Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsepeto

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tsepeto's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους, Φίλε Earl ακόμα γελάω με την ψυχολογική προοπτική που έδωσες στο θέμα της κυρίας συγκόλλησης. Απ ότι φαίνεται τα τραύματα είναι πολλά και βαθιά ως εκ τούτου αινείτε κατηγορηματικά κάθε είδους συνομιλίας μαζί μου.... Πέραν από το κωμικό της υπόθεσης (που είναι πάντα ευχάριστο και ευπρόσδεκτο) αυτό που ακριβώς ψάχνω να βρω δεν είναι οι προδιαγραφές που αναλύουν την μέθοδο διεξαγωγής του κάθε ελέγχου (αυτό είναι επόμενο στάδιο) αλλά αν υπάρχει κάποια νόρμα που να προδιαγράφει πώς θα πρέπει να ελέγχονται οι συγκλήσεις των μεταλλικών κατασκευών ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται (κτήρια, γέφυρες, πεζογέφυρα, πέργολα, parking,κτλ κτλ). Δηλαδή υπάρχει κάτι που να προδιαγράφει ποια μέθοδος ελέγχου πρέπει να ακολουθηθεί (υπέρηχος, διεισδυτικά υγρά, μαγνητικά σωματίδια κτλ) και με τι ποσοστό δειγματοληψίας; ή είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε ενός να αποφασίσει απο μόνος του.
  2. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ ποιο πρότυπο ακολουθείτε για την υλοποίηση και τον έλεγχο των συγκολλήσεων στις μεταλλικές κατασκευές. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που έχω για τον χάλυβα CK60 είναι ένας πίνακας με 0.2 % proof stress = 340N/mm2 και Tensile strength = 640N/mm2. Μπορώ απο αυτά να υπολογίσω το τεπ;
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση επέτρεψε μου να το προχωρήσω λίγο. η ροπή μου Μ=400Nm=0,4Nmm άρα τ= (0,4Nmm*20mm) / ((3,14*402)/32) άρα τ=0,05Nmm2 Αυτό το νούμερο (διόρθωσε με εάν κάνω κάτι λάθος) με τί θα πρέπει να συγκριθεί για να εκλέξουμε την καταλληλότητα της εφαρμογής;
  5. Καλησπέρα σας. Έχω ένα άξονα ο οποίος καταπονείτε σε καθαρή στρέψη 400Νm. Ο άξονας λεχει διάμετρο Φ40mm και το υλικό του είναι χάλυβας CK60. Πώς θα μπορούσα να ελέγξω εάν αντέχει αυτή την ροπή; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  6. Καλημέρα σας και πάλι. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές όλων σας. Συγνώμη που απαντάω ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα άλλα είναι μία κατασκευή με την οποία ασχολούμαι μόνο όταν λασκάρω και βρίσκω λίγο χρόνο, ευχαριστώ για την κατανόηση. Σας στέλνω λοιπόν ένα τελικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ήθελα να κατασκευάσω το ράφι που επιθυμώ. Οι φέροντες δοκοί καθώς και οι κολώνες θα γίνουν από προφίλ Ι ενώ οι πλαϊνές αντηρίδες θα χρησιμοποιηθεί γωνιά (δεκτή κάθε διαφορετική πρόταση). Όπως φαίνεται στο πρόχειρο σχέδιο που έχω κάνει με καφέ χρώμα απεικονίζω το φορτίο που θα τοποθετηθεί επάνω στο ράφι, καθώς και το συνολικό του βάρος. Θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθείσετε λίγο στον υπολογισμό άρα και την επιλογή των διαστάσεων του προφίλ που θα χρήσιμοποιείσω. φαντάζομαι ένας απλός υπολογισμός του βέλους κάμψης δέν επαρκεί. Ο φίλος aiche σε προηγούμενο μήνυμα του μου είπε κάποια πράγματα άλλα άν δεν είναι κόπος θα ήθελα μια λίγο ποιο λεπτομερή εξήγηση. Συγνώμη εάν κουράζω αλλα είναι μέχρι να το κάνω την πρώτη φορά μετά θα το γνωρίζω. Κάτι άλλο που θα ήθελα μία γνώμη είναι όσον αφορά το δεύτερο σχήμα οπου στην περίπτωση 1 εδράζω το φορτίο μου σε τέσσερις δοκούς τοποθετώντας τους δύο ακριανούς στα δύο άγρα του φορτίου. Στην περίπτωση 2 οι δοκοί είναι πάλι 4 αλλά οι ακραίοι δοκοί αυτή τη φορά είναι τοποθετημένοι ποιο μέσα από τα άκρα του φορτίου. Αυτές οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν διαφορά ώς προς την καταπόνηση των δοκών; Ισχύει οτι στην περίπτωση 2 το φορτίο κατανέμετε ποιό ομοιόμορφα στους δοκούς; Ευχαριστώ και πάλι
  7. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, παρόλο που επρόκειτο για μία χαζή ερώτηση. Η αλήθεια είναι οτι μπέρδεψα τα Ιχ με τα Ιψ. με μία λίγο ποιο προσεκτική ματιά τα διαπίστωσα. Εμβαθύνοντας λίγο παραπάνω στην κατασκευή που θέλω να σχεδιάσω πρέπει να σας πω ότι είναι το σχήμα που φαίνεται στο σχέδιο Α. Πρόκειται για ράφι που θα έχει 4 κώλωνες (εννοείται με τα αντίστοιχα χιαστί αλλά για λόγους απλότητας δεν τα σχεδίασα) και θα παίρνει φορτία όπως φαίνεται στο σχήμα. θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα Ζ στον επάνω δοκό που το κάνω γιατί πρέπει να παρακάμψω εμπόδια του χώρου. Σε αυτό το σημείο οι δοκοί θα κολληθούν μεταξύ τους και θα τοποθετηθούν φλάντζες μέσα έξω όπως φαίνεται στην μεγέθυνση. Η ερώτησή μου είναι αν αυτό το Ζ με τις κολλήσεις θα είναι ασφαλές΄η κρύβει επικινδυνότητα. Μήπως θα έπρεπε το ράφι να κατασκευαστεί σύμφωνα με το σχέδιο Β για μεγαλύτερη ασφάλεια; Σίγουρα το σχέδιο Α με βολεύει για τον χώρο και θα ήταν πολύ καλύτερα να το κάνω έτσι, αλλά άν τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας τότε μπορώ να καταφύγω στην λύση Β. Όσον αφορά τον υπολογισμό για το βέλος κάμψης, επειδή δέν βρήκα κάποιο τύπο που να υπολογίζει την μη ομοιόμορφη κατανομή φορτίου που εγώ έχω, υπολόγισα με τον τύπο για ομοιόμορφη φόρτιση όλου του δοκού. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην αντίστοιχη φωτογραφία. Το βέλος κάμψης βγαίνει περίπου 6mm φαντάζομαι οτι είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Εκτός απο το βέλος κάμψης είναι απαραίτητος κάποιος άλλος υπολογισμός; Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
  8. Καλημέρα. Πρόκειται να κατασκευάσω ένα ράφι το οποίο θα δέχεται κάποιο σημαντικό φορτίο, για τον λόγο αυτό έχω υπολογίσει τα βέλη κάμψης που θα παρουσιάσουν οι δοκοί με το φορτίο που θα δεχτούν. Οι δοκοί που θα χρησιμοποιήσω είναι ΙΡΒ και η ερώτησή μου είναι η έξεις. Παρατηρούμε και από τον πίνακα παρακάτω ότι όταν το προφίλ τοποθετηθεί και φορτιστεί σαν Ι (σχήμα Α) η ροπή αδράνειας του είναι σχεδόν 3 φορές μικρότερη σε σχέση με όταν το φορτίσουμε σαν Η (σχήμα Β). Άρα και το βέλος κάμψης στο σχήμα Α θα είναι σχεδόν τριπλάσιο από ότι στο σχήμα Β. Άν όντως έχει μεγαλύτερη αντοχή το συγκεκριμένο προφίλ όταν χρησιμοποιείτε σαν Η τότε γιατί στις περισσότερες εφαρμογές βλέπω το ενττίθετο. Πχ γερανογέφυρες, πατάρια κτλ.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Συγνώμη για την απλοϊκή διατύπωση του ερωτήματος άλλα το γράφω πολύ βιαστικά. Συμπλήρωσε στο προφίλ σου επάγγελμα και ειδικότητα, όπως ζητάνε οι κανόνες συμμετοχής. ευχαριστώ, AlexisPap
  9. Καλημέρα σας. Συνεχίζοντας λίγο το θέμα θέλω να ρωτήσω το εξής. Όταν βάζουμε σήμανση CE πρέπει να αναγράφουμε και ποιό πρότυπο ακολουθούμε EN...... πού μπορεί να βρει κανείς αυτά τα πρότυπα; σε μία πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο τα είδα να πωλούντε σε τιμές πραγματικά απαγορευτικές δεδομένου οτι το κάθε πρότυπο καλύπτει κάποιο πολύ μικρό φάσμα. Πχ υπάρχει πρότυπο που προδιαγράφει τα ελάχιστα διάκενα μεταξύ κινούμενων μερών, άλλο που προδιαγράφει την σήμανση ασφαλείας άλλο για τουσ προφυλακτήρες, άλλο.......χάος!!!!! άν κάποιος πρέπει να τα αγοράσει όλα αυτά νομίζω οτι η δαπάνη είναι πολύ μεγάλη. Μπορούν κάπου να βρεθούν; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  10. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω άν κάποιος γνωρίζει κάποια εταιρία που να ανακυκλώνει υγρά απόβλητα εργοστασίων - μηχανουργίων. Στην εταιρία που εργάζομαι έχουμε παλαιά λάδια που αντικαθιστούμε απο μηχανήματα, Βρώμικο νερό (απο φούρνο βαφείου), Βρόμικο νερό απο κατθάρισμα σηγκολήσεων σε ανοξείδωτο χάλυβα κτλ. Πού θα μπορούσα να απευθυνθώ για την περισυλογή αυτών των λιμάτων. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.