Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔημητρηςΜπ

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΔημητρηςΜπ

  1. Καλησπέρα, Διαβάζω το ΦΕΚ για την ειδική φορολογία κατοίκων εξωτερικού που επιστρέφουν στην Ελλαδα, και εχει διάφορα σημεία που δεν ειναι ξεκάθαρα. Οι λογιστές δε γνωρίζουν γιατί είναι κατι καινούριο. Στη ΔΟΥ εξωτερικού Αθηνών (η αίτηση γινεται μονο στη ΔΟΥ εξωτερικού Αθηνων, ανεξαρτήτα με του που βρίσκεται ο αιτών) δεν απαντανε στα τηλέφωνα (εχω 5 διαφορετικά τηλέφωνα της ΔΟΥ εξωτερικού). Στο παρελθόν απαντούσαν αλλα εχει μια βδομάδα που δε το σηκώνει κανείς. Ενα σημείο που αφορα την δική μου περίπτωση στο ΦΕΚ γράφει: " Ειδικά για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, με σκοπό να ασκήσουν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ... " Εγω με ατομική επιχείρηση (σαν μηχανικός) στην Ελλαδα αλλά με πελάτες στο εξωτερικό ανήκω σε αυτή τη κατηγορια ή θα πρεπει και οι πελάτες να ειναι επιχειρησεις στην Ελλάδα? Υπαρχει κάποιος που να εχει ενταχθεί σε αυτο το νομοσχέδιο με παρόμοια περίπτωση? Ευχαριστώ! Επίσης, επειδη το ψαχνω αρκετα με το 5Γ καθώς δε βρήκα κανένα λογιστή που να γνωρίζει, αν καποιος εχει άλλες αποριες περι του 5Γ, ευχαρίστως να τις απαντήσω.
  2. Καλησπερα! Θέλω να κανω αλλαγή της θεσης της κουζινας και θα ηθελα να ρωτησω εδω στο forum αν πιστεύετε οτι ειναι εφικτο. Παραθετω τα σχεδια του σπιτιού (Δ1 στο σχεδιο) με: 1) τα αποχετευτικά του (η τριτη φωτο (photo1.png)) 2) υδρευση (η δευτερη φωτο (photo2.png)) 3) σωληνώσεις (η τριτη φωτο (photo3.png)) Το μέρος που θα ήθελα τη κουζίνα ειναι στο sxedio.png(τέταρτη φωτο). Πιστεύετε οτι ειναι εφικτο? το πατωμα ειναι με πλακακι (δε με ενοχλει να χαλασει καθως θελω σε ολο το διαμερισμα να βαλω laminate ή masif ή ξύλο). Και αν ειναι εφικτό, πιο ειναι το ευρος των τιμών για μια τέτοια δουλειά? Επισης, πιο καταλληλος για επαγγελματιας να κανει τη δουλεια ή να ορισει αν ειναι εφικτό, ειναι υδραυλικός ή μηχανικός? Οποιαδηποτε πληροφορια ή γνώμη ειναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστω.
  3. Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Για να ειμαι ξεκαθαρος γιατι μαλλον δεν ειμαι και πολύ καλός στις εξηγήσεις: εγώ ειμαι υποψηφιος αγοραστης και οχι ο πωλητης. Εγώ απλά πήγα είδα το σπίτι με ένα μεσίτη και υπέγραψα ένα χαρτί ότι "επισκέφθηκα μαζί του το σπιτι". Στο χαρτί επίσης έγραφε μια τιμή πώλησης και η αμοιβή του μεσίτη. Νομίζω είναι κάτι τυπικό που κάνουν οι μεσίτες σε κάθε υπόδειξη κάποιου σπιτιού. Αλλα δε γνωρίζω αν αυτό το χαρτί (δεν έγραφε κάτι συγκεκριμένο) με δεσμεύει να τον πληρώσω σε περίπτωση που το αγοράσω από αυτόν η από άλλον μεσίτη. Το ίδιο σπίτι το έχουν αλλα 2-3 μεσιτικά γραφεία. Επειδή ο συγκεκριμένος μεσίτης και είναι αντί-επαγγελματίας και μου λέει ψέματα η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να πάω σε άλλο μεσίτη για το ίδιο σπίτι η θα πρέπει να πληρώσω και τους δυο μεσίτες σε περίπτωση που αγοράσω το συγκεκριμένο σπίτι?
  4. Δεν υπέγραψα για αγορά. Υπέγραψα το χαρτί που υπογράφεις όταν πας να δεις ένα σπίτι μέσω μεσίτη. Προφανώς πριν την αγορά θα τσεκάρω πολεοδομία κτλ. Η ερώτηση μου πιο πολύ ήταν αν μπορώ να πάω σε άλλο μεσιτικό γραφείο (για τους προαναφερθείς λόγους στο αρχικό ποστ) για το ίδιο σπίτι ή δεσμεύομαι στον αρχικό μεσίτη που υπέγραψα αυτό το χαρτί. 'Η αν πάω σε άλλο μεσίτη θα αναγκαστώ να πληρώσω και τους 2 μεσίτες με την αγόρα;
  5. Καλησπέρα! Καταρχήν δεν είμαι σίγουρος αν η συγκεκριμένη ερώτηση ανήκει εδω αλλα δε ξέρω που αλλου να την θέσω. Aν δεν ανήκει συγγνώμη. Πήγα με ένα μεσίτη να δω ένα σπίτι για αγορά. Μου άρεσε το σπίτι και έδωσα μια προσφορα. Αλλα ο συγκεκριμένος μεσίτης δεν είναι συνεργάσιμος. Ζήτησα επίσης το τηλέφωνο του ιδιοκτητη για να μπω από μονος μου στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας του ότι προφανώς θα πάρει την αμοιβή του κανονικά (2%) αλλα δε δέχτηκε να μου δώσει το τηλέφωνο. Μου δίνει ψευδής πληροφορίες για ποιο είναι το minimum που ζητάει ο ιδιοκτητης (έβαλα φίλο να πάει σε άλλο μεσίτη ο οποιος βρέθηκε με τον ιδιοκτητη και το minimum ήταν λιγότερο). Eχω επίσης την υποψία ότι την προσφορα μου δεν την δίνει στον ιδιοκτήτη γιατί του ζήτησα 2% επί τις αγοράς ενώ το default για αύτον είναι 3%(παντού ξέρω οτι είναι 2%). Οποτε θα τον σύμφερε να το δώσει σε κάποιον που θα κάνει και μικρότερη προσφορα με συμφωνημένο 3% για τα μεσιτικά. Δε θα έπρεπε να υπήρχε μια δικλίδα που να καλύπτει και τον υποψήφιο αγοραστή? δηλαδή δεσμεύεσαι 100% στο μεσίτη ότι και να κάνει, οποιαδήποτε και να είναι η συμπεριφορά του? Για να μην τα πολυλογώ η ερώτηση μου είναι, επειδή δε θέλω να συνεργαστώ άλλο με αυτόν τον μεσίτη, μπορώ να απευθυνθώ σε άλλον μεσίτη για το συγκεκριμένο σπίτι? 'Η σε περίπτωση που το αγοράσω θα πρέπει να πληρώσω και τους 2 μεσίτες? (έχω υπογράψει αυτό το χαρτί στην επίσκεψη του σπιτιού) Μου φαίνεται πολύ παράξενο που υπάρχει ένα τέτοιο καθεστώς στις αγοροπωλησίες. Πραγματικά πολύ κακή εμπειρία και λίγο που το συζήτησα με φίλους που έχουν μπλεχτεί σε ενοικιάσεις και πωλήσεις όλοι τους σιχαίνονται τους μεσίτες.
  6. Ξεχνα την υπόθεση του 'κλεψίματος' τετραγωνικών, δεν έπρεπε να το αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα καθώς μπερδεύει τη διατύπωση. Ρωτάω γενικά αν κάποιο σπίτι ανακηρυχτεί από τι πολεοδομία αυθαίρετο τότε: -(1) αν ο ιδιοκτητης προβεί σε ένσταση και χάσει στο ΣΥΠΟΘΑ τότε πρέπει να πληρώσει όλο το πρόστιμο και να κατεδαφίσει -(2) αλλα αν δε προβεί σε ένσταση τότε απλά πρέπει να το κατεδαφίσει χωρίς το πρόστιμο. Μου φαίνεται τελείως παράλογο. Γνωρίζει κανεις αν ισχύει κάτι τέτοιο?
  7. καλησπέρα και πάλι. Αυτή τι στιγμή η πολεοδομία έχει ορίσει το σπίτι μου αυθαίρετο και μου όρισε ένα τρελό ποσο να πληρώσω που δε διαθέτω σε καμια περίπτωση: X Euro πρόστιμο και X/2 Euro για κάθε χρόνο που ήταν το σπίτι(1 χρόνο). Με τη συμβουλή του μηχανικού υποβάλαμε ένσταση και η υπόθεση πήγε στο ΣΥΠΟΘΑ. Εκ τον υστέρων μαθαίνω ότι εάν δεν υπέβαλα ένσταση και δε πήγαινε στο ΣΥΠΟΘΑ η υπόθεση θα μπορούσα να πληρώσω το παράβολο κατεδάφισης 250 Euro και θα κατεδάφιζα το σπίτι. Ισχύει το παραπάνω? Την παραπάνω πληροφορία μου την έδωσε άλλο
  8. Σε ένα άρθρο διάβασα το εξής: "Σε περίπτωση διαφωνίας, εκείνος από τους συγκυρίους που ενδιαφέρεται περισσότερο από τους άλλους για την εκμετάλλευση του μεριδίου του, είτε επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα, είτε επειδή επιθυμεί την άμεση αξιοποίηση του ακινήτου(οικοπέδου στη περίπτωση μου) , έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να ασκήσει την αγωγή διανομής στο δικαστήριο, με την οποία θα ζητεί τον χωρισμό των μεριδίων, ώστε ο καθένας από τους συγκυρίους να λάβει το μερίδιό του και να το διαθέσει όπως θέλει. Το κοινό ακίνητο/οικόπεδο μπορεί να χωρισθεί είτε αυτουσίως, είτε δια της πωλήσεως με πλειστηριασμό." Εάν κυνηγήσω τι διάτμηση του οικοπέδου να πάρει ο καθένας το μερίδιο που του ανήκει τότε το σπίτι μου θα θεωρηθεί νόμιμο ή δε πέζει ρολο?
  9. Δημήτρη και Ιάσονα ευχαριστώ για τα σχόλια και καλησπέρα. Να προσθέσω επισης οτι το οικόπεδο είναι 1.5 στρέμμα και το σπίτι το δικό μας γύρω στα 60τμ(Θεωρητικά αν ο άλλος δεν είχε χτήσει την 3οροφη δικαιούμασταν κάτι πάνω απο 70τμ).
  10. Ειναι οικοπεδο εντος σχεδίου. Ανηκει ολοκληρο σε 5 εξ αδιαιρετου και δεν εχει γινει καποια συσταση καθετων. Και ευχαριστω για τη παρατηρηση. εκανα edit.
  11. Καλησπέρα σε όλους! Ονομάζομαι Δημήτρης. Ζητώ εκ των πρότερων συγγνώμη αν κάποιους από τους όρους δε τους πω σωστά (αν και σπούδασα μηχανικός ποτε δεν ασχολήθηκα με τον τομέα). Να πω με λίγα λόγια την ιστορία μου: Η οικογένεια μου έχει ένα οικόπεδο εξ αδιαιρέτου με άλλους 4 και όλοι είχαμε από ένα σπίτι εκεί στο οικόπεδο. 5 σπίτια. Το δικό μας σπίτι ήταν ένα ξύλινο σπίτι και δε το είχαμε επισκεφτεί για καμιά 20 χρόνια. Κάπου στο 2010 (ίσως και άλλη χρόνια δε θυμάμαι ακριβώς) ένας από τους δικαιούχους του οικοπέδου αποφάσισε να κατεδαφίσει το υπάρχον σπίτι του και να χτίσει ένα 3ροφο. Αυτό το τριώροφο 'πήρε' όλα τα τετραγωνικά που δικαιούται κάποιος να χτίσει σε αυτό το οικόπεδο. Με το πέρασμα των χρόνων αποφασίσαμε να "εκμεταλλευτούμε" το μερίδιο μας. Δε μπορούσαμε να χτίσουμε καινούριο σπίτι για το λόγο ότι όλα τα τετραγωνικά τα είχε αρπάξει αυτός με το τριώροφο. Οποτε η μονη λύση ήταν να επιδιορθώσουμε το υπάρχον ξύλινο. Με αυτοψίες από μηχανικούς που ασχολούνται στο τομέα του ξύλου μας είπαν ότι δεν επιδιορθώνεται. Η μονη λύση είναι να βγάλουμε άδεια μικρού κλίμακας και να αντικαταστήσουμε το σπίτι με ένα "προκατ" ξύλινο. Και αυτό κάναμε. Ένα χρόνο μετά ένας από τους δικαιούχους του οικοπέδου, μας έκανε καταγγελία για αυθαίρετο κτίσμα και έδωσε στη πολεοδομία φωτογραφίες από την αλλαγή του σπιτιού, την ημέρα που έγινε η εγκατάσταση. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να κάνει τέτοιο εφόσον δε τον ενοχλεί ούτε στη θεα ούτε επηρεάζει κάπου και ενω γνωριζει ποσο εχουμε αδικηθει σε αυτο το οικοπεδο που μας πηραν τα τετραγωνικά. Προσπαθησαμε να κανουμε οτι πιο νομιμο μπορουσαμε εφοσον ο αλλος μας 'εκλεψε' τα τετραγωνικα μας. Ο συγκεκριμένος που έκανε τη καταγγελία έχει και σκεπή από αμίαντο(που θεωρηται παρανομο) και εμείς ποτε δε μπήκαμε στη διαδικασία της καταγγελίας καθώς δε θέλουμε διενέξεις με γείτονες κτλ. Δυστυχώς είχε άλλη άποψη. Θα πει κάποιος τώρα μάλλον δε δίνω όλες τις πληροφορίες και ότι κάτι θα του χω κάνει του συγκεκριμένου. Αλλα αυτή είναι η αλήθεια. Μια απογοήτευση η όλη φάση. τελοσπάντων να μην το συναισθηματοποιώ το θέμα. Αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω σε αυτή τι περίπτωση. Kάποιες ερωτήσεις: - υπάρχει περίπτωση να δικαιωθώ στην πολεοδομία και να μη θεωρηθεί αυθαίρετο? - εφόσον δεν έγινε επ αυτοφώρω η αυτοψία απο τους μηχανικους της πολεοδομίας, γίνεται μονο με φωτογραφίες να θεωρηθεί αυθαίρετο? (γιατι εμείς έχουμε αποδείξεις ότι το σπίτι υπάρχει από τι δεκαετία του 70 και είναι καταγεγραμμένο). - Μπορώ να ισχυριστώ ότι οι φωτογραφίες είναι ψευτικες? - Λίγο που το έψαξα είδα οτι υπάρχει μια νομοθεσία που λέει οτι σε άδιες μικρού κλίμακας κανείς οτι ειναι δυνατό για την ασφάλεια των αλλαγών. Μπορώ να θέσω οτι υπήρχε επικινδυνότητα και οτι έπρεπε να μεταφέρω το ξυλινο σπιτι σε αλλο χωρο ωστε να το επιδιορθωσω και μετα να το ξαναβαλω στη θεση του? - είναι επιεικής αυτοί που εξετάζουν τις αυθαιρεσίες? δηλαδή θα κατανοήσουν τι θέση μου και θα καταλάβουν ότι δεν είχα άλλη επιλογή? - μπορεί να γίνει απόσυρση της καταγγελίας μετά την απόφαση της πολεοδομίας ή λίγο πριν την απόφαση ή είναι αργά? Επίσης τι θα κάνατε στη περίπτωση μου: - να κατευθυνθώ εναντίον του μηχανικού που ανέλαβε την υπόθεση και με διαβεβαίωσε ότι ότι κάνουμε είναι κομπλέ και νόμιμο? - να κατευθυνθώ εναντίον αυτού που έχτισε πριν μια 10ετια το τριώροφο και μας έκλεψε τα τετραγωνικά? - αξίζει να κάνω ενσταση σε περίπτωση που η πολεοδομία το ορίσει αυθαίρετο η χάνω το χρόνο μου? Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να δώσετε ή να απαντήσετε σε κάποια απο τις ερωτήσεις θα ήμουν ευγνώμων. Ελπίζω να κατανοήτε τη κατάσταση μου και να μη θεωρήτε οτι αυτό που έκανα ειναι full παράνομο και οτι καλά μου κάνουν. Σε περίπτωση που θεωρήτε οτι όντως δεν ήμουν σωστός θα εκτιμούσα το σχόλιο σας καθως θα με βοηθησετε να καταλάβω οτι η κατεδάφιση του ειναι το σωστό. Γιατί πραγματικά δε θέλω να κάνω 'απατεωνιές' κατά του νόμου. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.