Μετάβαση στο περιεχόμενο

Theodotie

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Theodotie

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχω την εξής υπόθεση και έχω καταμπερδευτεί! Άδεια της Χωροφυλακής του 1961 επιτρέπει τη ανέγερση ισόγειας κατοικίας με κεραμοσκεπή διαστάσεων 7,00x8,00 h.3,50m - δεν έχουν βρεθεί σχέδια. Στη συνέχεια εκδείδεται το 1964 άδεια για σταυλαχυρώνα. Κατόπιν το 1978 δίνεται άδεια επέκτασης της κατοικίας διαστάσεων 7,00x3,00 h.4,00m με την προϋπόθεση ότι θα κατασκευαστεί χωρίς στοιχεία από σκυρόδεμα ενώ το 1979 εκδίδεται νέα άδεια για την εν λόγω προσθήκη όπου δεν αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα κτιρίου αλλά αναφέρει πως οι εργασίες από οπλισμένο σκυρόδεμα, εφόσον αυτές υπάρχουν στη μελέτη, θα εκτέλεστούν υπό την επίβλεψη του τάδε μηχανικού (ανάδοχος έργου). Το 1979 εμφανίζονται επίσης σχέδια (τοπογραφικό και κάτοψη) στα οποία: -ο σταυλαχυρώνας χαρακτηρίζεται ως προ του 1955 - το παλαιό κτίριο, επίσης προ του 1955 και το οποίο σχεδιάζεται ναι μεν σε κάτοψη με γενικό περίγραμμα 7x8 αλλά έχοντας ενα μέρος του ως ημιυπαίθριο και επίσης ως υπερυψομένη ισόγεια κατοικία με τελικό ύψος τα 4,13m - η προσθήκη της τελικής αδείας, ως ισόγεια υπερυψωμένη κατοικία με διαστάσεις (7,70x3,00 +1,00x1,30), με πλακοσκεπή και τελικό ύψος h.4,13m (επιτερόμενο κατά ΓΟΚ '73 τα 7,50m). Στη σημερινή αυτοψία: - Ο σταυλαχυρώνας ακολουθεί τα σχέδια του '79 - Η προσθήκη ακολουθεί επίσης τα σχέδια του '79, ΑΛΛΑ υπάρχει εξωτερική πρόσβαση σε ημιυπόγειο (ελεύθερο ύψος<2,20m) που δημιουργείται από την υπερύψωση, μέσω πόρτας και διάφορων παραθυρών και τέλος - Το παλαιό κτήριο είναι κτισμένο στο σύνολο του περιγράμματος 7,00x8,00 όπως αυτό αναφερόταν στην άδεια του '61 (δν υπάρχει δηλαδή ο ημιυπαίθριος), και επιπλέον υπάρχει εξωτερική πρόσβαση σε ημιυπόγειο που δημιουργείται από την υπερύψωση (ελεύθερο ύψος<2,20m) μέσω πόρτας και παράθυρων. ΑΠΟΡΙΕΣ: - Έχω αυθαιρεσία κατηγορίας 1 για την υπερύψωση του παλαιού κτίσματος; Βέβαια δεν υπάρχουν σχέδια υλοποίησης, ούτε αντίκειται στον ΓΟΚ 55. - Έχω αυθαιρεσία για τον ημιηπαίθριο του παλαιού κτίσματος που ναι μεν φαίνεται στα σχέδια του ΄79 αλλά "επιτρέπεται" η δόμηση του βάσει της αδείας του '61; Εμπειρικά φαίνεται να χτίστηκε μαζί με την προσθήκη. Και αν ναι, τότε Κατηγορία 2; Και υπέρβαση δόμησης ως προς τι;Αφού τα μέτρα τα διακαιούταν με την άδεια του '61! - Τα 2 ημιυπόγεια που δεν είναι ούτε καν βοηθητικοί χώροι βάσει Κτιριοδομικού πώς τα αντιμετοπίζω; Παράβαση ΥΔ λόγω πρόσβασης σε αυτά; -Να μην αναφέρω μία ετοιμόροπη μεταλλική σκάλα με μπαλκονάκι για την πρόσβαση στο σπιτι... Σας ευχαριστώ! Όλες οι αντιδράσεις: 11
  2. Ακριβώς αυτός ήταν και ο προβληματισμός μου! Η σαφήνεια δηλαδή των διευκρινήσεων. Πχ στην περίπτωση ανέγερση τουριστικών καταλύματων βάση ν.4759 οι συνθήκες αλλάζουν, πράγμα που καθιστά τους όρους του ΠΔ ευμενέστερους.... Παρόλα αυτά έπειτα από επικοινωνία με συναδέλφους και με ΥΔΟΜ φαίνεται πως δεν πρέπει να με απασχολεί στην παρούσα περίπτωση. Σας ευχαριστώ για την απάντηση!
  3. Καλησπέρα σας, Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας παρακαλώ! Γήπεδο>4000τμ, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού, εκτός ΣΧΟΟΑΠ, εκτός ΖΟΕ, στην περιοχή της Σερίφου, εμπίπτεί στο κεφάλαιο Γ του ν.4759/2020 ή ακολουθώ το ΠΔ 17-9-2002 - ΦΕΚ 930/Δ/24-10-2002 ως έχει; Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.