.
  7. Ευχαριστώ πολύ...και μένα η άποψη μου αυτή ήταν εξ αρχής. Εαν είναι δυνατόν κοπανάς όσο πιο πολλά μπορείς και στην εμπορία και έχεις ήσυχο το κεφαλι σου απο παρακρατήσεις κ.α. Επίσης ήθελα να ρωτήσω η υπηρεσία της εγκατάστασης έχει παρακράτηση 20% όπως και στις επιστημονικές υπηρεσίες ή 3% ή καθόλου??
  8. Καλησπέρα σας, Το προσεχές διάστημα έχω να υλοποιήσω κάποια οικιακά φωτοβολταϊκά (έως 10kW). Βέβαια υπάρχουν ήδη ανοιχτά θέματα απο παλιά, αλλά θεωρώ πως έχει περάσει αρκετό διάστημα και πολλά απο αυτά δεν ισχύουν πλεον. Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζεται φορολογικά η κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού;;; Σαν εμπορία ή σαν κατασκευή;; Καθώς ο εξοπλισμός ξεπερνά σίγουρα το 60% του κόστους κατασκευής (δεν ξέρω εαν ισχύει πλέον). Να ανοίξω ΚΑΔ εμπορίας ή απλά να προσθέσω τα ΚΑΔ κατασκευής;; Σίγουρα θα κάνω συμφωνητικό με τον πελάτη, όπως και με τα συνεργεία που θα τα εγκαταστήσουν και θα μου προσφέρουν υπηρεσίες. Επίσης καλό θα ήταν να δούμε και απο φορολογικής άποψης εκτός απο τι ποιο είναι το σωστό, ποιο συμφέρει τελικά περισσότερο. Σίγουρα η εμπορία είναι καλύτερη για τους πελάτες μου γιατί δίνοντας τους αποδείξεις για τα πανελ και τον inverter, εφόσον τα έχω αγοράσει απο τους επίσημους προμηθευτές δεν πονάει το κεφάλι μου με τις εγγυήσεις κτλ. Ευχαριστώ. Με εκτίμηση, Χαράλαμπος Μαραντίδης Μηχανικός Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.