Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αριστέα Τα

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Αριστέα Τα

  1. Καλημέρα, Σε οικόπεδο εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, στο οποίο λόγω επιφάνειας οικοπέδου και πυρήνα δόμησης δεν μπορώ να εξαντλήσω την επιτρεπόμενη δόμηση, μπορώ με κάποιο τρόπο να μην κάνω διάσπαση όγκου; ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2000 Κατοίκους ΑΡΘΡΟΝ-5 Γενικοί όροι δόμησης 4.α. Το μέγιστο ύψος των κτηρίων ορίζεται σε 7,50 μ. και μετράται σε κάθε σημείο της τομής του περιγράμματος αυτών με το φυσικό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των προβολών των κτηρίων σε κατακόρυφα επίπεδα, διερχόμενα από την τομή του περιγράμματος αυτών με το έδαφος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανωτέρω οριζόμενο. Σε περίπτωση μη εξάντλησης της επιτρεπόμενης δόμησης κατά τα ως άνω, επιβάλλεται η διάσπαση του κτηρίου σε ανεξάρτητα κτήρια εντός του γηπέδου. Αν πάρω την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής βάσει του άρθ. 7 του Ν. 4495/2017; 1. ε) Για αρχιτεκτονικές μελέτες που διαφοροποιούνται από τα μορφολογικά στοιχεία, όπως η γεωμετρία των ανοιγμάτων, η μορφή (γεωμετρία) της στέγης ή/και του δώματος, η απόσταση Δ (επιλογή μικρού ή μεγάλου Δ κατά την κείμενη νομοθεσία), ή/και λοιπά μορφολογικά στοιχεία και την τυπολογία που επιβάλλεται με ειδικές διατάξεις που έχουν θεσπισθεί ανά περιοχή, προστατευόμενη ή μη.
  2. Στο άρθ. 1 της νέας Υπουργικής Απόφασης για τις Μικρές Κλίμακες, αναφέρεται ότι: Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται: α) σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, σε κτίρια ή τμήμα- τα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και σε οικόπεδα ή γήπεδα εφόσον: αα) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις ....... Οι πολεοδομικές διατάξεις ποιες είναι και πού ορίζονται; Η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα δεν είναι μία από αυτές τις διατάξεις; Έχω πχ ακίνητο εντός σχεδίου με κτίσμα νομίμως υφιστάμενο το οποίο λόγω απαλλοτρίωσης σήμερα είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο. Μπορώ να βγάλω μικρή κλίμακα; Για το νομίμως υφιστάμενο κτίριο ή και για εργασίες εκτός του κτιρίου (πχ προσθήκη στεγάστρου); Και αν πούμε ότι δεν επιτρέπεται, δεν είναι παράλογο να έχεις νομίμως υφιστάμενο κτίριο στο οποίο σήμερα δεν μπορείς να κάνεις καμία εργασία παρά μόνο με άρθρο 107 του Ν. 4495/17;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.