Μετάβαση στο περιεχόμενο

konstantily

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

konstantily's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. tsilena όσον αφορά την διαστασιολόγηση με τις διαφορετικές κλίσεις είμαι οκ. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δω το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και να δω το ιδεατό στερεό. Από θέμα στατικής έχει δει το σχέδιο πολιτικός μηχανικός και είμαι οκ. Θα δω αυτά που μου είπατε και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
  2. Το στηθαίο δεν μπορεί να γκρεμιστεί γιατί από εκεί ξεκινάνε και κεραμιδιά που πηγαίνουν προς τα κάτω. Δηλαδή είναι το δώμα, και περιμετρικά υπάρχουν και κεραμίδια τα οποία ξεκινάνε από το +1,5m από το πάτωμα του δώματος και καταλήγουν στο ίδιο ύψος με το πάτωμα του δώματος. Επίσης θέλω να χρησιμοποιήσω την μια πλευρά με τα κεραμίδια για να τοποθετήσω και εκεί κάποια πάνελ, εκτός αυτών που θα είναι στην μεταλλική κατασκευή. Σκέφτομαι να πάω την Δευτέρα στην ΔΕΗ της περιοχής μου να ρωτήσω αν μπορώ να το κάνω. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε να κάνω? Όχι σαν πελάτη αλλά σαν συνάδελφο.
  3. Λόγω της πολύ μικρής επιφάνειας του δώματος και του ότι ήδη υπάρχει στηθαίο ύψους 1,5m, αφήνω περιμετρικά 0,5m από το στηθαίο και ξεκινάω μια σιδηροκατασκευή από το 1,5m που καταλήγει στα 2,5m (ύψος της απόληξης του κλιμακοστασίου). Έτσι μπορώ να βάλω 5 σειρές landscape. Ανάμεσα στις σειρές αφήνω μια απόσταση 13cm για να μην μου πουν ότι έφτιαξα βοηθητικό χώρο. Από την ΔΕΗ σου είπανε ότι το μέγιστο ύψος είναι 1,5m?
  4. Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Άρα λοιπόν με αυτά που λες μπορώ να το προχωρήσω κανονικά. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια σιδηροκατασκευή που θα έχει μέγιστο ύψος ίσο με το ύψος της απόληξης του κλιμακοστασίου και είναι περίπου 2,5 m. Όχι τίποτα άλλο αλλά φοβάμαι μην εκτεθώ στον πελάτη.
  5. Καλησπέρα σας, Υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά το μέγιστο ύψος που θα πρέπει να έχουν τα πάνελ, για εγκατάσταση τους σε δώμα κατοικίας? Εάν υπάρχει κάπου ήδη η απάντηση συγχωρέστε με άλλα έψαξα αρκετά μέσα στο forum και δεν μπόρεσα να την βρω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Ευχαριστω παρα πολυ για την κατατοπιστικοτατη απαντηση σου.
  7. Καλησπερα. Ισως η ερωτηση μου ειναι χαζη, αλλα θα ηθελα να μαθω ποια ταση λαμβανουμε υποψη οταν θελουμε να υπολογισουμε την ταση εξοδου ενος String. Πιο συγκεκριμενα εστω οτι εχω μια τεχνικη περιγραφη ενος πανελ, και μου λεει: Voc=44.4V , Vmpp=35.4V. Αν τοποθετησω ενα string που αποτελειται απο δεκα τετοια πανελ συνδεδεμενα σε σειρα η ταση εξοδου του string θα ειναι 444V ή 354V? Σας ευχαριστω εκ των προταιρων. Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  8. Το στραγγαλιστικό πηνίο (ballast) είναι σε σειρά με το λαμπτήρα. Επίσης σς σειρά με τα ηλεκτρόδια είναι και ο εκκινητής (starter). Ο εκκινητής αποτελείται από διμεταλλικό έλασμα (D) (δύο ηλεκτρόδια τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση ματαξύ τους). Χρησιμεύει για την έναυση του λαμπτήρα. Η έναυση του λαμπτήρα δεν μπορεί να γίνει με την απλή σύνδεση του με την τάση τροφοσοσίας (230V), επειδή τα ηλεκτρόδια του λαμπτήρα είναι ψυχρά και δεν μπορούν να εκπέμψουν ηλεκτρόνια. Κατά την εφαρμογή της τάσης του δικτύου, ο λαμπτήρας δεν διαρρέεται από ρεύμα, αλλά η τάση στα άκρα των ηλεκτροδίων του εκκινητή είναι επαρκής για την έναρξη εκκένωσης αίγλης. Η εκκένωση αίγλης θερμαίνει το διμεταλλικό έλασμα του εκκινητή και το παραμορφώνει, κλείνοντας το υπάρχον διάκενο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σταματά το φαινόμενο της εκκένωσης αίγλης και το κύκλωμα εκκινητής-ηλεκτρόδια λαμπτήρα να διαρρέεται από ισχυρό ρευμα. Η κυκλοφορία ισχυρού ρεύματος θερμαίνει τα ηλεκτρόδια, προκαλώντας εξαγωγή ηλεκτρονίων από αυτά. Παράλληλα, λόγω της διακοπής της εκκένωσης αίγλης το διμεταλλικό έλασμα του εκκινητή ψύχεται και επανέρχεται στην αρχική του θέση διακόπτοντας το κύκλωμα. Η διακοπή αυτή προκαλεί, με τη βοήθεια του στραγγαλιστικού πηνίου, στα άκρα του λαμπτήρα επαγωγική τάση τιμής πολύ μεγαλύτερης της τάσης του δικτύου. Η υψηλή αυτή τάση προκαλεί την έναρξη της εκκένωσης μέσω των ατμών του υδραργύρου μέσα στο λαμπτήρα, λόγω της θέρμανσης των νημάτων του λαμπτήρα. Επειδή η τάση λειτουργίας του εκκινητή είναι μεγαλύτερη από την τάση λειτουργίας του λαμπτήρα, ο εκκινητής παραμένει εκτός κυκλώματος, για όσο χρονικό διάστημα λειτουργεί ο λαμπτήρας. Για την ορθή λειτουργία κάθε λαμπτήρα φθορισμού συμμετέχουν ενεργά τόσο το στραγγαλιστικό πηνίο όσο και ο εκκινητής. Για την εξασφάλιση της ορθής απόδοσης και της μεγάλης διάρκειας ζωής του λαμπτήρα, πρέπει να τηρούνται οι αντίστοιχες προδιαγραφές, που διέπουν τους λαμπτήρες φθορισμού, τα στραγγαλιστικά πηνία και τους εκκινητές. Παραθέτω και ενα σχημα που πιστευω οτι θα σε βοηθησει να καταλαβεις αυτο που θελεις. Και το σχημα αλλα και αυτα που γραφω ειναι αποσπασμα απο την πτυχιακη εργασια που ειχα κανει στη σχολη. New File_1.pdf
  9. Καλησπερα σας. Μηπως υπαρχει καποιος οδηγος για να μαθω το adapt; Με ενδιαφερει το κομματι των ηλεκτρολογικων και κυριως το πως και αν μπορει το προγραμμα να του δινω στοιχεια πινακα και να μου σχεδιαζει μονο του το μονογραμμικο διαγραμμα. Οποιος μπορει να βοηθησει.... Σας ευχαριστω εκ των προταιρων.
  10. xoisnic σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου και βεβαια γι'αυτο που ανεβασες. Μηπως υπαρχει κατι πιο αναλυτικο και οχι μονο τιμες; Σε ευχαριστω και παλι.
  11. Γεια σας. Ειμαι καινουριος στο site και ειμαι ενθουσιασμενος. Αξιζει ενα πολυ μεγαλο μπραβο στους διαχειριστες αλλα και στους χρηστες αυτου του forum. Η ερωτηση μου ειναι που θα βρω πληροφοριες για μελετες εγκαταστασεων φωτισμου. Δεν με ενδιαφερει τοσο το υπολογιστικο κομματι καθως ειμαι καλυμμενος απο αυτο, αλλα με ενδιαφερουν οι ενδεδυγμενοι τυποι λαμπτηρων για καθε εφαρμογη (γραφεια, ξενοδοχεια, μουσεια κ.α.). Βρηκα αυτο που θελω στο ktirio.gr αλλα πρεπει να γινω μελος και να πληρωσω 99 ευρω. Οποιος μπορει να με βοηθησει σας παρακαλω γιατι προκειται για πτυχιακη εργασια. Α και το σημαντικοτερο ψαχνω αυτες τις πληροφοριες στα ελληνικα. Σας ευχαριστω εκ των προταιρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.