Μετάβαση στο περιεχόμενο

pankou

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

pankou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είμαι εκπαιδευτικός με ασφάλιση δημοσίου εδώ και μερικά χρόνια. Παράλληλα θα ήθελα να δώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και με προβληματίζει αν θα πρέπει να πληρώνω εγώ το ΤΣΜΕΔΕ ή θα το πληρώνει η υπηρεσία μου. Στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ρώτησα δεν μου απάντησαν με σιγουριά και το ΤΣΜΕΔΕ μου λέει πως ο εργοδότης μου θα πληρώνει τις εισφορές. Ξέρει κάποιος αν μπορεί να γίνει σίγουρα η αλλαγή από ασφάλεια Δημοσίου στο ΤΣΜΕΔΕ; Οι εισφορές θα πληρώνονται από την υπηρεσία μου ή θα πρέπει να πληρώνω εγώ το ΤΣΜΕΔΕ; Υ.Γ.: Σημειώνω ότι μετά από αναζήτηση στο forum δεν βρήκα κάποια σχετικό θέμα για αλλαγή από ασφάλιση δημοσίου σε ΤΣΜΕΔΕ, για θέση εκπαιδευτικού, και κάνω το ερώτημα εδώ.
  2. Από όσο γνωρίζω ένα φωτοβολταϊκό πάρκο έχει ελάχιστη συντήρηση και η συντήρηση αφορά τον καθαρισμό των ηλιακών συλλεκτών. Με τι προιόντα ή μέσα γίνεται αυτός ο καθαρισμός δεν το γνωρίζω. Για περιστρεφόμενους ηλιακούς συλλέκτες ίσος χρειάζεται μεγαλύτερη συντήρηση όπως η λίπανση των κινούμενων μερών.
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος σας. Σας φαίνεται τόσο γελεία μια τέτοια ερώτηση; Στην προκειμένη περίπτωση τα διαμερίσματα δεν μοιράστηκαν με κλήρωση αλλά αυτοί που είχαν τα περισσότερα χρήματα πήραν τον 3ο και 4ο βοηθόντας να ξεκινήσει η οικοδομή και αυτοί που είχαν τα λιγότερα (ιδιαίτερα του 1ου) πήραν τον 1ο και 2ο γιατί πήραν δάνεια που πληρώθηκαν αφού έπεσαν τα μπετά της οικοδομής από τον ΟΕΚ. Η ερώτηση είναι αν και έστω λόγω της εμπορικής αξίας οι υψηλότεροι ορόφοι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα ή όχι και αν υπάρχει κάποιος συντελεστής για αυτό. Την απάντηση έστω και μέσα από ειρωνικά σχόλια την πήρα, οτι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός για αυτό και θα έπρεπε να το είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες πρίν την ανέγερση γιατί μετά την ανέγερση είναι λίγο δύσκολο να συμφωνήσουν κάτι τέτοιο. Βέβαια μερικές ακόμη απόψεις είναι δεκτές πάντα σε φιλικό και σοβαρό ύφος.
  4. Μα για να υπάρξει τέταρτος όροφος πρέπει να υπάρχουν οι προηγουμενοι 1ος, 2ος και 3ος ενώ για να υπάρξει ο πρώτος δεν χρείαζεται ο τέταρτος. Επίσης ο τέταρτος χρησιμοποιεί και τους προηγούμενους ορόφους ενώ του 1ου οι επάνω ορόφοι του είναι άχρηστοι.
  5. Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να καθορίζει την αξία κάθε ορόφου αλλά δεν είναι λογικό ο πρώτος να κοστίζει λιγότερο και μερικοί από τους λόγους είναι: Εμπορική αξία, Ο υδραυλικός, ο ηλκτρολόγος είχαν περισσότερη δουλειά για να φτάσουν στον 4ο, Οι αντλίες νερού ή οι κυκλοφοριτές του κλοριφέρ χρειάζεται να είναι μεγαλύτερης ισχύος για να φτάσει το νερός στον τέταρτο, Το ασανσέρ χρειάζετε να είναι μεγαλύτερης ισχύος και περισσότερο ενισχυμένο για να φτάσει στον τέταρτο. Οι κοινόχρησητη χώροι όπως οι σκάλες χρησιμοποιούνται περισσότερο από του υψηλότερους ορόφους. Ο μπογιατζής ή ο κτίστης ίσως έχει μεγαλύτερες αμοιβές για να κτίσει ή να βάψει τον τελευταίο όροφο, χρειάζονται μεγαλύτεροι γερανοί για να ανεβάσουν τα ύλικά ή περισσότερες εργατοώρες επίσης χρειάζοντια και μεγαλύτερες σκαλωσιές κ.α.
  6. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Υπάρχει κάποιος συντελεστής για το πόσα πρέπει να πληρώσει ο καθένας; Σίγουρα το κόστος του τέταρτου ορόφου είναι μεγαλύτερο από του πρώτου αλλά υπάρχει κάποιος κανονισμός που να επικειρώνει αυτό. Μιλάω για το συνολικό κόστος της οικοδομής συμπεριλαμβανομένου και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
  7. Το τετραώροφο ανήκει σε τέσσερα άτομα που έχει έναν όροφο ό καθένας. Τα διαμερίσματα είναι ίδια. Πόσα λεφτά αναλογούν στον καθένα; Δηλαδή το κόστος που θα έχει αυτός του πρώτου ορόφου είναι ίδιο με το κόστος του τέταρτου.
  8. Οι όροφοι είναι πανομοιότυποι. Αυτό που λές βασίζεται κάπου; Γιατί οι χαμηλότεροι όροφοι είναι φθηνότεροι από τους υψηλότερους; Επίσης γιατί υπάρχει συνετελεστής κοινόχρηστων, ανσασέρ κλπ. κάποιος ανάλογος συντελεστής δεν θα έπρεπε να υπάρχει και για την κατασκευή.
  9. Έστω ότι μία τετραώροφη οικοδομή με ένα διαμέρισμα ανά όροφο κοστίζει συνολικά 400000€. Υπόρχει κάποιος συντελεστής για το κόστος κάθε διαμερίσματος άνα όροφο ή κάθε όροφος κοστίσει το 1/4 του συνολικού κόστους. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο θέμα ας βοηθήσει. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.