Μετάβαση στο περιεχόμενο

trakas

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by trakas

  1. Για ταξίδι σαν πληρωμα όχι,αλλά μπορεί αν συνεργάζεται με ναυτιλιακές όταν προκειψει πρόβλημα να σε στέλνουν στο λιμανι που βρίσκεται το καράβι για να επιλύσεις το προβλημα.
  2. ισως να απευθύνομαι σε λάθος κατηγορία,αλλά είμαι τε ηλεκτρονικός μηχανικός και ενδιαφέρομαι να βγάλω άδεια εναεριτη.γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ.για τους ηλεκτρολόγους το έδιναν μετά την σχολή στους ηλεκτρονικούς τι γίνεται?? ευχαριστώ εκ των προτέρων Παρακαλώ, συμπληρώστε στο προφίλ σας την ειδικότητά σας. Βοηθά στο να συνεννοούμαστε καλύτερα. CostasV
  3. μπορειτε να μου πειτε βαση ποιου νομου επιτρεπεται αυτο και με ποιες προυποθεσεις????
  4. βασικα ενοουσα σε ηλεκτρονικη μορφη γιατι η πολεοδομια ειναι πολυασχολη αν και δεν μπορω να πω με εξυπηρετουν
  5. μπορω να βρω καπου ποιες περιοχες εχουν χαρακτηριστει ως οικισμοι , και βρισκονται υπο καθεστως εντος η εκτος σχεδιου??
  6. Καλως η κακως(μαλλον κακως) οι 3 πλευρες του σπιτιου μου συνορευουν με υλή ενος τριτου.Ξαφνικα αυτος αποφασισε χωρις να ρωτησει εσκαψε συθεμελα με τον τοιχο του 100 ετη πετρινου σπιτιου μου(ταλαιπωρημενο ηδη) σοβαντισε ισα ισα τον τοιχο μου κατα μηκος της εσκαφης (μαλλον με κομπρεσερ αφου η αυλη του ειχε 3-4 ποντους πετρα και τσιμεντο). Σ αυτην τη φαση βρηκα το σπιτι μου εκανα ασφαλιστικα κατ επειγοντος τα οποια αποριφθησαν ως το κατ επειγον κι μετα επειδη υπηρχε καποιο προβλημα υγειας δικο μου ο κυριος αυτος εχει παρτερι στο τοιχο μου υψους 40 εκατοστων απο την επιφανεια και πανω και βαθους 10 εως 20 ποντους απο την επιφανεια και κατω.Για να ειμαι ειλικρινης επειδη ζητησα αυτοψια στο δικαστηριο και η προεδρος μαλλον απ οτι φαινεται βαριοταν ειδε 5 φωτογραφιες ειπε οτι δεν υπαρχει αμεσο προβλημα κι εληξε την υποθεση.Και δεν συνεχισα κι εγω τα δικαστηρια λογω και οικονομικου προβληματος. Και η πολεοδομια υστερα απο 1,5 χρονο και υστερα απο αλλεπαλληλες εκλησεις μου να ερθουν για ελεγχο του επεβαλε ενα γελοιο προστιμο γιατι δεν ειχε απλως αδεια για κατι εργα περιφραξης και για το παρτερι δεν ειπε τιποτα διοτι δεν ειχε αδεια να εισελθει στον χωρο τους. Υστερα απο 2 χρονια ο τοιχος απο μεσα αρχιξει φευγουν κομματακια απο το υψος του παρτεριου και κατω. Σας παρακαλω οσοι μπορειτε να με βοηθησετε με καποιες λυσεις.Γενικη αδεια επισκευης δεν μπορω να βγαλω γιατι ειμαι ακομα εκτος οικισμου και σε μερος <2000 κατοικων και δεν μου δινει η πολεοδομια το δικαιωμα παρα μονο σε μικρης κλιμακας. Αν υπαρχει καποια ιδεα η λυση θα ημουν πολυ υποχρεος. Ευχαριστω και μονο που το διαβασατε
  7. εισαι σιγουρος οτι θα υπαρχει αερφωτογραφια?στην περιπτωση που δεν υπαρξη αεροφωτογραφια ολα οσα υπαρχουν μεχρι στιφμης ειναι εις βαρος μου εφοσον δεν μπορω να αποδειξω πως ηταν τοτε που χτιστηκε παρα μονο πως ειναι τωρα.πως μπορει να θεωρειται ενας ανεξαρτητος τοιχος σαν μεσοτοιχια??μπορει να ειναι συνορο αλλα αν πουμε τι ειναι μεσοτοιχια τα κεραμυδια που εξεχουν ειναι ξενα???μπορει αυτα που σας λεω να σας μπερδευουν η οι ερωτησεις μου να ειναι κουτες αλλα οσο πηγαινω να το ψαξω τοσο ολα μπερδευονται.εχω απευθυνθει και σε επαγγελματια αλλα αυτα που μου ειπε δεν στηριζονται σε κατι γραπτο που να μπορω να το παρουσιασω καπου.ειναι ολα φλου.καποτε επιτρεπονταν δουλεια φωτος και αερα αν δεν κανω λαθος συμφωνα με τον γοκ του 45 αλλα τωρα μπορει να με σωσει την σημερινη εποχη???
  8. υπαρχουν συγκεκριμενοι μηχανικοι που ασχολουνται με φωτοερμηνειες?υπαρχει καποιος καταλογος που μπορω να τους βρω??
  9. το θεμα ειναι οτι ισχυριζονται οτι το παραθυρο ανοιχτηκε μετα το 60 γιατι γνωριζουν οτι εχω παρει παλαιοτητα απο τον δημο.οσο για την αυλη κανεις δεν αρνειται οτι ειναι δικη τους τουλαχιστον εγω ετσι το γνωρισα και το σωστο αυτο ειναι.και δεν εχω καμμια απαιτηση απο αυτους απλως να με αφησουν κι εμενα ησυχο.για το συρματοπλεγμα θυμαμαι που το ελεγε η γιαγια μου αλλα αντε να το αποδειξω αυτο που φοβαμαι ειναι οτι πανε να μου φανε ολο το δωματιο αυτο αφου ειναι οι 3 πλευρες του συνορο με το δικο τους και δεν κρυβω οτι ηδη με προσεγγισαν να τους ορισω καποια τιμη.κι επειδη δεν το πουλαω ξεκινησαν τις αγωγες για το παραθυρο.ετσι κι αλλιως το χαρακτηριζουν οτι μπηκε σφηνα στο οικοπεδο τους .Δν φταιω εγω που χωριζαν τα οικοπεδα ετσι το 1800.Κι αφου νομιζουν οτι εγινε παρανομια (που δεν εχει γινει 1000%) ερχοναι μετα απο 50 χρονια να το υποστηριξουν Το δεδικασμενο με παρομοιες υποθεσεις ισχυει σε τετοιες περιπτωσεις?απ'οτι εμαθα πριν απο λιγο καποιος αλλος ειχε κατι παρομοιο. Παντως σας ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφρον σας
  10. καταρχην να σας πω οτι δεν υπαρουν συμβολαι η τιτλοι κατοχης λογω του οτι οταν χτιστηκε το σπιτι δεν υπηρχαν (τελη 1800) τα πιο προσφατα ειναι διαθηκες της τελευταιας δεκαετιας,ουτε συμβολαια ουτε αποδεικτικα. Το σπιτι βρισκεται σε μια επαρχια της λευκαδας και δεν ειναι αυθεραιτο.καποτε περιμετρικα ειχε περιμετρικα συρματοπλεγμα και παραθυρο που για λογους φιλικους το συρματοπλεγμα βγηκε ωστε να εχυν οι γειτονες μεγαλυτερη αυλη,το παραθυρο ομως παρεμεινε χωρις τοτε κανενα προβλημα.Αφου το ακινητο περιηλθε στην κυριοτητα μου τρωω μια αγωγη για να κλεισω το παραθυρο γιατι οι 3 πλευρες του σπιτιου μου ειναι ξαφνικα μεσοτοιχια χωρις ομως να εχει επαφη με τοιχο παρα μονο με αυλη. Τι μπορω να κανω στο δικαστηριο τι να προσκομησω για να διατηρηθει το παραθυρο?διαφορετικα θα εχω ενα δωματιο χωις φως κι αερα.Επισης δεν μπορω να βγαλω και αδεια επισκευης του σπιτιου μεγαλη γιατι ειναι και εκτος οικισμου .Σαν προυφισταμενο δεν καλυπτεται απο καποια νομοθεσια γιατι η μικρης κλιμακας δεν σωζει την κατασταση σε ενα σπιτι 120 ετων (ισως και παραπανω) Το ξερω οτι ειναι δυσκολη η κατασταση που σας περιγραφω αλλα σκεφτειται την κατασταση μου με ενα πατριο σπιτι που οι τοιχοι του ειναι μεσοτοιχια και δεν μπορω να βγαλω αδεια.Τουλαχιστον ενταξει με τους νομους δεν τα βαζεις,αλλα με αυτους ου μεχρι καποτε ηταν γειτονες και φιλοι σου????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.