Μετάβαση στο περιεχόμενο

eltsigar

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://aiolou-architects.com

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Μάνη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eltsigar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ωραία - ενημέρωσα κ το προφίλ μου. Ευχαριστω πολύ για την απάντηση. - ναι είναι σε στάσιμο - Δεν είχα στο μυαλό μου να την θεωρήσω δεξαμενή υδάτων - κολυμβητική δεξαμενή θέλουν - και φυσικά πλέον δεν παίζουν κόλπα. - Οι πισίνες βασει του αρθρου 7 ΝΟΚ μπορούν να μπουν στον υποχρεωτικό ακάλυπτο, στην πρασιά και ακόμα και πάνω στο όριο. - Υπαρχει κάπου καταγεγραμμένο σε ΜΗ άρτια και ΜΗ οικοδομήσιμα οικόπεδα τι επιτρέπεται να κατασκευαστεί? Ευχαριστώ και πάλι
  2. Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? η πολεοδομία της περιοχής δήλωσε άγνοια. Σε οικόπεδο στα όρια οικισμού ένα τμήμα του οικοπέδουτ είναι εντός οικισμού (800 μέτρων) και το υπόλοιπο είναι εκτός σχεδίου.Το τμ'ημα που είναι εκτός σχεδίου δεν καλύπτει τις απαιτήσεις αρτιότητας και οικοδομησιμότητας Στο εντός οικισμού τμήμα έχει βγει άδεια και έχει οικοδομηθεί κτίριο καθ'όλα νόμιμο. Τώρα θέλουν να βγάλουν άδεια να φτιάξουν πισίνα η οποία δεν χωράει στο τμήμα εντός οικισμού και θέλουν να το βάλουν στο εκτός σχεδίου. Μπορούν? η πισίνα δεν μετράει στη κάλυψη ή στην δόμηση. Μπορεί να χαρακτηριστεί διαμόρφωση? μπορεί να γίνει αίτηση για κανονική άδεια με δεξαμενή από Ο.Σ. κλπ? όπως θα μπορούσε να γίνει ας πούμε περίφραξη? Βοήθεια παρακαλώ!
  3. γεια σας και από εμένα, έκανα στο ΤΕΕ όλη την διαδικασία γαι βεβαίωση για μεταβίβαση οικήματος προ 55 και την υπαγωγή και τώρα μου βγάζει το ΤΕΕ βεβαίωση αλλά στο κείμενο της βεβαίωσης λέει ότι μου παραδόθηκαν άδεια, τοπογραφικό, εγκεκριμένα σχέδια και νομιμοποιητικά έγγραφα που δεν υπάρχουν καν. Έχω τίτλους ιδιοκτησίας που δείχνουν ότι το σπίτι χτίστηκε το 1862 και κατόπιν αυτοψίας βεβαιώνω ότι δεν έχουν γίνει εργασίες (που δεν έχουν γίνει πράγματι) Πρέπει να κάνω κάτι για την βεβαίωση ή απλώς τα περιγ΄ραφω στην τεχνική έκθεση? Μπορώ να επέμβω στο κείμενο της βεβαίωσης με κάποιον τρόπο? ευχαριστώ
  4. γεια σας! Ξέρει κάποιος αν μπορεί να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ κατοικία υπάρχουσα εντός ζώνης 800 μέτρων στάσιμου οικισμού? Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι στο διάταγμα όρων δόμησης λέει ότι πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος - να κατάγεσαι από εκεί και να μην έχεις άλλη κατοικία στον οικισμο. Αυτά είναι για να βγάλεις άδεια οικοδομής. Αν στην συνέχεια αποφασίσει κανείς να ενοικιάσει το σπίτι του ή ακόμα πιο πολύ να το αδειοδοτήσει από τον ΕΟΤ ως ενοικιαζόμενη κατοικία τι γίνεται?
  5. Βοήθεια! Έχω την εξής περίπτωση: οικόπεδο εκτός σχεδίου που προήλθε από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης το 82. Αρχική έκταση 4 στρέματα. Με αυτή την έκταση πουλήθηκε και αγοράστηκε μερικέσ φορές. Το 84 ανοίγεται δρόμος εντός του οικοπέδου από γείτονα. Ο δρόμος αυτός συνεχίζετε και μετά το οικόπεδο και εξυπηρετεί πολλές ιδιοκτησίες εκτός της δικιάς μας. Η κοινότητα σε κάποια φάση τον ασφαλτοστρώνει. Δεν έχει γίνει πράξη παραχώρησης, ούτε απαλλοτρίωση. Στην τελευταία αγοροπωλησία γίνεται νέο τοπογραφικό στο οποίο το οικόπεδο φένεται χωρίς την έκταση του δρόμου (3.300 τμ) και χρακτηρίζεται άρτιο και οικοδομήσιμο ως εντός ζώνης 800 μ από στάσιμο οικισμό. Αυτό δεν ισχύει, αλλά βάσει του τοπογραφικού γίνεται χαρακτηρισμός από την δασική υπηρεσία. Όταν ανακαλύπτουμε το λάθος στο τοπογραφικό, γίνεται διορθωτικό συμβόλαιο και αποκαθίσταται η έκταση των 4 στρεμάτων και δίχνουμε τον δρόμο ώς δουλεία διόδου. Η δασική υπηρεσία δεν το δέχεται και ζητάει από τον δήμο χαρτί ότι ο δρόμος αυτόσ είναι ιδιωτικός ή δουλεία διόδου. Ο δήμος λέει ότι εφόσον ο δρόμος υπάρχει και χρησιμοποιείται από το 84 είανι κοινόχρηστος και δεν μπορέι να δώσει τέτειο χαρτι. Τι μπορούμε να κάνουμε? Αν κάνουμε πράξη παραχώρησης χάνουμε την αρτιότητα?
  6. Πότε κάνουμε το ένα και πότε το άλλο? Συγνώμη για την ασχετοσύνη αλλά δεν έχει μέχρι τώρα χρειαστεί... Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille
  7. Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται με τον όγκο όταν εξαιρείται το εμβαδόν των εξωτερικών λιθοδομών από την επιτρεπόμενη δόμηση? Το πρόβλημά μου είναι ότι οταν βάλει κανείς ογκος = 5 φορες επιτρ. δομηση ο όγκος που προκύπτει έιναι πολύ μικρός σε σχέση με τον πραγματοποιούμενο μαζί με τους τοίχους. Μήπως εξαιρείται από τον όγκο ο όγκος των λιθοδομών?
  8. Kαι εγώ λογικά κάπου εκεί είχα καταλήξει... Μετατροπή greeklish, acnt
  9. ευχαριστώ... Δηλαδή είναι στο χέρι μου να καθορίσω με τον πελάτη τι ακριβώς θα κάνω για τη αμοιβή που προκύπτει ετσι? μπορώ να πω θα κανω 3 επισκέψεις ή 10 στισ τάδε φάσεις και αν συμφωνήσει καλώς...
  10. γεια σας. μήπως ξέρει κανένας που θα βρω ποιες είναι οι ελάχιστες υποχρεώσεις επιβλεψης που προβλέπονται από την ελάχιστη αμοιβή? πόσες φορές επισκέπτόμαστε το εργοτάξιο και σε ποιές φάσεις? υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο? τι προβλέπεται? τι υποχρεούται ο μηχανικός για επίβλεψη αρχιτεκτονικών? χρονικού προγραμματισμού? υδραυλικών και αποχέτευσης? είναι στην κρίση του καθένα ή υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.