Μετάβαση στο περιεχόμενο

pa_pa

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by pa_pa

  1. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, οι προϋποθέσεις ισχύουν. Δεν ήμουν σαφής. Το δίλημμά μου σχετίζεται με τις ασφαλιστικές εισφορές. Θεωρητικά, με βάση τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, η εταιρεία θα έπρεπε να καταβάλει για λογαρισμό μου ένα ποσοστό των εισφορών (κάτι που δεν γίνεται - και ούτε το επιθυμώ). Αν εγώ λοιπόν δηλώσω "μισθωτός" μήπως "καίγεται" η εταιρεία που δεν εφαρμόζει τον νόμο;
  2. Καλησπέρα, Παρέχω υπηρεσίες σε εταιρεία με ΔΠΥ, και πληρώνω τις ασφαλιστικές εισφορές μου σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Καθώς η εταιρεία ήταν ο μόνος πελάτης μου για το 2017, υπάρχει θέμα (για την εταιρεία) αν ενεργοποιήσω τον κωδικό 019 (περ. στ της παρ. 2 του Αρ. 12 του ν. 4172/13)? Το σύστημα ζητάει να δηλώσω τον ΑΦΜ της εταιρείας.
  3. Όταν μιλάμε για το άνοιγμα, προφανώς εννοείται το πραγματικό ελεύθερο άνοιγμα, δηλ από το τοιχείο αριστερά μέχρι την κολώνα δεξιά. Αυτό πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 2,50 (και είναι). Η κάθετη απόσταση πρέπει να είναι μικρότερη από το άνοιγμα (και είναι). Το ερώτημα είναι εάν η δήμηση τελειώνει στα όρια της πράσινης περιοχής (που είναι τα όρια των κλειστών -μή (ημι)υπαίθριων- χώρων του κτιρίου) και εάν στο εμβαδόν του ημιυπαίθριου προσμετρώνται οι επιφάνειες του τοιχείου, της κολώνας, οι μικρές λωρίδες πίσω από το τοιχείο και την κολώνα κλπ.... (και όχι δηλαδή το γινόμενο άνοιγμα x βάθος....)
  4. Άλλη μία διευκρίνιση... Στο σκαρίφημα (με τυχαίες διαστάσεις) που επισυνάπτω είναι σωστή η εμβαδομέτρηση του κίτρινου Η/Υ και της πράσινης δόμησης ή πολλά ζήτάω;
  5. 1. Δεν (θα) υπάρχει δοκός... 2. Καλό εννοείς αρχιτεκτονικά; Το σπάσιμο γίνεται στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η οξεία γωνία στη δεξιά πλευρά του οικοπέδου. Το δε άνοιγμα είναι 5μ, δηλ καλύπτει το Δ, ενώ η φάτσα του οικοπέδου 13μ.
  6. Συνάδελφοι, Ακόμα ένα ερώτημα, σχετικό - άσχετο με τα προηγούμενα: υπάρχει περίπτωση ο κίτρινος χώρος στο επισυναπτόμενο σκαρίφημα να θεωρηθεί ΗΥ και όχι εξώστης; Εξάλλου (ως καινούριος) αναρωτιέμαι γιατί τα Links που παραπέμπουν σε άλλα threads του forum οδηγούν μονίμως στην "αναζήτηση"?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.