Μετάβαση στο περιεχόμενο

panp

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panp

  1. To A και το Ω που μας οδηγεί σε χρήση ή μη αντιανεμίων, είναι οι παραμορφώσεις του φορέα σε οριζόντια φορτία (άνεμος, σεισμός), στα οποία φυσικά οι μεταλλικές κατασκευές έχουν μεγαλύτερη ενδοτικότητα (ευκαμψία, αν το θες έτσι) από τις αντίστοιχες από σκυρόδεμα. Άρα λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να ελέγξεις όρια παραμορφώσεων σύμφωνα με τους κανονισμούς (7 τοις χιλίοις για σεισμό, κατά ΕΑΚ - κι ας μην έχουμε ευαίσθητα χωρίσματα, δεν υπάρχει κάτι άλλο, καθώς και Η/300 από άνεμο). Χοντρικά αυτό θα μας δείξει τις διατομές των κατακόρυφων στοιχείων, ΜΕΤΑ τον καθορισμό των οποίων θα μπορούμε να αρχίσουμε να ψάχνουμε γεωμετρίες συνδέσεων, λαπάτσες βάσης, διάταξη και ποιότητες αγκυρίων κλπ.). Πάντως γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να τοποθετήσεις αντιανέμια με κάθε τρόπο, αφού μην ξεχνάς ότι πρέπει με το σχεδιασμό να καλύπτουμε προπάντων τις απαιτήσεις του αντισεισμικού κανονισμού, όπως τυχηματική εκκεντρότητα, δυστρεψία, ελέγχους θ κλπ.
  2. Πάντως σαν γενική αρχή (ίσως για άλλες δουλειές) να πώ ότι ισχύει ότι συγκολλήσεις επιτόπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ (γιατί συνήθως δεν θα διαθέτεις τον εξοπλισμό που υπήρχε π.χ. στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα, δηλαδή ένα αποκλεισμένο περίβλημα στο σημείο που θέλεις να κολλήσεις). Έτσι, είναι καλό να σχεδιάζουμε τις κατασκευές έτσι ώστε να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, ενώ οι συνδέσεις τους να προβλέπονται σε τέτοιες θέσεις που να "δίνουν" μεταφερόμενα (σε πλατφόρμα) κομμάτια, δηλαδή γύρω στα 12 μέτρα μέγιστο μήκος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.