Μετάβαση στο περιεχόμενο

kgo966

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

Everything posted by kgo966

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας συνάδελφοι. Συμπεραίνω ότι δεν μου διαφεύγει κάτι (τεχνικά) ουσιώδες. Ο προβληματισμός μου αφορούσε βασικά εμάς τους μελετητές. Ο αγοραστής από την πλευρά του μπορεί ανά πάσα ώρα να κάνει μια ανεξάρτητη επιθεώρηση στην ιδιοκτησία του και να κινηθεί αναλόγως εναντίον του κατασκευαστή. Το θέμα είναι μην πάρουν έκταση φαινόμενα του τύπου: "θα σου συστήσω έναν δικό μου ΜΜ που θα σου βγάλει την Α χωρίς ΦΒ & σαχλαμάρες" οπότε αρχίσουμε να εμφανιζόμαστε είτε ως ανεπαρκείς είτε ως άσχετοι με τα "κόλπα" της πιάτσας.
  2. Χαίρετε συνάδελφοι, μετά από αρκετές ενεργειακές μελέτες καταλήγω και εγώ ότι η τοποθέτηση ΦΒ (και εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν εξωτικές τιμές απόδοσης για τα διάφορα Η/Μ συστήματα) είναι μονόδρομος για την επίτευξη της Α. Τυπικά, χρειάζομαι συνήθως 4 ως 8 τ.μ. για μονοκατοικία 3 υπνοδωματίων. Επειδή όμως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα οι εργολάβοι-κατασκευαστές εμφανίζονται απρόθυμοι για την τοποθέτηση, το ερώτημά μου είναι τι συμβαίνει στον τελικό έλεγχο από τον ενεργειακό επιθεωρητή. Τι λέει η μέχρι τώρα εμπειρία σας; Αφορμή για αυτό: - μέχρι σήμερα δεν άκουσα κάποιον να είχε πρόβλημα στην τελική επιθεώρηση - να μην έπιασε την προβλεπόμενη από τη μελέτη κατηγορία. - πριν λίγο καιρό βρέθηκα σε συνάντηση πώλησης διαμερίσματος ως σύμβουλος, ας πούμε, του φίλου-αγοραστή. Ο εργολάβος, παλιός και με καλή φήμη, πολιτικός μηχανικός σημειωτέον, διαφήμιζε γεμάτος καμάρι την Α+ (!) της νέας του κατασκευής. Ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου και... τίποτε άλλο. Ηλιακά είπατε; μόνο οι απαιτούμενες σωληνώσεις μέχρι το δώμα (ξέρετε: αφού έχεις αέριο τι να τα κάνεις; - μπελάς μόνο, διαρροές κλπ.). Σε ερώτησή μου για τα Uf και Ug των κουφωμάτων δεν πήρα απάντηση - μου έδειξε κάτι σελίδες υπολογισμού των θερμικών απωλειών από τα ανοίγματα, είπε ότι είναι εξαιρετικά και με αυτά οι "μηχανολόγοι του" πέτυχαν το Α+. Τι παραμύθι τρώνε και οι αγοραστές... Ξέρει κανείς κάτι που δεν ξέρουμε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.