Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαραλαμπίδης Ιωάννης

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Χαραλαμπίδης Ιωάννης

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Το γήπεδο είναι γωνιακό, οπότε έχει όψη σε 2 δρόμους. Το 10αρι μετά την κατάτμηση θα έχει περίπου 100μ όψη (και περίπου 90μ βάθος). Ωστόσο, τώρα που το βλέπω, το 5.5άρι, λόγω ενός εξαιρετικά ιδιότροπου σχήματός που έχει, εισβάλλει μια λωρίδα του άλλου γεωτεμαχίου (αυτού που μπορεί να συνενωθεί) που του εμποδίζει την καθαρή πρόσβαση στον άλλο δρόμο, αφήνοντάς του μια όψη μόνο κοντά στα 18μ. Άρα φαντάζομαι μια τέτοια μεταβολή από μόνη της δε θα γίνει δεκτη... Αρα αναγκαστικά κοιτάμε για ταυτόχρονη συγχώνευση του 5.5αριού με το γειτονικό (6 στρέματα, ίδιας ιδιοκτησίας) το οποίο ήδη έχει μέτωπο 113μ (130μ μετά τη συγχώνευση). Να πω την αλήθεια δε ξέρω σαν τι χαρακτηρίζοναι οι δρόμοι που έχει. Όταν αγοράστηκε, ο ένας ήταν αγροτικός και ο άλλος ιδιωτικός, αλλά πλέον τα όρια του γηπέδου εφάπτονται στα όρια της επέκταση του σχεδίου, οπότε και οι 2 δρόμοι έχουν ενταχτεί επίσημα στο σχέδιο (και έχουν πάρει όνομα οδού). Όντως έχεις δίκιο, πρέπει να ισχύει και ΖΟΕ, θα κοιτάξω, αλλα το ΓΠΣ δεν υπερισχύει εδώ; Εδώ εχουμε άλλα πανηγύρια, που ίσως χρειαστεί παλι να σας ενοχλήσω. Και αυτό γιατί το γήπεδο έχει ήδη επαγγελματικά κτίρια μέσα (κατασκηνώσεις) που έχουν χτιστεί με παρεκλίσεις του ΠΔ Δ'538/1978 και συνολική υπάρχουσα δόμηση 1096μ² που πρέπει να δω πως θα κατανεμηθεί στα καινούρια τμήματα για να μειώσω ό,τι πιθανές κατεδαφήσεις θα προκύψουν από την αλλαγή χρήσης σε κατοικίες... (Πλάκα πλάκα, απίθανο το φαντάζομαι, αλλά μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να διατηρήσουν τις παρεκκλήσεις και μετά την κατάτμηση;)
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, είπα να ξεκινήσω ξεχωριστό thread, αλλά νομίζω είναι πιο σχετικό εδώ. Εχω μια παρόμοια περίπτωση με αυτή που συζητούσατε στη σελίδα 46. Στο δήμο Θερμαϊκού, ένα γήπεδο 15.5 στρέματα, και όπως διαβάζω στο ΓΠΣ (ΦΕΚ 110/AAP, 2007) το κατώτερο όριο αρτιότητας ορίζεται στα 10,000μ² (δε λέει τίποτα για όριο κατάτμησης). Εξ' όσων γνωρίζω το κτηματολόγιο για να δεχτεί χωρική μεταβολή απαιτεί τα καινούρια γεωτεμάχια να είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι μια κατάτμηση σε 10στρ + 5.5στρ δε θα γίνει δεκτή από το κτηματολόγιο; Στην παρούσα περίπτωση το γήπεδο των 5.5στρ δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τον πελάτη γιατί μπορεί να συνεννωθεί μεταγενέστερα με ένα γειτονικό του (το οποίο είναι άρτιο και οκοδομήσιμο). Ωστόσω το ερώτημα παραμένει: μια χωρική μεταβολή 15.5 -> 10 + 5.5 θα γινόταν δεκτή από τους αρμόδιους φορείς;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.