Μετάβαση στο περιεχόμενο

Agathopoulos Chris

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Agathopoulos Chris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • One Year In
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, Έχω μία οικοδομή με οικοδομική άδεια του 1983, σε οικισμό έξω από την πόλη του Βόλου (Σωρός). Σύμφωνα με αυτήν, προβλεπόταν η δημιουργία δύο ορόφων, ο ένας υπόγειος και ο άλλος υπέργειος. Για τον υπόγειο παραθέτω παρακάτω την κάτοψη: από όλους τους χώρους που αναφέρονται στην κάτοψη του υπογείου, έχουν ολοκληρωθεί το λεβητοστάσιο και η αποθήκη καυσίμων. Στην κάτοψη του ισογείου (ημιορόφου), οι σκιαγραφημένοι χώροι θεωρούνταν βεράντες (εξώστες), στις οποίες θα έφτανε ο κάτοικος από τις κλίμακες που φαίνονται στην κάτοψη. Στην σχηματική τομή φαίνεται η κατάσταση που θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί. Η παρούσα κατάσταση ωστόσο είναι τελείως διαφορετική: Όπως προείπα, μόνο οι χώροι του λεβητοστασίου και της αποθήκης καυσίμων του υπογείου έχουν ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχει κανένα σημείο το οποίο να είναι υπόγειο. Όλη η κατασκευή πατάει σε μία βάση σκυροδέματος ύψους 1,20 μέτρων. Έχω υπέρβαση κάλυψης και δόμησης ( το μπαλκόνι του "ημιορόφου" έχει επεκταθεί προς τα έξω, τμήματα της βεράντας καλύφθηκαν από χώρους κύριας χρήσης. Όλες οι σκάλες έχουν μετατοπιστεί και έχουν αλλαγές στις διαστάσεις τους). Η θεμελίωση της σκάλας στην πλευρά των τοίχων αντιστήριξης δεν υπάρχει, πατάει πάνω στην βάση σκυροδέματος που σας είχα αναφέρει παραπάνω. Οι τοίχοι αντιστήριξης απλά δεν υπάρχουν. Οι βεράντες πλέον είναι μπαλκόνια (δεν πατάνε στο έδαφος όπως παρουσιάζεται, αλλά είναι σε υψομετρική διαφορά από το έδαφος). Εκτός του ότι όλα θέλουν μία νέα στατική μελέτη (οι επεκτάσεις στήριξης των μπαλκονιών, η βάση σκυροδέματος που ανέφερα, η διαπίστωση της θεμελίωσης, που στο σχέδιό της φαίνεται ως πέδιλα συνδεδεμένα με συνδετήρια δοκάρια), θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα: Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1) Οι εξωτερικές κλίμακες σκυροδέματος θα ληφθούν στην κάλυψη (υπέρβαση κάλυψης) λόγω αλλαγής των διαστάσεών τους. Πρέπει να ληφθούν και στην δόμηση; 2) Το υπόγειο που τελικά δεν είναι υπόγειο, αλλά έχουν αποπερατωθεί δύο χώροι θα ληφθεί όλο ως αυθαίρετο; Θα προσμετρηθεί ο χώρος που απλά δεν κτίστηκε στον όγκο; Θα έχω κάποια άλλη επίπτωση εκεί; 3)Η μη δημιουργία των τοίχων αντιστήριξης αποτελεί κάποιο είδος αυθαίρετης δόμησης (αλλαγής περιβάλλοντος χώρου); 4)Εκτός από τις σκάλες από σκυρόδεμα, έχει τοποθετηθεί και μία μεταλλική σκάλα για την επικοινωνία του ημιορόφου με το δώμα της κατασκευής. Θα ενταχθεί και αυτή σε κάποιο είδος παράβασης; Ειλικρινά ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια και σχόλιο, και ιδιαίτερα για τον χρόνο που θα αφιερώσει κάποιος να ελέγξει το παραπάνω κείμενο.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Ένας πελάτης μου ενδιαφέρεται να ολοκληρώσει κάποιες εργασίες ανακαίνισης σε ένα γραφείο παροχής προσωπικών υπηρεσιών. Για αυτό θα εκδώσω μία Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. Ωστόσο παρατήρησα ότι το γραφείο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά (σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων, όπως ορίζει ρητά το Π.Δ. του 1983) από το γενικό νοσοκομείο της περιοχής μου. Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, θα έχω κάποιο πρόβλημα; Μπορεί να εκδοθεί άδεια; Ακόμα δεν γνωρίζω πότε έλαβε την άδεια λειτουργίας του παραπάνω γραφείου, ήταν απλώς ένα ενδιαφέρον εκ μέρους του. Θα πρέπει να αλλάξω κάτι εγώ; (το κατάστημα δεν προορίζεται για αλλαγή χρήσης, μόνο για εσωτερικές εργασίες). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. NEA ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Θα ήθελα να ρωτήσω, σε κατασκευή του 1977, με την έκδοση οικοδομικής άδειας, παρατήρησα ότι έχω διαφορά στα ανοίγματα της κάτοψης της κατασκευής, μετά από αυτοψία. Αν και το λέει ρητά στο άρθρο 96 του Ν.4495 "δδ) αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων και με- τατόπιση αυτών", όταν δεν έχουμε μετατόπιση ή αλλαγή των διαστάσεων αλλά εξ' ολοκλήρου δημιουργία νέων ανοιγμάτων και κατάργηση άλλων (κατάργηση μίας εξωτερικής πόρτας και δύο παραθύρων, διάνοιξη δύο νέων παραθύρων), μπορώ να θέσω σε δήλωση στο σύστημα αυθαιρέτων ότι έγινε αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων και μετατόπισής για τα παράθυρα, και για την πόρτα να θεωρήσω απλά αλλαγή θέσης; Θα χρειαστεί κάποια άλλη κατηγορία η πόρτα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Σε περίπτωση που το μέσο ύψος αποθήκης βγει περίπου 2,60 μέτρα, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα κατηγορία 3; ή για απόκλιση 7 εκατοστών πρέπει να το υπολογίσω αναλυτικά; Σας ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων.
  5. @Pavlos33 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας, θα το προσεγγίσω έτσι το ζήτημά. @jbosdas Σας ευχαριστώ και εσάς για την απάντησή σας, θα δω τι μπορώ να κάνω με την τελική διαμόρφωση του εδάφους.
  6. Καλησπέρα σας, Μου ζητάνε τακτοποίηση αποθήκης εμβαδού περίπου 8,5 τ.μ. που ωστόσο είναι ψηλότερη από 2,5 μέτρα (η στέγη είναι επικλινής) σε όλα τα σημεία της κατασκευής, μέχρι το ύψος και των κεραμιδιών. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να εισαχθεί στην κατηγορία 3-μικρών παραβάσεων, αν λάβω εσωτερικό ύψος (που είναι μικρότερο); Ή πρέπει να το υπολογίσω με τον αναλυτικό τρόπο και να πάει με ειδικό πρόστιμο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.