Μετάβαση στο περιεχόμενο

christina-1

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

christina-1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το κτίριο έχει υπόγειο, ισόγειο (pilotis) και όροφο. Κ θέλω να κλείσω ένα μέρος από το ισόγειο
  2. συνέχεια του θέματος Μόνωση πλάκας ισογείου (pilotis) Ήθελα να διευκρινήσω, η άδεια της προσθήκης δεν έχει βγει ακόμη, συγκεκριμένα πρόκειται να τη συντάξω εγώ, ως νέα μηχανικός. Επειδή δεν έχω σχετική εμπειρία, ήθελα να μάθω, αν στην προκειμένη περίπτωση, για το κλείσιμο ενός μέρους του pilotis, ο τύπος της οικοδομικής άδειας που χρειάζεται είναι προσθήκη καθ'ύψος? Αν ναι, στο site http://www.poleodomia.gov.gr/Default.aspx?tabid=62 στα Απαιτούμενα για τον έλεγχο πληρότητας το 12.ΥΨΟΜΕΤΡΑ αναφέρεται σε κατοψη με τις στάθμες του επιπέδου προσθήκης, ή κάτι άλλο?
  3. Συγνώμη, έκανα λάθος στα όμβρια ύδατα. Όπου αποχέτευση ομβρίων εννοώ την αποχέτευση λυμάτων κουζίνας.Σε καμία περίπτωση δεν θα έστελνα τα ακάθαρτα στα καθαρά. Με μηχανικό μιλάτε αλλά νέα, για αυτό συγχωρέστε μου τυχόν λάθη.
  4. Καλησπέρα σε όλους Έχω μια ερώτηση που αφορά στην προσθήκη χώρου κουζίνας σε ένα υπόγειο 4όροφης οικοδομής.Με ενδιαφέρει πώς θα λειτουργεί ο νιπτήρας, καθώς ο χώρος που πρόκειται να φιλοξενήσει την κουζίνα έχει σωλήνα ύδρευσης, αλλά δεν έχει αποχέτευσης (ομβρίων) λυμάτων κουζίνας. Στο υπόγειο στον ίδιο χώρο αλλά σε ύψος, λειτουργεί και μπάνιο με νιπτήρα, αλλά η αποχέτευσή του έιναι περίπου 1.5 μέτρο πάνω από τη στάθμη που θέλω να γίνει ο νιπτήρας αλλά για να εννώσω την αποχέτευση του νιπτήρα της κουζίνας με του μπάνιου πρέπει να τρυπήσω τον τοίχο που τους χωρίζει και είναι σχετικά περίπλοκη ΄συνδεση που θέλω να αποφύγω. Ο αμέσος επόμενος αγωγός αποχέτευσης (ομβρίων) λυμάτων που είναι και ο κεντρικός απολεικτικός της οικοδομής είναι περίπου 2,5 μέτρα πάνω από το ύψος του νιπτήρα και είναι πιό απλή διαδρομή, και γιαυτό τον προτιμώ σαν λύση.Επίσης με διευκολύνει που το τμήμα του πριν βγει έξω από την οικοδομή περνά μέσα από το υπόγειό μου, οπότε μπορώ να παρέμβω σε αυτό. Σκέφτηκα, το πρόβλημα της υψομετρικής διαφοράς να το λύσω με αντλεία νερού, ώστε να μεταφέρει τα νερά στο μεγαλύτερο ύψος. Και έπειτα να τρυπήσω τον κεντρικό σωλήνα από την πάνω μεριά του και εκεί να γίνει η συνδεσμολογία με το νέο τμήμα της αποχέτευσης του νιπτήρα, ώστε να μην έχω πρόβλημα κατά την απποροή των ''δικών'' μου υδάτων, ούτε να υπάρχει πιθανότητα να στάζει ο κεντρικός σωλήνας. Είναι λίγο ''μπακάλικη'' λύση? Χρειάζεται να έρθω σε συννενόηση με την κεντρική διαχείριση της οικοδομής για να κάνω κάτι τέτοιο?Θα επηρεάσει τίποτα στην υπόλοιπη αποχέτευση? Θα ήθελα κάποια γνώμη αν έχει κανείς σχετική εμπειρία.
  5. Καλησπέρα, Πρόκειται για μια προσθήκη που θα γίνει σε μονόροφη κατοικία με pilotis και υπόγειο. Το pilotis θα ''κλείσει'' κατά ένα μέρος και θα γίνει κατοικία. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν στην πλάκα του ισογείου των pilotis, στο τμήμα που θα κλείσει, (το οποίο τώρα είναι εμφανές σκυρόδεμα), θα χρειαστεί θερμομόνωση, και πως αυτή μπαίνει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.