Μετάβαση στο περιεχόμενο

stark_21

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

stark_21's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι-σες καλησπέρα, είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με 15ετή εμπειρεία στη βιομηχανία. Εργάζομαι εδώ και 8 μήνες περίπου για μια εταιρεία επεξεργασίας και διαμόρφωσης μετάλλου. Η πρόσληψη έγινε μετά από 4μηνη περίοδο ανεργίας, και επειδή συντηρώ πενταμελή οικογένεια (τρίτεκνος) αναγκάστηκα να ξεκινήσω με τον μισθό μηχανοτεχνίτη, με την υπόσχεση κάποια στιγμή να μου αναγνωρίσουν το πτυχείο. Μεχρι εδώ "καλά" αλλά τώρα ο καλός μου εργοδότης ζητάει από 'μένα να εργαστώ ώς υπεύθυνος τμήματος (ποιοτικός έλεγχος) αλλά με τις αποδοχές μηχανοτεχνίτη! Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα γιατί μου ετέθει το εκβιαστικό δίλημμα, ή δέχομαι ή απολύομαι. Λέτε μια επίσκεψη στην Επιθ.Εργασίας να μου έδινε κάποια λύση? Α ξέχασα δεν μου καταβάλλονται 3ετίες ,επιδόματα τέκνων, επίδομα υπευθυνότητας, επίδομα χρήσης Η/Υ, Βενζίνες... και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!
  2. Don't panic Johny, πάρε τα πράγματα με την σειρά. 1. Επιλογή υλικού κουφώματος (αλουμίνιο ή συνθετικό), αν και έχει μειωθεί η τιμή του αλουμινίου ακόμα τα συνθετικά παραμένουν κατά ένα ποσοστό (5-15%) πιο οικονομικά από τα αλουμινίου αν και λέγοντας "στη φάση αλουμινίων" ίσως να σημαίνει ότι έχεις αποκλείσει τα συνθετικά. 2. Επιλογή είδους ανοιγμάτων δηλαδή ανάλογα τι είδος ανοίγματος έχουμε απηρεάζεται και η τιμή των κουφωμάτων. Αναφορικά ξεκινάω από τα φθινότερα και καταλήγω στα ακριβότερα: επάλληλα, συρόμενα, συρόμενα με θερμοδιακοπή (σχετικά νέα σειρά), ανοιγόμενα, ανοιγόμενα με θερμοδιακοπή. Οι σειρές με θερμοδιακοπή είναι πιό ακριβές γιατί παρέχουν καλίτερη θερμομόνωση. Η τιμή μπορεί να ανέβει και απο το είδος βαφής. Πιό ακριβή η ανοδίωση απο την ηλεκτροστατική βαφή και στην τελευταία ποιό ακριβό ένα οποιοδήποτε χρώμα απο το λευκό (ral9010). Ακόμα την τιμή επηρεάζει σημαντικά και το είδος του εξωφύλλου, πιό ακριβή η λύση των ανοιγόμενων (η συρόμενων) από τα ρολλά 3. Θα πρέπει να πάρεις προσφορά για συγκεκριμένο είδος κουφώματος π.χ. ανοιγώμενο κούφωμα με ρολό χρώματος λευκού. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αντιλειφθείς τις διαφορές των τιμών ανάμεσα στις εταιρείες. Τώρα να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένες εταιρίες γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση, πάντως να ξέρεις ότι όπως σε όλα τα προιόντα, αυτά τα κουφώματα που διαφημίζονται συχνά είναι και τα πιό ακριβά χωρίς να σημαίνει ότι είναι και τα ποιοτικότερα!
  3. Για να σού απαντήσω gio θα πρέπει να μπω σε λεπτομέροιες που για κάποιους ίσως να είναι κουραστικό. Θα αναφερθώ εν'ολίγοις ότι η επιλογή κουφωμάτων για εμένα τουλάχιστον είναι θέμα καλαισθησίας δηλαδή τα προφίλ αλουμινίου έχουν λίγο πολύ "νεύρα" και γραμμές διέλασης, η βαφή συχνά έχει "μπιμπίκια" ή άλλα ποιοτικά προβλήματα και οι τομές στις γωνίες των κουφωμάτων δεν εφαρμόζουν απόλυτα, σχηματίζουν "πατούρα" ή μερικές φορές αφήνουν κενό. 'Ολα τα παραπάνω και η συχνότητα εμφάνισής τους έχουν να κάνουν με την πολιτική ποιότητας της εκάστοτε βιομηχανίας διέλασης και στην καλή ή όχι τοποθέτησης του κατασκευαστή των κουφωμάτων. Τώρα απο τα προαναφερθέντα ποιοτικά προβλήματα (που δεν είναι μόνο αυτά!) στα συνθετικά κουφώματα μπορεί να συναντήσουμε μόνο κάποια γραμμή διέλασης ή σε τελική ανάλυση κάποιο πρόβλημα συναρμολόγησης (πετσικάρισμα) για το λόγο ότι το συνθετικό είναι ποιό βαρύ κούφωμα από του αλουμινίου, το οποίο όμως ρεγουλάρεται στη συνέχεια. Όσο αφορά τη βαφή του συνθετικού ούτε λόγος γιατί απλά αυτό διελάσεται "χρωματιστό" και δεν απαιτείται επεξεργασία βαφής, σαν να έχουμε δηλαδή στην περίπτωση του αλουμινίου κράμμα πρός διέλαση χρώματος λευκού,καφέ,πράσινου κ.ο.κ. Ένας ακόμα παράγοντας που με επηρέασε στην επιλογή συνθετικού κυφώματος είναι και η αίσθηση που σου προκαλεί ηχρήση του ενός ή του άλλου είδους, δηλαδή όταν κλείνεις το κούφωμα αλουμινίου είναι σε αντιστοιχία σαν να κλείνεις την πόρτα ενός αυτοκινήτου π.χ. fiat ενώ με το συνθετικό σαν να κλείνεις την πόρτα μιάς mercentes, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όλα τα παραπάνω προσωπική μου γνώμη, πάντα.
  4. Kαί επανερχόμαστε το βιβλίο που σου έλεγα είναι "Δουλεύοντας με το Fine" του Δ.Κατσαρέλη και ακόμα ένα αξιολογότατο βιβλίο για φυσικό αέριο που ίσως το έχεις είναι το "Εισαγωγή στην τεχνολογία του φυσικού αερίου" του Κων/νου Λέφα τα οποία θα βρείς εδώ http://www.tekdotiki.gr/index.asp?p=katalog πιστεύω να σε βοήθησα λίγο.
  5. sorry παιδιά αν σας έθιξα, δεν είχα τέτοια πρόθεση σε καμία περίπτωση. Βεβαίως και δεν είμαι της 4Μ θα προτιμούσα απλώς να έχω τις γνώσεις του iliekater σε θέματα λογισμικών και όπως και νά'χει σέβομαι απεριόριστα την προσφορά του σε όλους εμάς και με ευχαριστεί το γεγονός που ένας από εμάς έχει την ικανότητα να δημιουργεί κάτι τόσο εξεζητημένο. Και πάλι άξιος συγχαριτηρίων φίλε μου.
  6. Ευχαριστώ, νά'στε καλά traxana και marko. Θα ρωτήσω και λογιστή γιά λεπτομέροιες.
  7. Συνάδελφοι καλισπέρα, χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί από εσάς με αρκετές γνώσεις για το αντικείμενο(κουφώματα). Εργάζομαι 10 χρόνια στη βιομηχανία κουφωμάτων αλουμινίου στον ποιοτικό έλεγχο και μάλλον γνωρίζω κάποια πράγματα. Ας ξεκινίσουμε λέγωντάς σας ότι στο σπίτι μου έχω τοποθετήσει συνθετικά κουφώματα. Οι λόγοι ήταν μάλλον περισότερο οικονομικοί. Ο μεγαλίτερος κίνδυνος για την συνολική ποιότητα του αλουμινίου έχει να κάνει με την πρόσφυσή της βαφής στο αλουμίνιο (σε περίπτωση ηλεκτροστατικής βαφής) δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος μετά από κάποια χρόνια η βαφή να αρχίζει τοπικά να ξεφλουδίζει. Αυτό το πρόβλημα το έχω συναντήσει σε αρκετές περιπτώσεις και είναι αρκετά αποκρούστικό σαν εικόνα. Ακόμα υπάρχει η περίπτωση της νηματοειδής διάβρωσης η οποία είναι ποιό έντονη σε περιοχές δίπλα στην θάλασσα. Βέβαια όλα αυτά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει σωστή επεξεργασία του αλουμινίου και της βαφής του αλλά μην ξεχνάτε ότι οι εταιρείες διελάσεως αλουμινίου σε καλύπτουν με κάποια πολυετή εγγύηση. Πάντως η ανθεκτικότερη και (η ακριβότερη) βαφή αλουμινίου είναι η ανοδίωση. Το καλό με το αλουμίνιο είναι ότι ανακυκλώνεται πολύ εύκολα αλλά να σας ενημερώσω για όσους δεν γνωρίζουν ότι τα απόβλητα από τον καθαρισμό των μητρών διέλασης με καυστική ποτάσσα (σόδα), όπως και τα απόβλητα των βαφείων ηλεκτροστατικής βαφής ή ανοδίωσης μολύνουν ιδιαίτερα τον υδροφόρο ορίζοντα (βλέπε Ασωπό) εκτός βέβαια εάν γίνεται σωστή χρήση του βιολογικού καθαρισμού της εκάστοτε επιχείρησης.
  8. Καλισπέρα στους συνάδελφους, Μου έχουν κάνει πρόταση από κατάστημα με είδη κεντρικής θέρμανσης κ.τ.λ. για να υπογράφω μελέτες ή επιβλέψεις για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και απ'ότι γνωρίζω θα πρέπει να κόβω δελτίο παροχής υπηρεσιών αλλά επειδή εργάζομαι αρκετά (12) χρόνια στη βιομηχανία και είμαι ασφαλισμένος στο ικα και οι δουλειές που θα προκύψουν απο το κατάστημα δεν φαντάζομαι να είναι αρκετές με αποτέλεσμα να είναι μάλλον ασύμφορο να ανοίξω αφμ στην εφορία και να πληρώνω τεβε κ.τ.λ.... Για το λόγο αυτό λοιπόν μήπως υπάρχει τρόπος αν με απασχολεί σαν υπάλληλο με υμιαπασχόληση θα μπορώ να υπογράφω εκ μέρους της επιχείρησης. Θα ήμουν υπόχρεος αν μπορεί κάποιος συνάδελφος να με κατατοπίσει.
  9. Φίλε Μichael82 το έχω το πρόγραμμα και το έμαθα απο ένα βιβλίο με τίτλο "Δουλεύοντας με το fine" αν θυμάμαι καλά. Αύριο αν θέλεις θα σου δώσω λεπτομέροιες συγραφέα κ.τ.λ.
  10. Φίλε μου Αποστόλη έπεσες στην περίπτωση γιατί εργάζομαι 10 χρόνια στη βιομηχανία κουφωμάτων αλουμινίου στον ποιοτικό έλεγχο και μάλλον γνωρίζω κάποια πράγματα. Ας ξεκινίσουμε λέγωντάς σου ότι στο σπίτι μου έχω τοποθετήσει συνθετικά κουφώματα. Μην τρομάζεις όμως γιατί οι λόγοι ήταν περισότερο οικονομικοί. Οσον αφορά τα κουφώματα αλουμινίου μπορώ να σου πώ ότι δεν ξεβάφουν απο τον ήλιο, βέβαια εξαρτάται απο την εκάστοτε σωστή προεργασία της βαφής. Ο μεγαλίτερος κίνδυνος για τη βαφή του αλουμινίου έχει να κάνει με την πρόσφυσή της στο αλουμίνιο (σε περίπτωση ηλεκτροστατικής βαφής) δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος μετά από κάποια χρόνια η βαφή να αρχίζει τοπικά να ξεφλουδίζει. Ακόμα υπαρχει η περίπτωση της νηματοειδής διάβρωσης η οποία είναι ποιό έντονη σε περιοχές δίπλα στην θάλασσα. Βέβαια όλα αυτά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει σωστή επεξεργασία του αλουμινίου και της βαφής του και μην ξεχνάς ότι οι εταιρείες διελάσεως αλουμινίου σε καλύπτουν με κάποια πολυετή εγγύηση, για την διάρκεια θα πρέπει να ρωτήσεις τον κατασκευαστή των κουφωμάτων. Συμπληρωματικά να σου πω ότι το χρώμα που διάλεξες έιναι πολύ ωραίο και έχει μια "σύγχρονη" όψη αλλά είναι καλίτερο και ανθεκτικότερο με μάτ βαφή. Πάντως να ξέρεις ότι η ανθεκτικότερη και (η ακριβότερη) βαφή αλουμινίου είναι η ανοδίωση. Αυτά τα ολίγα αν θέλεις κάτι άλλο να ρωτήσεις είμαι στη διάθεσή σου!
  11. Συγχαρητήρια iliekater δεν το έχω κατεβάσει ακόμα αλλά θα ήθελα να μου πείς εσύ ή κάποιος συνάδελφος άν το λογισμικό σου είναι συγκρίσημο ή (και ελπίζω) ανώτερο απο το fine της 4m...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.