Μετάβαση στο περιεχόμενο

Antonis92

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Antonis92

  1. Πολυμήχανε σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σου. Για να σου απαντήσω: Οι αλλαγές που λέω είναι η μικρή αλλαγή στο εμβαδόν (~2m²) και η αλλαγή των περιγράμματων(π.χ. άδεια - περίπτωση 1). Την τροποποίηση σύστασης μου την "επιβάλει" η συμβολαιογράφος. Διευκρίνισε τι εννοείς. Quote (στα νέα ελληνικά) απ΄το συμβόλαιο: "Το κατάστημα κ1 θα έχει επιφάνεια... αναλογία κοινόχρηστου όγκου μ.κ. 23,2, ..." ουσιαστικά το κατάστημα έχει μερίδα στον κοινόχρηστο κήπο. Ο κοινόχρηστος κήπος έχει αυθαιρεσίες. Στην ρύθμιση του καταστήματος, πρέπει να κάνω ρύθμιση και του κοινοχρήστου? Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, απλά ρωτάω Άλλες τιμές αναφέρεις στην πρώτη σου δημοσίευση και άλλες στο σχέδιο. Επισημαίνω ότι υπάρχει ανεκτή απόκλιση στις μετρήσεις 2%. Η σύγκριση (για την τακτοποίηση) γίνεται μεταξύ της κατασκευής και της άδειας. Όντως, κακώς έχω διαφορετικές τιμές στο παράδειγμα μου. Βιαζόμουν και το έκανα έτσι για να δείξω απλά το είδος διαφοράς. Η απόκλιση που έχω στο περίγραμμα είναι αρκετά μεγαλύτερη του 2%, στην μια πλευρά. Μεταβολές εμβαδού μόνο από αυτό (τοίχος μήκους 2 μ.) δεν αποτελούν αντικείμενο ούτε τακτοποίησης ούτε τροποποίησης σύστασης. Καλώς η κακώς σαν νέος μηχανικός φοβάμαι τα πάντα. Τακτοποίηση έκανα κυρίως για μια άλλη αυθαιρεσία, αλλά εφόσον υπάρχει και αυτό το έδειξα. Το θέμα μου είναι, πως δείχνοντας την διαφορά στο περίγραμμα (χωρίς να δείχνω διαφορά στο εμβαδόν) η συμβολαιογράφος δεν προχωράει σε συμβόλαια, πήρα και 2η γνώμη συμβολαιογράφου που εμπιστεύομαι και μου είπε το ίδιο. Δημήτρη, για αυτό που λες: Μιλώντας και με άλλους συναδέλφους & συμβολαιογράφους κατέληξα ότι μάλλον θα προχωρήσω ως εξής: Θα γίνει ρύθμιση ως Δ.Δ. και στον δίπλα που έχει το Κ2 (δεδομένου ότι δεν έχει άλλες αυθαιρεσίες), με την κάτοψη του να δείχνει και το περίγραμμα - εμβαδόν και του Κ1. Στις κατόψεις του καθενός, θα έχω υπογραφή και των 2 ότι συμφωνούν με τα αποτυπωμένα περιγράμματα. Με αυτές τις κατόψεις και την ρύθμιση τους, θα γίνει τροποποίηση οριζοντίας και μετά κάνει ο καθένας ότι πράξη θέλει. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι συμφωνεί με όλα και ο δίπλα. Η
  2. Για να καταλάβω, δίνω ως παράδειγμα πρόχειρα το εξής: έχουμε π.χ. στην άδεια/σύσταση τα Κ1,Κ2 με τα εμβαδά τους και τις 2 αυτές διαφορετικές περιπτώσεις. Η πραγματικότητα τώρα είναι ότι χτίσανε στραβά τον ενδιάμεσο τους τοίχο. Για παράδειγμα δίνω 2 διαφορετικές περιπτώσεις, μια να έχει επηρεαστεί το εμβαδόν και μια μόνο το περίγραμα. Έχω ΔΔ σε κάποια από αυτές? Σε ποιές περιπτώσεις πρέπει να προβώ πρώτα σε τροποποίηση οριζοντίου? Χρειάζομαι τον δίπλα για κάποια από αυτές? Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  3. Καλημέρα σε όλους, Θα ζητήσω από την αρχή την υπομονή σας καθώς είμαι νέος μηχανικός και τώρα εγκλιματίζομαι με το επάγγελμα στην Ελλάδα. Σε ισόγειο πολυκατοικίας το κατάστημα (Κ1) που θέλω να εντάξω στον 4495/17 για να το μεταβιβάσει είναι οριζόντια ιδιοκτησία με το διπλανό (Κ2).Στην Τροποποίηση αδείας (οι παραβάσεις που προσπαθώ να εντάξω είναι βάσει του σχεδίου τροποποίησης αδείας) φαίνονται τα 2 καταστήματα χωρισμένα 84.5 m² και 84,5m² αντίστοιχα. Στην αποτύπωση μου του Κ1 το βγάζω ~87m² (παίρνοτας τον μισό τοίχο εκεί που εφάπτεται με το Κ2 και με τον κοινόχρηστο κήπο της πολυκατοικίας), με διαφορετικό περίγραμμα (η μια πλευρά του Κ1 έχει μπει 20εκ. μέσα στο Κ2). Άρα, μεταξύ άλλων (έχει και διαφορετική διαρρύθμιση, πατάρι), έχω διαφορετική διαμερισμάτωση. Διαβάζοντας το άρθρο 100, παρ. 8 "Η διαμερισμάτωση ορόφου μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη χωρίς απαίτηση συναίνεσης." υπέθεσα ότι μπορεί μόνος του ο πελάτης να κάνει την νομιμοποίηση. Στα σχέδια μου είχα δείξει λοιπόν μόνο το Κ1, με το Κ2 να "κόβεται" χωρίς διαστάσεις. Θα μπορούσα μετρώντας το περίγραμμα από την ταράτσα βέβαια να βγάλω και τις διαστάσεις του περιγράμματος του Κ2. Μετά από κουβέντα με την συμβολαιογράφο μου είπε ότι καθώς αλλάζει το περίγραμμα, και το ίδιο εμβαδόν να είχε το Κ1-Κ2 χρειάζεται να γίνει τροποποίηση οριζοντίου πριν την μεταβίβαση. Για να γίνει δε η τροποποίηση οριζοντίου, πρέπει να υπάρχει βεβαίωση νομιμότητας και για τα 2, άρα να γίνει και για το Κ2 ένταξη στον 4495 με τουλάχιστον διαφορετική διαμερισμάτωση, εφόσον αλλάξε το περίγραμμα του. Μιλώντας και με τον πελάτη μου, ο ιδιοκτήτης του Κ2 δεν θα θέλει να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη που θα του επιφέρει οικονομική επιβάρυνση. Τέλος, θέλω να επιβεβαιώσω ότι παρόλο που το Κ1 έχει "μερίδα" στον κοινόχρηστο κήπο (που έχει αυθαιρεσίες), δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ρύθμιση και εκεί. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή σας για το πως να συνεχίσω, καθώς και παρατηρήσεις εάν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.