Μετάβαση στο περιεχόμενο

evp

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

evp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η μόνη μου αμφιβολία είναι ότι στις τεχνικές εκθέσεις υπάρχει μία τυπική φόρμα που γράφει: προετοιμασία: τα αρχικά μου και έλεγχος: τα αρχικά του εργοδότη μου έγκριση: τα αρχικά του πελάτη. (ξέρω ότι αυτή είναι μια τυπική διαδικασία που ακολουθείται στις μεγάλες συνήθως εταιρείες-να σημειωθεί ότι τα αρχικά μου δεν τα έβαζα εγώ και το ανακάλυψα μόλις πριν από λίγες ημέρες). Στα σχέδια δεν αναφέρονται καθόλου τα αρχικά μου.
  2. Ουσιαστικά είναι ο πελάτης του εξωτερικού ο οποίος έχει αναθέσει ένα έργο στον κατασκευαστή ο οποίος με τη σειρά του αναθέτει τη στατική μελέτη στην ΕΠΕ στην οποία εργάζομαι εγώ. Ο ελέγχων μηχανικός της μελέτης είναι ο εργοδότης μου. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον πελάτη. Υπάρχει ευθύνη και για μένα από τη στιγμή που οι κύριες αποφάσεις και παραδοχές της μελέτης είναι του εργοδότη μου; (αναφέρω αυτή την κατάσταση καθώς σε κάποιο θέμα είχαμε ισχυρή διαφωνία, από την πλευρά μου όμως δεν μπορώ να αναμιχθώ περισσότερο).
  3. Ήθελα να ρωτήσω κάτι πάνω σ'αυτό για την προσωπική μου περίπτωση εάν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει. Εργάζομαι σε μια ΕΠΕ χωρίς να έχω υπογράψει κάποια σύμβαση και απλά κόβω δελτία παροχής υπηρεσιών με αναφορά ότι συμμετέχω σε κάποιο έργο του γραφείου. Η εταιρεία αναλαμβάνει έργα εξωτερικού τα οποία της αναθέτονται από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Υπογραφή δεν υπάρχει στα σχέδια. Ποιος έχει την ευθύνη; Ρωτώ γιατί σε κάποια θέματα εγώ μπορεί να έχω διαφορετική άποψη για τη στατική μελέτη παρ'όλ'αυτά γίνεται με τον τρόπο που θέλουν οι ιδιοκτήτες της ΕΠΕ. Εάν κάτι συμβεί ποιος φέρει την ευθύνη; Ευχαριστώ πολύ για κάθε απάντηση.
  4. Εγώ δεν είπα πάντως να μην κάνεις μεταπτυχιακό...Δεν θέλω να παρεξηγηθώ.Εγώ άλλωστε έκανα. Παρουσίασα απλά τη δική μου εμπειρία από τους εργοδότες. Το μεταπτυχιακό ήταν μια καλή εμπειρία απλά δεν μου έδωσε κάποια εξειδίκευση για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία όπως περίμενα. Σίγουρα πάντως στο εξωτερικό υπάρχουν μεταπτυχιακά που βοηθούν να εντρυφήσεις σε κάποιο τομέα που επιθυμείς απλά εγώ δεν είχα την οικονομική δυνατότα για κάτι τέτοιο.
  5. Εγώ έκανα το μεταπτυχιακό του ΕΜΠ τον '' Δομοστατικό σχεδιασμό & ανάλυση κατασκευών''. Ήταν πολύ θεωρητικό και δεν νομίζω ότι μου έχει χρησιμεύσει σε κάτι μέχρι τώρα στη δουλειά μου παρόλο που δουλεύω σε μελετητικό και κάνω κυρίως μελέτες μεταλλικών κατασκευών. Επίσης δεν ξέρω για τις μεγάλες εταιρείες αλλά στα πιο μικρά γραφεία δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν το επίδομα του μεταπτυχιακού...Θα σου πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει το ότι έχεις μεταπτυχιακό. Για μένα το μεταπτυχιακό ειδικά εάν κάνεις κάποιο από τα ελληνικά πανεπιστήμια θα σου χρησιμεύσει κυρίως για το δημόσιο.
  6. Καλησπέρα σας. Είμαι νέα στο forum και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους καθώς από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο κάθε μηχανικός μπορεί να αντλήσει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Μιας και η ενότητα αναφέρεται στη εργασία του μηχανικού στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τη δική μου περίπτωση. Δουλεύω εδώ και 2.5 χρόνια σε ένα γραφείο μελετών και ασχολούμαι με μελέτες κυρίως μεταλλικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αντικείμενο αλλά λόγω της ιδιαίτερης περιόδου που διανύουμε οι δουλειές στο γραφείο είναι αρκετά περιορισμένες και το άγχος μου για το μέλλον αυξημένο. Είναι αρκετά πιθανό να μου δοθεί η δυνατότητα να εργαστώ στο ΚΔΕΠ της ΔΕΗ (θέση πολιτικού μηχανικού). Υπάρχει μήπως κάποιος που να γνωρίζει για τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη υπηρεσία; Επίσης συγχωρέστε με για την ίσως αφελή ερώτηση αλλά λόγω εγκυμοσύνης είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη... Έχει κάποιος άποψη για την επίδραση στον άνθρωπο (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης) η εργασία κοντά στα κέντρα υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ; Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.