Μετάβαση στο περιεχόμενο

nautilus7

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nautilus7

  1. Η ερμηνεία η δική μου είναι η εξής: ο πίνακας στον οποίο αναφέρεσαι γράφει ποιες χρήσεις και πότε ΔΕΝ έχουν πληρότητα. Άρα συμπεραίνω ότι όλες οι άλλες έχουν πληρότητα. Π.χ. για κατοικία, υγεία και κοινωνική πρόνοια, γραφεία, κτλ, θεωρώ ότι έχω πληρότητα πάντα ή αν θες δεν υφίσταται η ένοια της πληρότητας. Αυτό σου είπε και η πυροσβεστική απ' ότι καταλαβαίνω.
  2. Θέλω να ρωτήσω την άποψή σας για κάτι που δεν διευκρινίζεται από τον κανονισμό (ΠΔ 41/18). 1. Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνεται υπολογισμός της παροχής της όδευσης διαφυγής σε μια μονοκατοικία; Οι διάδρομοι της κατοικίας θεωρούνται οριζόντιες οδεύσεις; Η εσωτερική σκάλα της κατοικίας θεωρείται κατακόρυφη όδευση; Δηλαδή σε μια ισόγεια μονοκατοικία ή μια μεζονέτα (ισόγειο-α' όροφος ή ισόγειο-σοφίτα) πρέπει να υπολογίζω παροχή για τους χώρους αυτούς; Αντιλαμβάνομαι την ξεχωριστή απαίτηση ελάχιστου πλάτους και ύψους για την όδευση διαφυγής (που είναι πολύ μεγαλύτερη από την παροχή που προκύπει βάσει του θεωρητικού πληθυσμού σε μια μονοκατοικία), αλλά όχι τον υπολογισμό της παροχής για χώρους εντός μιας μονοκατοικίας! Άποψή μου είναι ότι η έννοια της παροχής έχει νόημα και πρέπει να υπολογίζεται για τους κοινόχρηστους χώρους, π.χ. τους διαδρόμους και τα κλιμακοστάσια μιας πολυκατοικίας και όχι για τους εσωτερικούς χώρους της κάθε κατοικίας. 2. Μια μικρή αποθήκη, είτε εντός μιας (μονο/πολυ)κατοικίας, είτε ως ξεχωριστό κτίριο δίπλα σε αυτή, θεωρείται συμπληρωματική χρήση της κατοικίας ή όχι; Αν έχω μια μικρή αποθήκη δίπλα στο σπίτι μου που βάζω το ποδηλατό μου, ένα σακί πατάτες και μερικές εξάδες νερό, πρέπει να βάλω απλό υδροδοτικό δίκτυο και σήμανση στις οδεύσεις διαφυγής όπως προβλέπεται για την χρήση της Αποθήκης (αν τη θεωρήσω συμπληρωματική); Ο κανονισμός στους ορισμούς λέει: Χώροι βοηθητικής χρήσης: Χώροι οι οποίοι δεν προορίζονται για την εξυπηρέτηση της βασικής χρήσης του κτιρίου και την παραμονή των χρηστών του σε αυτούς, όπως είναι χώροι κυκλοφορίας, διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια, χώροι υγιεινής, μηχανοστάσια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, κτίρια παραμονής ζώων. Επίσης ο κανονισμός στο ειδικό άρθρο της Κατοικίας λέει: Ενδεικτικές συμπληρωματικές χρήσεις στην κατηγορία αυτή είναι μικρές αποθήκες, μικρά γραφεία κλπ.
  3. Καλημέρα, ένα μικρό WC 4τμ (νέα κατασκευή με έκδοση οικοδομικής άδειας) που εξυπηρετεί την πισίνα μιας κατοικίας τι μελέτες χρειάζεται; 1. Πυροπροστασια; Δεν έχω βρει κάτι που να το εξαιρεί, παρά μόνο ένα εδάφιο στο κεφ. 6 παρ. 3 που το εξαιρεί όσο αφορά μόνο την απαίτηση του δείκτη πυραντίστασης για την φέρουσα κατασκευή. 2. Για τις άλλες μελέτες; Τι κάνω κανονικά; Ευχαριστώ. Καλο μήνα.
  4. Στη σελ. 5 δεν λέει πώς προκύπτει ο ΣΑΟ, αλλά πώς από τον ΣΑΟ και την Τιμή Ζώνης προκύπτει η Τιμή Οικοπέδου. Παρακάτω, στη σελ. 13 αναφέρει για τους οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκους και ο τρόπος υπολογισμού είναι παρόμοιος για όλους τους οικισμούς της χώρας. Ο οικισμός μου είναι οριοθετημένος. Βεβαίωση χρειάζται από την πολεοδομία για το κατά πόσο το οικόπεδο τέμνεται ή δεν τέμνεται όταν έχει εμβαδόν πάνω από το διπλάσιο της αρτιότητας (βλ. σελ 13 από το pdf που ανέβασε ο κ. Δημήτρης). Όταν λες ότι θα βάλω "κανονικά τον ΣΑΟ", ποιος είναι αυτός; Ο ΣΑΟ ορίζεται για τους οριοθετημένους οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκων με βάση τη δόμηση του οικοπέδου και το εμβαδόν του (βλ. σελ 13 από το pdf που ανέβασε ο κ. Δημήτρης). Εδώ λοιπόν, αναρωτιέμαι, θα βάλω δόμηση μηδέν, άρα ΣΑΟ μηδέν ή δεν θα γράψω τίποτα για τον ΣΑΟ στο τοπογραφικό, με την έννοια ότι δεν υπάρχει καθόλου "αξιοποίηση" του οικοπέδου;
  5. Σε δεύτερο χρόνο ναι, αλλά από τη συμβολαιογράφο, όχι από μένα. Εγώ κάνω το τοπογραφικό, και καλώς ή κακώς ζητείται από την εδώ πολεοδομία να αναγράφει ο μηχανικός ποιος είναι ο ΣΑΟ στην αίτησή του και αυτοί απλά τον βεβαιώνουν... τρομάρα τους... Το οικόπεδο βρίσκεται σε οικισμό στην επαρχία, δεν υπάρχει σχέδιο πόλης, απαλλοτριωμένο και μη τμήμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες στο ΑΠΑΑ, ο ΣΑΟ υπολογίζεται ως η δόμηση προς το εμβαδόν του οικοπέδου, γενικά. Απλά εδώ ο ΣΑΟ είναι μηδέν, καθώς το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο. Ή μήπως δεν έχει νόημα καν ο υπολογισμός του ΣΑΟ; Αυτό ουσιαστικά ρωτάω. Ευχαριστώ. @Pavlos33 το έφτιαξα, δεν το είχα προσέξει.
  6. (μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα) Σε οικόπεδο ΑΡΤΙΟ και ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ, εντός οικισμού (τυφλό, χωρίς δρόμο), ο ΣΑΟ είναι μηδέν ή δεν ορίζεται; Ξέρει κανείς; Ευχαριστώ. Εάν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Εάν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με, προκειμένου να μεταφέρω την δημοσίευση στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.