Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέλιος Ατσόνιος

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Στέλιος Ατσόνιος

  1. Χαίρετε. Έχω μία ερώτηση σχετική με το γενικότερο πλαίσιο του λήμματος. Σίφνος, Κυκλάδες Γήπεδο - Εκτός οικισμού εκτός Ζ.Ο.Ε. εκτός Γ.Π.Σ. : Έκταση 12.522,02 τμ με πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό (το παλιό παραδοσιακό μονοπάτι που κάποτε αποτελούσε την κύρια οδική αρτηρία Λιμάνι - Κεντρικοί οικισμοί του νησιού). Αυτό το γήπεδο όπως φαίνεται και στην εικόνα, είναι πλέον όλο δασικό (στη μέση ΔΔ και εκατέρωθεν ΑΔ με ένα πολύ μικρό τμήμα μερικών τετραγωνικών ως ΑΑ). Σημειωτέον, για το συγκεκριμένο ακίνητο, είχε υποβληθεί ένσταση το 2001 από τον ιδιοκτήτη, η οποία απορρίφθηκε με όλη την επίσημη διαδικασία (απεστάλη αρνητική απάντηση από το Δασαρχείο η οποία και δημοσιεύτηκε σε δύο τοπικές εφημερίδες, εκείνη την περίοδο). Πρόκειται να γίνει πράξη Αποδοχής Κληρονομιάς, ενώ και στο λειτουργούν Κτηματολόγιο, το ακίνητο είναι φυσικά δηλωμένο στο όνομα του θανόντος. Τι γίνεται με ένα τέτοιο ακίνητο; Πώς χαρακτηρίζεται στην 651;
  2. Κύριε Tetris και υπόλοιποι του συγκεκριμένου θέματος χαίρετε. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην ανάγκη να αφήσω μήνυμα γι’ αυτό συγχωρήστε με αν κάνω κάποιο λάθος ή αν έχει απαντηθεί ξανά η ερώτηση, δεν γνωρίζω ακόμα καλά το forum ώστε να ψάξω παραπάνω. Πρόκειται για μια περίπτωση όμοια με τις τελευταίες σας συζητήσεις. Γεωτεμάχιο 789τμ (προ 1968). Εν μέρει εντός οικισμού (μόλις τα 12 τμ) άρα άρτιο ως έχει. Οικισμός Αρτεμώνας – Σίφνος – Κυκλάδες άρα μιλάμε για Παραδοσιακό Οικισμό και όροι σύμφωνα με το γνωστό ΦΕΚ 594Δ’/1978. Καθορισμός των ορίων έχει γίνει με Απόφαση Νομάρχη με μαρκαδόρο πάνω σε χάρτη όπως πολύ σωστά περιέγραψε προηγουμένως ο κ. Tetris. Έχω προφορική οδηγία να ακολουθώ μόνο συμβουλευτικά τον χάρτη αυτό (δηλαδή να μην τον ψηφιοποιήσω ή να μην χρησιμοποιήσω την polyline που έχει προκύψει από αυτόν). Ο χάρτης αναφέρει ρητά στο υπόμνημα ότι οι κορυφές των ορίων υλοποιούνται από γωνίες κτιρίων και οδούς. Άρα εγώ προσωπικά, αποτυπώνω τις κορυφές των δύο κτιρίων που αντιλαμβάνομαι ότι αποτελούν κορυφές της γραμμής ορίου οικισμού και με αυτό τον τρόπο την χαράσσω στο σχέδιο, με μεγάλη προσοχή κατά την αποτύπωση, μην τυχόν στο μεταξύ έχει αλλάξει το σημερινό περίγραμμα των κτιρίων σε σχέση με αυτό που φαίνεται στον χάρτη καθορισμού ορίων. ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πράττω ορθά ως προς την χάραξη του ορίου οικισμού; ΕΡΩΤΗΣΗ 2: -Αρχικά, αυτά τα μόλις 12 τμ μου δημιουργούν οικοδομησιμότητα; Αν ναι: -Έχω ρωτήσει συναδέλφους εδώ στο νησί που δραστηριοποιούνται με έκδοση αδειών και μου έχουν πει ότι η γραμμή οικισμού ΔΕΝ περιορίζει την επιφάνεια του κτιρίου που θα προκύψει από τυχούσα οικοδομική άδεια. Μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε αν πράγματι θα εγκριθεί μια άδεια που θα προβλέπει οικοδομή στο εντός και στο εκτός οικισμού τμήμα ταυτόχρονα; Υποθέτω ότι αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε Πολεοδομία, θα μου πείτε. ΕΡΩΤΗΣΗ 3 (Και η σημαντικότερη) Το πρόσωπο του ακινήτου είναι έξω από το εντός οικισμού τμήμα. Ρωτώντας συναδέλφους, με ενημέρωσαν ότι σ’ αυτή την περίπτωση το ακίνητο είναι ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ. Ισχύει; Παρακάτω θα βρείτε printscreen με δικές μου σημειώσεις επί του σχεδίου για να σας βοηθήσω. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.