Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hei

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Hei

  1. Αδιανόητα πράγματα. Απίστευτο κράτος. Σκεφτείτε απλά μια άλλη συνηθισμένη περίπτωση. Ρωτήστε συγγενείς σας. Ζείτε νότια Ελλάδα κι εχετε ένα χωράφι στα πάτρια εδάφη σας, στη βόρεια Ελλάδα. Κάποιος ντόπιος αγρότης, εν γνώσει του, πάει και το οργώνει και χτιζει ένα υπόστεγο. Εσύ το ανακαλύπτεις το καλοκαίρι που γυρνάς στο χωριό για διακοπές. Τσακώνεσαι, φεύγει, αλλά το υπόστεγο μένει. Οπότε εσύ μένεις ακάλυπτος. Ειλικρινά, το κράτος σού λέει να πας να... Μηδέν προστασία χωρίς το κατάλληλο αντίτιμο. Τέλος πάντων παιδιά. Ήδη το κούρασα το θέμα. Θα μιλήσω με μηχανικό και δικηγόρο και βλέπουμε...
  2. ΚΑΙ δικαστικά έξοδα. Δεν βλέπω φως στην υπόθεση. Τέλος πάντων, ευχαριστώ και πάλι.
  3. Τα έχω στο μυαλό μου, γι' αυτό απάντησα έτσι. Και κερατάς και δαρμένος. Αδιανόητο να μη σε προστατεύει το κράτος από τέτοια πράγματα.
  4. Υπέροχα, φανταστικά. Ευχαριστώ και πάλι.
  5. Σίγουρα πριν. Οπότε είναι πιο εύκολη η τακτοποίηση. Το γνωρίζω.
  6. Δηλαδή πάω αύριο με τον μηχανικό μου και κάνω κατεδάφιση; Τόσο απλά; Αν είναι τόσο απλό, χωρίς άδεια που ειπώθηκε παραπάνω, τότε ίσως το κάνουμε. Το θέμα είναι ότι οι υπόλοιποι, και με το δίκιο τους, δεν θέλουν να μπουν σε έξοδα. Δηλαδή, βρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω κάτι. Έρχεται ο άλλος και κτίζει ακίνητο στην ιδιοκτησία μου και την πληρώνω εγώ τη δουλειά; Τι διάολο, ο νόμος δεν με προστατεύει; Πού φταίω; Τέλος πάντων. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα τις ακολουθήσω.
  7. Τι εστι τακτοποίηση; Το δεύτερο σκέλος είναι σίγουρα στις επιλογές μου, αλλά γιατί να χρεωθω εγώ τα μπάζα που δεν φταίω; Τέλος πάντων, ως μηχανικός, μπορείτε να μου πείτε κάτι που θα του πω για να πάρει μπρος; "Εάν δεν συμμορφωθείς θα καλέσω την αστυνομία". Κάτι τέτοιο εννοώ. Που να ταιριάζει στην υπόθεση. Δεν ξέρω πώς να πιέσω δηλαδή. Αφού με το καλό δεν καταλαβαίνει.
  8. Τουτέστιν; Νομιμοποίηση του κτίσματος;
  9. Ρώτησα και χρειάζεται άδεια κατεδάφισης από μηχανικό. Έτσι μου είπαν. Και δεν ξέρω καν πόσο κοστίζει.
  10. Είναι από κληρονομιά. Δεν είχα επιλογή. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε και συνέβη όλο αυτό το μπέρδεμα. Δυστυχώς, και το έχω νιώσει στο πετσί μου, η επικοινωνία και η σύμπνοια είναι δύσκολη σε τέτοια θέματα. Από τα υπόλοιπα 4 άτομα, τα δύο είναι μεγάλης ηλικίας και πάντα δημιουργούν πρόβλημα, έχοντας απαιτήσεις. Τέλος πάντων. Νομικά, από άποψη μηχανικών και δεν ξέρω τι άλλο... έχω δίκιο; Τι μπορώ να κάνω; Πώς να πιέσω;
  11. Καλησπέρα. Κατέχω εξ αδιαιρετου, με πέντε δικαιούχους, ένα αγροτεμάχιο 6.000 τ.μ. σε ΖΟΕ. Νοικιαστηκε προ 18ετιας, όταν ήμουν ανήλικος, και ξε-νοικιαστηκε προ 7ετιας με υπογραφή μόνο των τριών μελών. Γιατί; Γιατί ήμασταν ανήλικα και ο πελάτης ήθελε άμεσα να το νοικιάσει, οπότε έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τη μεριά μου, τίποτα δεν έγινε κακοπροαιρετα, εξάλλου το γνωστοποιησαμε στους υπόλοιπους, που είναι και συγγενείς. Και μέχρι εκεί, μέλι γάλα. Το πρόβλημα: Ο πελάτης έχτισε ένα ξύλινο 5Χ5 κτίσμα για γραφείο και μπήκε ελαφρώς με το τοιχακι της περίφραξης σε γειτονικό οικόπεδο. Αν έχετε την καλοσύνη, και εντελώς επιγραμματικα, παρακαλώ απαντήστε μου στα εξής ερωτήματα: 1) Ο πελάτης αποχώρησε προ 7ετιας, το ακίνητο είναι ανοικιαστο από τότε. Δεν έχει κατεδαφισει το κτίσμα ούτε το τοιχακι ούτε το επιπλέον λαμαρινο-υποστεγο που στεγαζε μηχανήματα. Όλο λέει ότι θα το κάνει, αλλά τίποτα. Μπορει να φύγει έτσι απλά χωρίς να σηκώσει ο, τι έχτισε; 2) Πώς είναι δυνατόν να έχτισε το ξύλινο γραφείο χωρίς την υπογραφή των ιδιοκτητών;;; Λέει ότι έχει οικοδομική άδεια και ζητάει να την μεταβιβασει σε μας, τους ιδιοκτήτες!!! Και αν έβγαλε άδεια, πώς την έβγαλε χωρίς συναίνεση; Απαντάει ότι με τα λόγια συμφωνήθηκε από τον ένα δικαιούχο που δεν είναι πια εν ζωή. 3) Πώς μπορώ να τον πιέσω με νομικά επιχειρήματα να τα σηκώσει όλα μήπως φοβηθεί λίγο; 4) Ειλικρινά, είναι νομικά καλυμμένος αυτός από κάτι; Δηλαδή, παράδειγμα, έρχομαι εγώ στον χώρο της μονοκατοικίας σου που νοικιαζω το ισόγειο και χτίζω ένα κιόσκι με το έτσι θέλω; Στο δικό σου ακίνητο;;; Εγώ δεν θέλω μεταβίβαση, θέλω να γκρεμιστεί γιατί θα τα βρω μπροστά μου στον Ενφια. Παρακαλώ, εντελώς επιγραμματικα, πείτε μου αν έχει στήριγμα η θέση του. Ευχαριστώ.
  12. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει τους αποδεκτους συντελεστές Uw Ug για την περιοχή μου ώστε να πετύχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε αλουμίνιο; Θέλω να πάρω ακριβείς τιμές για αλουμίνιο. Οι διαστάσεις μου είναι στο πρώτο ποστ. Για 4 μπαλκονοπορτες παίρνω προσφορά 700€/μία για pvc με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Δεν χρειάζεται να πετύχω τους συντελεστές του pvc, απλά να έχω αποδεκτό αποτέλεσμα σε αλουμίνιο.
  13. Οπότε να μην βάλω εννοείς. Μάλιστα. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια σειρά αλουμινίου που να είναι αποδοτικά για το μέρος που μένω και να μην είναι πανάκριβα; Να πιάνουν τα στάνταρ ενεργειακής απόδοσης δηλαδή. Οι διαστάσεις μου είναι στο πρώτο ποστ. Μου πρότειναν 57 σειρά της elvial.
  14. Πάντως να μην πω ψέματα, αλουμινίου θέλω. Όμως σε αντίστοιχα χαρακτηριστικά με pvc το κόστος εκτοξεύεται. Σκέφτομαι να κάνω εκπτώσεις στην απόδοση και να θυσιάσω ένα καλύτερο pvc για ένα χειρότερο αλουμινίου.
  15. Μόνωση σε όλη την ταράτσα εννοείς; Λόγω του ότι θα κατασκευαστεί στέγη την αποφύγαμε. Και για μείωση κόστους βέβαια.
  16. Ίσως είναι overkill αλλά το κλιματιστικό είναι το ελάχιστο κόστος. Δεν είναι κακό να υπάρχει.
  17. Λοιπόν ρώτησα και ο μηχανολόγος συνεργάτης του θα κάνει την μελέτη. Αλλά έως τώρα, εμπειρικά, μου έδωσε αυτές τις δυνατότητες με 12500. Φουλ έξτρα με τη συμμετοχή μου στο 50% και τίποτα περισσότερο, με τα ανωτέρω (ΑΘ με μποιλερ, κουφώματα PVC ενδεχομένως και με χρώμα και εξωτερική θερμομόνωση συν κλιματιστικό). Συμπεριλαμβάνονται όλες οι εργασίες και εγκατάσταση.
  18. Ωραία. Οπότε κατάλαβα σωστά. Οι παρεμβάσεις που θα κάνω κοστίζουν 25000 αλλά εγώ βάζω το ποσό που μου αναλογεί from Day one. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο μηχανικός με τους προμηθευτές. Ειδάλλως θα έπρεπε να βάλω το 100% και έπειτα ΕΓΩ να κανονίσω τα επιστρεφομενα με τους προμηθευτές. Μου έφυγε ένα βάρος. Στο θέμα μας. Δυστυχώς δεν θα έρθει κάποιος μηχανολόγος. Ο πολιτικός μηχανικός τα ανέλαβε όλα. Αυτός βγάζει μελέτη. Δεν είναι qualified θεωρείτε;
  19. Ευχαριστώ πολύ. Παρακαλώ και μια γνώμη για τα υπόλοιπα αναφορικά με την ποιότητα των προϊόντων και αν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο. Να διευκρινίσω κάτι. Έχω ενταχθεί στο Εξοικονομω. Δήλωσα τον μέγιστο προϋπολογισμό (25000€) και έχω 50% επιδότηση. Οπότε, θέλω να βάλω από την τσέπη μου 12500€ κάνοντας τις παρεμβάσεις που ανέφερα συν ένα κλιματιστικό. Είπα στον μηχανικό να αναλάβει τα πάντα και να του δώσω το συμφωνηθεν 50% που μου αναλογεί. Τα υπόλοιπα 12500 θα τα αναλάβει αυτός με τους συνεργάτες του. Άρα εγώ κάνω παρεμβάσεις των 25000€. Σωστά; Ή έχω καταλάβει κάτι λάθος;;; Γιατί του είπα να βγάλει συνολική κατάσταση με το ποσό που δίνω εγώ από την τσέπη μου, δηλαδή 12500€ και όχι το σύνολο των 25000€, ώστε μετά να περιμένω να πάρω τα υπόλοιπα από τους προμηθευτές. Υ. Γ. Η πρώτη μου επιλογή ήταν κουφώματα αλουμινίου, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο κόστος. Έχω ζητήσει και τιμές για αλουμινίου και περιμένω απάντηση. Επίσης, δεν θα μπλέξω με δανεισμό.
  20. Καλησπέρα σας. Σε μονοκατοικία 120τ.μ. κατασκευής 1975 έχω αποφασίσει για εξωτερική θερμομόνωση, αντλία θερμότητας και κουφώματα PVC. Δεν πήγα σε αλουμινίου, καθώς το κόστος εκτοξεύεται. Η κατοικία βρίσκεται Αν. Μακεδονία σε μέρος με πολλή υγρασία, τσουχτερό κρύο τον χειμώνα, εκτεθειμένο πλήρως στον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Αυτή τη στιγμή έχω ξύλινα κουφώματα που μπάζουν από παντού, μούχλα από υγρασία στους τοίχους κάτω από το δώμα, καμία εξωτερική μόνωση και ταράτσα. Το πιο πιθανό είναι να γίνει και στέγη, οπότε δεν θα γίνει θερμομόνωση όλης της ταράτσας, μόνο του δώματος. Ο πολιτικός μηχανικός που έφερα, που είναι και ενεργειακός επιθεωρητής, πραγματοποίησε την μελέτη και ιδού οι προτάσεις του. Θα ήθελα μια ειλικρινή αξιολόγηση των προϊόντων, άνευ τιμής. Όπου θεωρείτε ότι υπάρχει καλύτερη λύση, παρακαλώ διατυπώστε την. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κουφώματα: PVC προφίλ KÖMMERLING 76MD 2πλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες Solar More, Υάλωση 4-15-5solar με Argon , 3 Λάστιχα και δυνατότητα τριπλού ενεργειακού υαλοπίνακα κατ’ επιλογη, Θερμομόνωση: Uf 1,00 W/ m2K βασική έκδοση, Ηχομόνωση μέχρι Rw=48 dB κατά DIN EN ISO 140-3, Αντιδιαρρηκτική προστασία μέχρι RC2 σύμφωνα με DIN V ENV 1627, Ανεμοδιαπερατότητα κατά DIN EN 12207 Κατηγορία:4, Υδατοδιαπερατότητα κατά DIN EN 12208 Κατηγορία:9Α, Αντοχή σε ανεμοπίεση κατά DIN EN 12210 Κατηγορία:C5/B5, Μηχανική αντοχή κατά DIN EN 13115 Κατηγορία: 4, Λειτουργικότητα στο χρόνο κατά DIN EN 12400 Κατηγορία: 3. κτλ.…… A/A Περιγραφή Διαστάσεις (πλάτος x ύψος) Προφίλ/ Συνδυασμοί Υάλωση Uf (W/m^2K) Επιφάνεια Πλαισίου (m^2) Ug (W/m^2K) Επιφάνεια Τζαμιού (m^2) Ονομαστική Αξία Uw 76 MD 76171-76271 Υάλωση 4-15-5solar με Argon 1,1 0,783 1,143 1,1 1.38 (W/m^2K) 2 ΔΙΦΥΛΛΟ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟ 1366 mm x 2210 mm A/A Περιγραφή Διαστάσεις (πλάτος x ύψος) Προφίλ/ Συνδυασμοί Υάλωση Uf (W/m^2K) Επιφάνεια Πλαισίου (m^2) Ug (W/m^2K) Επιφάνεια Τζαμιού (m^2) Ονομαστική Αξία Uw 76 MD 76171-76271 Υάλωση 4-15-5solar με Argon 1,1 1,096 1,923 1,1 1.36 (W/m^2K) 3 ΔΙΦΥΛΛΟ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟ 1376 mm x 2190 mm A/A Περιγραφή Διαστάσεις (πλάτος x ύψος) Προφίλ/ Συνδυασμοί Υάλωση Uf (W/m^2K) Επιφάνεια Πλαισίου (m^2) Ug (W/m^2K) Επιφάνεια Τζαμιού (m^2) Ονομαστική Αξία Uw 76 MD 76171-76271 Υάλωση 4-15-5solar με Argon 1,1 1,091 1,923 Θερμομόνωση εξωτερική : Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στα εξωτερικά δομικά στοιχεία κελύφους σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα (τοιχοποιίες, φέρον οργανισμός) αποτελούμενη από θερμομονωτικές πλάκες τύπου EPS80+ γραφιτούχας πολυστερίνης με μέσο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,031 W/(m K) στους 20°C και πάχους 8εκ. ώστε ο μέσος συντελεστής θερμοπερατότητας αυτών να είναι U ≤ 0,38 W/(m2 K), αντιαλκαλικό πλέγμα 160gr., πλαστικά παρεμβύσματα αντισεισμικής λειτουργίας και επικάλυψη με συνθετικό έγχρωμο ινοπλισμένο επίχρισμα. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα πάνω από το οροφοδιαμέρισμα αποτελούμενη από θερμομονωτικές πλάκες τύπου EPS80+ γραφιτούχας πολυστερίνης με μέσο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,031 W/(m K) στους 20°C και πάχους 8εκ. ώστε ο συνολικός μέσος συντελεστής θερμοπερατότητας αυτών να είναι U ≤ 0,40 W/(m2 K), [εναλλακτικά για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη βατότητα της μόνωσης προτείνεται εξηλασμένη πολυστερίνη π.χ. FIBRAN] αφρός-κόλλα πολυουρεθάνης χαμηλής διόγκωσης θερμομονωτικών πλακών, πλαστικά βύσματα στήριξης όπου απαιτείται. Για την προστασία της θερμομόνωσης του δώματος και για την υγρομόνωση του οροφοδιαμερίσματος προτείνεται επικάλυψη αυτής με κεραμίδια υπό κλίση. Αντλία Θερμότητας: LG Therma V R32 Α+++ Monobloc ισχύος 14KW μονοφασική μοντέλο HM141M.U33 μεσαίων θερμοκρασιών. Min -25°C, Max 65°C.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.