Jump to content

IreneD

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About IreneD

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εγώ εξακουλουθώ να βλέπω ειδικά με την τελευταία σας απάντηση ότι διαφωνούμε σε αρκετά. Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει εννοείται είτε το να γίνει ιππότης της μηχανικής είτε να είναι ειρωνικός καθώς και να μπορεί να προβλέψει αν κάποιος θα χρειαστεί γνώση επειδή μάλλον μπορεί να προβλέψει το μέλλον , που αποτελεί άλλωστε μια πολύ ορθολογική παρατήρηση από μόνη της. Καλο σας βράδυ συνάδελφε.
 2. @georgios_m Αν και ότι πολλοί προτιμάνε να μετράνε σίδερα στη βροχή επεδή είναι πιο ευχάριστο δεν το ήξερα καν, προφανώς και δεν επέμεινα στο να επισκεφθώ το έργο από τη στιγμή που είδα ότι δεν θέλουν να είμαι εκεί. Δεν είναι θέμα αντίληψης, ξέρω ποιά είναι η θέση μου πολύ καλά στην εταιρεία όπως ήδη προανέφερα. Ιδεολογικά δεν πιστεύω στο προνόμιο της γνώσης, θεωρώ ότι έχω ισότιμο δικαίωμα στη γνώση τομέων που αφορούν το επάγγελμα μου, άσχετα αν προφανώς κανείς δεν θα με πληρώσει για να μου μάθει πραγματα. Το ερώτημα εδώ δεν αφορά το μοντέλο εργασίας της εταιρείας, η εταιρεία έχει κάθε δικαίωμα να προσφέρει όποια θέση θέλει ακόμα και με 1 ευρώ την ώρα. Το ερώτημα μου αφορά την ανάγκη μου να ασκήσω το επάγγελμα με την ευρεία έννοια ώστε να έχω καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον είτε σε συνεργασία με άλλους είτε με διαφορετικό τρόπο. Προσωπικά δεν έγινα μηχανικός επειδή οι γονείς μου δεν είχαν τι να με κάνουν, αλλά επειδή ειλικρινά μου άρεσε. Θεωρώ εξαιρετική γνώση την κατασκευή, απίστευτα ενδιαφέρουσα και απαραίτητη σε οποιαδήποτε κοινωνία. Έχω μια επιλογή (τουριστικό), τυχαίνει να μην μου αρέσει ωστόσο και άρα έχω το δικαίωμα να το θεωρήσω ατυχές. Στο θέμα του κέρδους τουριστικό ή κατασκευές θα διαφωνήσω από τα λίγα που έχω δει στα γραφεία που έχω δουλεψει και εκεί που δουλεύω τώρα. Όσο αφορά τους μισθούς γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει γι αυτό και όπως προείπα το κύριο μέλημα μου είναι το θέμα του επάγγελματος και της εξέλιξης του. Ως χειρίστρια προγράμματος πραγματικά στο μέλλον δεν θα μπορέσω να βγάλω περισσότερα από 650 ευρώ έτσι κ αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θέλω/μπορώ να εξελίξω τα προσόντα μου γιατί "έτσι είναι τα πράγματα".Προσπαθώ να βρω μια άκρη( γι αυτό και ξεκίνησα αυτό το thread)σε κατεύθυνση που πιστεύω ότι έχει νόημα για εμένα, όχι μόνο για τον κάθε εργοδότη. Nομίζω διαφωνούμε στο πως βλέπουμε την επαγγελματική αποκατάσταση σαν έννοια και τη θέση μας στο χώρο εργασίας. Καλή συνέχεια.
 3. @Earl Η απάντηση σου είναι λες και φτιάχτηκε για τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζω. Οι γονείς μου έχουν τουριστικό κατάστημα στη Σαντορίνη. Η οικονομική τους κατάσταση είναι πολύ καλή και αν επέλεγα να δουλέψω εκεί θα έπαιρνα τουλάχιστον 1000 ευρώ. Η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο κλάδο είναι πολύ μεγάλη γιατί δούλευα ουσιαστικά τα καλοκαίρια εκεί από όταν ήμουν στο Δημοτικό. Ξέρω να στήνω μια τουριστική επιχείρηση, όλη τη διαδικασία και όλες τις "πονηριές" του επαγγελμάτος, αν και όπως λες και εσύ δεν είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά αν αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί η οικονομία και η αγορά του τουρισμού. Επέλεξα τον κλάδο γιατί πραγματικά μου άρεσε και με εξιτάρει μέχρι σήμερα η κατασκευή. Ψάχνω για δουλειά αλλού και σχέδον κάθε μέρα στέλνω βιογραφικά , η αγορά εργασίας έχει θέση για έτοιμους μηχανικούς και όχι για ανθρώπους σαν εμένα δυστυχώς. Οι μισθοί που δίνονται είναι ανάλογα των προσόντων, που προσπαθώ να αποκτήσω και δεν τα καταφέρνω μέχρι στιγμής. ήθελα να μην καταλήξω να αλλάξω κλάδο ΚΑΙ προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου οικονομικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο φανερό μονοπάτι στον κλάδο μου εκτός από το γραφείο που σκέφτηκα και μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω και εδώ. όσο αφορά το εξωτερικό, η ζωή μου καλώς ή κακώς είναι εδώ και η επιλογή να φύγω θα απαιτούσε τεράστια ψυχική δύναμη από εμένα που δεν ξέρω στην παρούσα φάση αν κατέχω. ΥΓ 'Ηδη ξεκίνησα το διάβασμα πάντως :Ρ
 4. Και εγώ ετσι νόμιζα ότι είναι θετικό στην αρχή και είχα χαρεί πάρα πολύ. Ωστόσο δυστυχώς μέχρις στιγμής έχω δει ελάχιστα πράγματα ενώ τώρα έχουμε έργο και θα ήταν μεγάλη ευκαιρία να δω και να μάθω διάφορα. Το έχω ζητήσει μια δυο φορέςκαι γενικά προσπαθώ να ρωτάω για να μαθαίνω αλλά το κλίμα δεν βοηθάει συνήθως. Παίζει να μην το περιέγραψα αρκετά καλα πριν αλλά η "θέση" μου στην εταιρεία είναι συγκεκριμένη και είναι αυτή. Προφανώς αυτό είναι κάτι που θα συναντούσα και σε άλλη δουλειά μάλλον γιατί δεν με απασχολούν για να μου μάθουν αλλά για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ωστόσο γι αυτό και έχω αυτές τις ανησυχίες.
 5. @georgios_m Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν έχω θέμα με το κομμάτι της λάτζας, ακόμα και να μετράω σίδερα σττη βροχή θα με ευχαριστούσε αν σήμαινε να έχω περισσότερη επαφή με το επάγγελμα. Τα έργα είναι σημαντικά αλλά το μοντέλο εργασίας είναι περίεργο με ελάχιστα άτομα που κατέχουν τη "γνώση" και την πρόσβαση στην πληροφορία, και εμένα που είμαι στην καλύτερη χειρίστρια προγραμμάτων με γνώση στατικής. Νομίζω συνολικά ατύχησα που δεν είχα συγγενή μηχανικό να με βάλει κάπως στο νόημα. Ευχαριστώ και πάλι.
 6. Καλησπέρα σας, Χρειάζομαι τη γνώση έμπειρων Πολιτικών Μηχανικών που είναι χρόνια στην αγορά και έχουν γνώση πως λειτουργεί. Είμαι 27 χρονών και τελείωσα τη σχολή μου το 2016. Έκτοτε έχω δουλέψει κυρίως ως σχεδιάστρια, με κάποια εμπειρία στα αυθαίρετα και το ΝΟΚ (συνήθως με ειχαν ανασφάλιστη). Στο μεσοδιάστημα έχω μείνει αρκετό καιρό άνεργη ή απασχολούμενη σε άσχετες δουλειές με το επάγγελμα μου. Σήμερα δουλέυω σε μια κατασκευαστική όπου δουλεύω κυρίως FESPA χωρίς όμως ουσιαστικά να καταστρώνω από την αρχή το φορέα, μου δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες και "τρέχω" το πρόγραμμα. Η αμοιβή μου είναι πολύ χαμηλή (650) αλλά το κυρίαρχο πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω καμία επαφή με τα έργα. Δεν ξέρω να κανω επίβλεψη, μου λείπουν βασικές διαδικαστικές γνώσεις για παράδειγμα κριτήρια συνεργασίας με προμηθευτές, ή ακόμα και πιο απλά βήματα σχετικά με αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτό μάλλον που προσπαθώ να περιγράψω είναι ότι έχω αντίληψη της θεωρίας επιστημονικά, αλλά η πράξη μου διαφεύγει και στη θέση που εργάζομαι δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσω την εμπερία που θέλω. Θα ήθελα στο μέλλον να είμαι σε θέση να κάνω μελέτη-επίβλεψη. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή η αγορά ειναι πολύ κλειστή και το μέλλον αβέβαιο. Ωστόσο έχει υπόπέσει στην αντίληψη μου ότι σε καμία θέση εργασίας που είχα μέχρι τώρα δεν απέκτησα πραγματική τριβή με τον κλάδο μου και θέλω να δω πως θα κινηθώ από εδώ και πέρα. Σε συζήτηση με φίλο μου αρχιτέκτονα με πληροφόρησε ότι τα τεχνικά γραφεία πια δεν παίζουν σαν λύση επαγγελματικής αποκατάστασης, ότι όλες οι δουλειές είναι με κονέ και ότι πολύ δύσκολα μπορείς ακόμα και να έχεις το κεφάλαιο για να έχεις το δικό σου γραφείο, να έχεις πελατολόγιο. Όσοι εργάζεστε χρόνια ως πολιτικοί μηχανικοί,ποιά είναι η άποψη σας; Η αγορά χωράει πολιτικούς μηχανικούς που να δουλεύουν ανεξάρτητα και να βγάζουν πάνω από 650/μήνα; Στο παρελθόν σκεφτόμουν να δουλέψω αμισθί για να αποκτήσω εμπειρία όμως πλέον έχω αρχίσει και πιστεύω ότι την εμπειρία που θέλω να αποκτήσω δύσκολα θα τη βρω. Ποιά ειναι η άποψη σας; Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.