Μετάβαση στο περιεχόμενο

natalia_vr

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by natalia_vr

  1. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω την τιμή ζώνης για τα παρακάτω: 1. 479212, 4192612 (Μυστρά 60 Γλυφάδα) 2. 477186, 4200975 (Δαμαγήτου 50 Αθήνα) Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα. Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Από την κάτοψη προκύπτει σνολικό εμβαδό μαζί με ημιυπαίθριους και εξώστες ίσο με αυτό που αναγράφεται στο παραχωρητήριο, με πολύ μικρές αποκλίσεις <2%. Να υποθέσω ότι εννοεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας του οικοπέδου και ότι απλά δεν έχει διατυπωθεί πολύ ορθά..; Το Παραχωρητήριο γράφει ''Οριστικός τίτλος μεταβίβασης κυριότητας ακινήτου''. Κατά τα άλλα, ως προς το εμβαδό που θα χρησιμοποιήσω για την ΗΤΚ, να διατηρήσω το σύνολο μαζί με εξώστες; Με προβληματίζει λίγο αυτό, γιατί είναι τα διαμερίσματα όλων των κτιρίων του οικισμού πανομοιότυπα με ίδια επιφάνεια..
  3. Καλημέρα σας. Θα ήθελα μια γνώμη για το παρακάτω. Έχω μία περίπτωση διαμερίσματος σε εργατική πολυκατοικία που έχει κλείσει ημιυπαίθριο χώρο περίπου 3τ.μ. ο ίδιος κάποια χρόνια μετά την κατασκευή. Πάω κανονικά με το άρθρο 115 παρ.1γ. Το ερώτημα είναι το εξής: Στο έγγραφο που μου έδωσαν από ΔΥΠΑ αναφέρει ότι στο εμβαδό της παραχωρούμενης κατοικίας προσμετρούνταν ποσοστό κοινόχρηστων χώρων, εξώστες και ημιυπαίθριοι χώροι. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια του διαμερίσματος μετά την υπαγωγή δεν θα αλλάξει. Είναι ορθή η διατήρηση της επιφάνειας ως μεικτή (συμπεριλαμβανομένων εξωστών και κοινόχρηστων?) στην καταχώριση ΗΤΚ και στη συνέχεια στα συμβόλαια, στα Ε9 κλπ; Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  4. Καλημέρα. Εντός σχεδίου είναι. Δεν το κατάλαβα καλά αυτό που λες. Εννοείς να έχει περάσει σε γ φάση το υπόλοιπο κτίσμα πριν την αίτηση στο 4495 για την προσθήκη; Το υπόλοιπο κτίσμα 66τ.μ. κατασκευάστηκε το 78, άρα αυτό μπορεί με το 4495 να πάρει οριστική εξαίρεση. Η Γ φάση είναι χρονοβόρα διαδικασία; Το έχει αντιμετωπίσει κανείς να πει μια γνώμη; Ευχαριστώ και πάλι.
  5. Καλησπέρα σας Έχω μια περίπτωση ισόγειας κατοικίας με υπόγειο, κατασκευής 78, τακτοποιημένη με 1337, χωρίς όμως οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση (φάση Γ). Μετά το 83 (κάπου το 86 σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη) έκανε επέκταση του ισογείου κατα 7 τ.μ. περίπου. Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει η φάση Γ του 1337 (άρα δηλώνω χωρίς Ο.Α.), την επιπλέον επέκταση δεν μπορώ να την περάσω στο 4495 κατ.4. Τι προτείνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Να κλείσω πρώτα τη φάση Γ του 1337 και μετά να περάσω την επέκταση στο 4495 (με Ο.Α. πλέον) ή μπορώ κάπως να γλιτώσω αυτή τη διαδικασία; Σας ευχαριστώ!
  6. Έχω πέσει στην περίπτωση, όπου το αρχείο του συμβολαιογράφου που έκανε τη σύσταση έχει καταστραφεί από πυρκαγιά και στα μεταγενέστερα συμβόλαια δεν προσαρτάται κάτοψη. Έχω κάνει ψάξιμο και σε άλλους ιδιοκτήτες κλπ, δεν υπάρχει κάτοψη. Το θέμα είναι ότι από την πολεοδομία ν.ιωνίας που είχε το φάκελο, μου είπαν ότι εφόσον υπάρχουν τα υπόλοιπα σχέδια & μελέτες της άδειας, τότε δεν μπορώ να κάνω ανασύσταση φακέλου, αλλά να υποβάλω νέο σχέδιο κάτοψης διαμερίσματος. Και το ερώτημα είναι, με ποια διαδικασία να το κάνω; Γιατί όχι με ενημέρωση; Ευχαριστώ και πάλι
  7. Καλησπέρα σας. Έχω αναλάβει μια περίπτωση για ΗΤΚ. Στην αναζήτηση του φακέλου από την πολεοδομία, μου έδωσαν βεβαίωση απώλειας, ωστόσο υπήρχαν κάποια σχέδια από την αναθεώρηση της άδειας (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, ξυλότυποι και κατόψεις), λείπει όμως η κάτοψη του ορόφου που μας αφορά. Από επικοινωνία μου με την πολεοδομία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται ανασύσταση φακέλου, από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη αρκετά σχέδια και μελέτες της Άδειας. Σκέφτομαι να προχωρήσω με ενημέρωση Έντυπης Άδειας, υποβάλλοντας νέο σχέδιο κάτοψης του διαμερίσματος του ορόφου που λείπει και στη συνέχεια να προχωρήσω στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα. Το θεωρείτε σωστό; Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.