Μετάβαση στο περιεχόμενο

Obi

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με νερά που περνάνε στη βάση φρεσκοχτισμένου τοίχο, ο οποίος δεν έχει σοβαντιστεί ακόμη. Το διαμέρισμα είναι υπό ανακαίνιση και χτίστηκε ο καινούργιος τοίχος πάνω στη πλάκα. Ο τοίχος "ακουμπά" σε μωσαϊκό πάτωμα παλιάς κατασκευής στη βεράντα του διαμερίσματος, οπότε θεωρητικά το νερό περνάει από το μικρό κενό ανάμεσα στο παλιό μωσαϊκό και τον καινούργιο τοίχο. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος τώρα πριν σοβαντιστεί. Είναι λάθος στη δουλειά του χτίστη; Δεν έβαλε πχ αρκετό τσιμέντο στη βάση του τοίχου και πριν βάλει την πρώτη σειρά τούβλα;; Η βεράντα θα καλυφθεί με πλακάκι στο άμεσο μέλλον αλλά με ανησυχεί πολύ η ιδέα του να το αφήσω έτσι. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή σας.
  2. Ποιο είναι το ελάχιστο ύψος; Οι κατασκευές που βλέπουμε με μικρά ύψη για το πατάρι με ένα κρεβάτι και ύψος που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κινηθεί όρθιος, είναι παράνομες; Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα σας, Θέλουμε να κάνουμε αλλαγή χρήσης από επαγγελματικό χώρο σε οικία και να δημιουργήσουμε πατάρι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας (γραφείο, ΗΥ κλπ) Το ύψος του χώρου είναι στα 4 μέτρα και επειδή είναι κατασκευής 1968, βγάζοντας τα μωσαϊκά θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάποια επιπλέον εκατοστά. Το ερώτημα μου είναι εάν μπορούμε να κάνουμε αυτή την κατασκευή, να την εντάξουμε στα σχέδια κλπ. ή εάν υπάρχει περιορισμός για το ελάχιστο ύψος και ποιο είναι αυτό. Σας ευχαριστώ
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στη παρούσα φάση, λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορώ να επιβλέπει τεχνικό γραφείο. Ήρθε πολιτικός μηχανικός, είδε κάποια πράγματα αλλά οι ερωτήσεις που σας έγραψα είναι για να μπορώ και εγώ να ελέγχω τους μάστορες. Περιττό να γράψω ότι οι χάλια δουλειές που αντιμετωπίζω έγιναν πριν χρόνια με επίβλεψη μηχανικού. Το γράφω όχι γιατί θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε έναν να επιβλέπει αλλά ως μια πραγματικότητα που βιώνω. Θα με βοηθούσατε πολύ εάν κάποιος μπορεί να απαντήσει έστω κάποιες από τις ερωτήσεις μου. Ευχαριστώ και πάλι
  5. Καλησπέρα σας, Ανακαινίζουμε διαμέρισμα κατασκευής 1972 και έχουμε τοίχους που είχαν πλακάκι κολλημένο με τσιμέντο το οποίο και βγάλαμε. Στη συνέχεια καθαρίσαμε και τους σοβάδες που είχαν μείνει, ώστε να σοβατιστεί όλος ο τοίχος χωρίς να κάνουν ραφές που θα σκάσουν με το τον πρώτο σεισμό. Θα ήθελα να σας κάνω τις ακόλουθες ερωτήσεις: 1. Στον ένα τοίχο προς το μπαλκόνι έχουμε συρόμενες πόρτες που μπαίνουν εσωτερικά. Βγάζοντας από την μια πλευρά το πλακάκι ο εσωτερικός τοίχος είναι σαν να είναι στον αέρα. Τον πιάνουμε και κουνιέται. Να τον γκρεμίσουμε και να τον χτίσουμε από την αρχή ή εάν μου προτείνει ο χτίστης υαλόπλεγμα και ενίσχυση να το κάνω; 2. Θα χτίσουμε νέο τοίχο με τούβλο γιατί μεγαλώνουμε λίγο τον χώρο του μπάνιου. Να σπάσουμε το μωσαικό για να ξεκινήσει το τούβλο από την πλάκα; 3. Ο νέος τοίχος πως θα "δέσει" με τον κάθετο υπάρχοντα τοίχο; Σας ρωτάω για να δω τι πρέπει να προσέξω και το πρέπει να ρωτήσω τον χτίστη. 4. Οι παλιοί τοίχοι που έχουμε βγάλει τον σοβά πρέπει να καθαριστούν τέλεια από τα υπολείμματα σοβά; Πρέπει να φανεί τούβλο παντού; Ρωτάω γιατί ότι σαφρό το βγάλαμε αλλά υπάρχουν υπολείμματα που με ένα καλέμι φαρδύ και ένα σφυρί φεύγουν όχι με μεγάλη δυσκολία. 5. Το υαλόπλεγμα διάβασα ότι πρέπει να μπει μετά το πεταχτό. Ο παλιός σοβάς για να αλφαδιάσουν τον παλιό τοίχο ξεκινούσε από 1 εκ. και έφτανε κατά τόπους και τα 3+εκ. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα κάνει και τώρα ο μάστορας για να έρθει ο τοίχος στα ίσια του. Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο εκτός του πλέγματος; 6. Με τι τρόπο θα κολλήσουμε το πλέγμα πάνω από το πεταχτό; Μπορείτε να προτείνετε κάτι για να ξέρω; 7. Στο ταβάνι θα βάλουμε γυψοσανίδα. Τα δοκάρια που είναι καθαρά από σοβά τώρα και επισκευάσαμε μικροσπασίματα τις γωνίες χρειάζεται να τα σοβαντίσουμε; Ο σοβάς προστατεύει με κάποιο τρόπο ή να τα αφήσουμε έτσι; Τα δοκάρια στα οποία αναφέρομαι θα κρυφτούν από την ψευδοροφή. 8. Στις γωνίες να ζητήσω να τοποθετηθούν γωνίες σαν αυτές των γυψοσανίδων; Φίλος μου είπε ότι ενισχύει πολύ τις γωνίες. Συγχωρέστε με για την σωρεία των ερωτήσεων και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
  6. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Ανακαινίζω διαμέρισμα 39τμ και γκρεμίσαμε τοίχους, βγάλαμε πλακάκια κλπ. Ανακαλύψαμε μικρές ζημιές σε δοκάρια (σπασμένες γωνίες κλπ) που θα επισκευάσουμε. Σε τοίχους που καθαρίσαμε το δοκάρι για έλεγχο, αξίζει να καθαρίσουμε όλο τον τοίχο να περάσουμε νέο σοβά παντού; Η κατάσταση του σοβά είναι καλή, αλλά ρωτάω γιατί λένε ότι ο νέος σοβάς δεν "κολλάει" με τον παλιό και το είδα και εγώ σε τοίχους που απλά κάναμε μερεμέτι και στον πρώτο σεισμό έκανε ρωγμή. Κάποια ιδέα για ενίσχυση της ένωσης; Μήπως υαλόπλεγμα: Έτος κατασκευής 1972 2ος όροφος Ευχαριστώ
  7. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Βασικά από online έρευνα αγοράς που έκανα, μόνο για να βάλω αφρομπετό ώστε να φέρω το δάπεδο στο κατάλληλο ύψος, θέλω πάνω από 4000 ευρώ για τα 38-39τμ. Πιθανότατα να υπάρχουν καλύτερες τιμές αλλά και πάλι είναι ένα σοβαρό έξοδο, το οποίο έχω όλη την διάθεση να κάνω εάν είναι να μην επιβαρύνω την οικοδομή. Επίσης, έχετε απόλυτο δίκιο ότι η επιπεδότητα του μωσαϊκού δεν είναι ένα από τα highlights του. Πως θα μπορούσα να την βελτιώσω;; Πλακάς που ζήτησα την γνώμη του, μου είπε για υπόστρωμα τσιμεντοκονίας αλλά και πάλι επιπλέον βάρος. Το βασικό πρόβλημα είναι τα σημεία που "γυρνάει" το μωσαϊκό για να σχηματίσει το σοβατεπί και σκέφτομαι μήπως το φέρω λίγο στα ίσια του με ένα τροχό. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας.
  8. Καλησπέρα σας, Είμαι σε φάση ανακαίνισης διαμερίσματος του 2ου ορόφου. Η αρχική άδεια οικοδομής του 1969 και η άδεια του 2ου ορόφου του 1971. Το διαμέρισμα είναι μικρό, με επιφάνεια 38τμ και θέλω να αντικαταστήσω το μωσαϊκό με πλακάκι αλλά σκέφτομαι ν' αφαιρέσω το παλιό μωσαϊκό για να μην προσθέσω επιπλέον βάρος στην οικοδομή. Ήδη σε ανακαινίσεις δύο διαμερισμάτων, ένα του 1ου ορόφου και ένα του ισογείου (με ημιυπόγειο από κάτω) έχει ακολουθηθεί η κλασική λύση της κόλλησης των πλακιδίων πάνω στο προϋπάρχον μωσαϊκό, οπότε φαντάζομαι ότι έχει επιβαρυνθεί η οικοδομή. Το ερώτημα μου είναι, εάν η αφαίρεση του μωσαϊκού και η χρήση σύγχρονων υλικών για το γέμισμα του δαπέδου, μαζί με το πλακάκι, είναι καλύτερη λύση όσον αφορά το βάρος και την στατικότητα της οικοδομής. Όλοι οι πλακάδες που έφερα, μου είπαν ότι δεν συμφέρει από οικονομικής άποψης αλλά δεν μου διευκρίνισαν τι είναι πιο κοστοβόρο. Η αφαίρεση του μωσαϊκού; Αυτό θα το κάνω εγώ. Τα υλικά για το γέμισμα; Δυστυχώς το σχέδιο του μωσαϊκού δεν μου επιτρέπει να το κρατήσω αλλιώς θα το έκανα μετά χαράς. Η καθοδήγηση σας πολύτιμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.