Μετάβαση στο περιεχόμενο

mimakos`

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καλλιθέα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

mimakos`'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλιστα. Ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και να 'χει για την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματα μου. Μια τελευταία παρατήρηση - λεπτομέρεια μήπως έχει και αυτό τον νόημα του. Στο τοπογραφικό που μου προσκόμισαν (από την προηγούμενη αγοραπωλησία) το οποίο είναι του 2004 δεν αναφέρει τίποτα περί τροποποιήσεων (βέβαια δεν έχει κάν απόσπασμα ρυμοτομικού, ούτε αναφέρει για πράξη αναλογισμού) και στα όρια του οικοπέδου από ότι είδα έχει περάσει την ΡΓ επάνω (χωρίς την πρασιά) και δείχνει και το πλάτος του δρόμου (του εγκεκριμένου πλήν όμως μη διανοιγμένου). Θεωρώ ότι δεν μπορώ να στηριχτώ σε ένα τόσο ελλειπές ΤΔ ή κάνω λάθος;
  2. Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Και τώρα ξανά ερωτήσεις..: 1. Δεν καταλαβαίνω αυτο που λές "....τεχνική έκθεση εφαρμογής ή διάγραμμα εφαρμογής ρ.γ./ο.γ. για να εφαρμόσεις." Πώς να το εφαρμόσω;; Δηλ. έστω ότι τα βρίσκω πώς θα πρέπει να ενεργήσω; είτε στο πεδίο είτε στην σύνταξη του ΤΔ (εκτός του ότι θα το αναφέρω στο υπόμνημα); 2. Απ΄ότι είδα εκεί...το συγκεκριμένο πολεοδομικό γραφείο δεν σκοπεύει να ανόιξει σύντομα (γιατί είναι απεργοί παρα πολύ καιρό), στην περίπτωση αυτή, που δεν μπορώ να βρώ στοιχεία, τι γίνετε; Θέλω να πώ ότι το ξέρω ότι για να γίνει ορθή και πλήρης η σύνταξη του ΤΔ θα πρέπει να βρώ τα παραπάνω στοιχεία, αλλά σε περίπτωση που είναι ανέφικτο την δεδομένη στιγμή (στην συγκεκριμένη περίπτωση) μπορείς να πορευτείς με αυτά που έχεις ή πρέπει να περιμένεις απαραιτήτως τα συγκεκριμένα στοιχεία; Το λέω αυτό διότι είναι προφανές ότι πωλητές και αγοραστές καίγονται και οι δύο να τελειώσουν την δουλειά τους (να πουλήσουν και να αγοράσουν, αντίστοιχα) που σημαίνει αυτό ότι όσο πιο σωστό και να θέλουν (και οι ίδιοι εκτός από εμένα) να είναι το τελικό διάγραμμα που θα έχουν στα χέρια τους για την ολοκλήρωση του συμβολαίου, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα λήξει η απεργία να βρούμε τα στοιχεία (και ίσως με το δίκιο τους). Οπότε θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε μια μεν ελλειπή-ποιοτικά- δουλειά απ' την άλλη δε σε μια δουλειά που θα έχει τα απαραίτητα (κατ' αυτούς) στοιχεία για να κάνουν την δουλειά τους. Ευχαριστώ και πάλι!
  3. Καλήσπέρα, Περίπτωση: Χρειάζεται να συντάξω ένα τοπογραφικό διάγραμμα για αγοραπωλησία ενός οικοπέδου το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου (Δ. Φυλής). Έχω βρεί το σχέδιο του αναθεωρημένου ΡΣ και έχω βρεί το οικόπεδο σε αυτό. Επισκέφθηκα την πολ/κή υπηρεσία του Δήμου για να ρωτήσω αν αυτό είναι το πιο πρόσφατο ΡΣ και αν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής και γενικά να πάρω ότι υπήρχε για το ΟΤ του οικοπέδου (τροποποιήσεις κλπ), επειδή όμως είχαν απεργία ήταν κλειστα. Βρήκα όμως απ' έξω κάποιους υπαλλήλους του αρμόδιου τμήματος και μου είπαν ότι δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής εκεί γιατί το προηγούμενο ΡΣ ήταν του 78 και γι΄αυτό ισχύουν οι αναλογισμοί. Στην ερώτηση μου να μου εξηγήσει τι εννοεί ισχύουν οι αναλογισμοί ήταν πια αργά..., διότι είναι απλήρωτος και σε πολλά μου απάντησε μέχρι τώρα (ίσως δεν έχει και άδικο), στην ερώτηση δε αν μπορεί να μου πεί να υπάρχουν τροποποιήσεις οι αλλαγές στους ΟΔ το τάβλι είχε πάρει φωτιά... Επισκέφθηκα λοιπόν και το εν λόγω οικόπεδο και έχοντας στα χέρια μου το ΡΣ είδα ότι στο συγκεκριμένο τμήμα οι ΡΓ και οι ΟΓ δεν έχουν εφαρμοστεί και κατά συνέπεια οι δρόμοι (και οι πρασιές) που φαίνεται στο ΡΣ δεν υπάρχουν υλοποιημένοι. Σε παλαιότερο ΤΔ που μου προσκόμισαν οι πωλητές, φαίνονται οι δρόμοι του ΡΣ και σημειώνεται δίπλα (μη ανοιχθείσα εγκεκριμένη κοινοτική οδός) Ερωτησεις: 1. Στο ΤΔ που θα συντάξω θα φαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση (δηλ. ο χωματόδρομος που υπάρχει εκεί) και θα υπάρχουν και οι ΡΓ & ΟΓ όπως φαίνονται στο ΡΣ μαζί με το πλάτος του δρόμου κανονικά; 2.Το ότι εκεί ισχύουν οι αναλογισμοί πρέπει να το αναφέρω στο ΤΔ ή να ψάξω να βρώ την πράξη αναλογισμού; 3.Από την στιγμή που δεν είναι υλοποιημένες οι ΡΓ και ΟΓ στο συγκεκριμένο ΟΤ θα πρέπει να γίνει (για την προκειμένη δικαιοπραξία) διάγραμμα εφαρμογής; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον. Θα ξανά καλέσω να ρωτήσω αυτό που είπε και ο pseirak.
  5. Χαίρετε. Είμαι νέος Τοπ. Μηχ. Τ.Ε. και χρειάζεται να συντάξω ένα Τ.Δ. για αποδοχή κληρονομιάς. Θα ήθελα να περιγράψω την περίπτωση, τα δεδομένα αυτής και αν θέλει και έχει χρόνο κάποιος να μου απαντήσει τι πρέπει να προσέξω, τι να λάβω υπ' οψην μου,τι είναι αναγκαίο γι' αυτό την δικαιοπραξία τι παραλείπω και κάποια άλλη συμβουλή σχετικά με την περίπτωση. Αρχικά μιλάμε για ένα αγροτεμάχιο 7 στρ. με 3 κληρονόμους, εξ'αδιαιρέτου. Υπάρχουν συμβόλαια. Δεν υπάρχει παλαιό τοπογραφικό. Ερώτηση 1η: Χρειάζεται να αναγράφεται στο Τ.Δ. αν είναι εντός ή εκτός οικισμού; Αν ναι, πως αυτό μπορώ να το γνωρίζω απ'την στιγμή που μου είπαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της περιοχής ότι, δεν έχει οριοθετηθεί ο οικισμός; Ερώτηση 2η: Πρέπει να αναγράφεται στο Τ.Δ. αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Όσων αφορά τους όρους δόμησης μου είπαν: ότι ισχύει για τους οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923. Ερώτηση 3η: Θα υπάρχει στο Τ.Δ. σχετικός πίνακας με τα ποσοστά των κληρονόμων; Εκτός από τα όριο του γηπέδου, τις κορυφές του (με τον πίνακα συντ/νων), τις διαστάσεις του και το εμβαδόν του χρειάζονται και όλα τα ακόλουθα: α) Τα επικείμενα εντός του ακινήτου και των ομόρων σε ζώνη είκοσι (20) μέτρων διαστασιολόγηση των κτισμάτων και χαρακτηρισμός αυτών αν υπάρχουν; β) τους δρόμους που το περιβάλλουν και όλα τα στοιχεία γι' αυτούς (χαρακτηρισμό, ονομασίες) γ)Τα ρέματα που διασχίζουν ή εφάπτονται με το γήπεδο ή τα όμορα γήπεδα σε απόσταση τουλάχιστον 20μ. από αυτά και αν το ρέμα είναι οριοθετημένο ή όχι; δ) Να φαίνονται τυχόν εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης που τυχόν διασχίζουν το γήπεδο ή διέρχονται σε απόσταση μέχρι 60μ. από τα όρια του ακινήτου. ε) Οδοιπορικό σκαρίφημα όπου θα απεικονίζεται το γήπεδο με αποστάσεις από χαρακτηριστικά σημεία (εκκλησίες δρόμους); στ) Απόσπασμα πιν. ΓΥΣ (1:5000) ζ) Όροι δόμησης και υψόμετρα των κορυφών του γηπέδου;; Επίσης, πρέπει να βεβαιώνεται αν το γήπεδο ανήκει σε τυχόν ΖΟΕ ή όχι;; Οτι δεν περιλαμβάνεται σε ζώνη αρχαιολογίας και ότι τι χαρακτηρισμό έχει η περιοχή (δασική ή μη).;; Μπορεί να έχω γράψει και τίποτα άκυρο γενικά, παρακάλω την κατανόηση σας..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.