Jump to content

vasilis

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About vasilis

 • Rank
  Νέο Μέλος
 1. Δυστυχώς και εγώ διαπιστώνω ότι κανονιστικά δεν είμαστε καλυμένοι με περιορισμό και των ακραίων με αcd 3.50 . Aλλα πάλι αν πάμε σε τιμές acd πχ 9 και 10 θα προκύψουνε υπερδιαστασιολογημένα υποστυλώματα σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού αλλά αντίθετα στην πραγματική λογική της τέχνης και της επιστήμης .Από ότι καταλαβαίνω τα περισσότερα προγράμματα το περιορίζουνε σε όλα τα υποστυλώματα σε 3.50 .
 2. Συνάδελφε μου ξεφυγε .Ζητώ συγνώμη .Η βιασύνη βλέπεις . Καποιος συναδελφος καποια άποψη???
 3. Εχω εναν προβληματισμό για τον ικανοτικό έλεγχο κάμψης . Ο ΕΑΚ 4.1.4.2α [4] αναφέρει περιορισμό στο acd <=3.50 για τα ενδιάμεσα υποστυλώματα .Για τα ακραία υποστυλώματα θεωρείτε πως πρέπει να χρησιμοποιείται οποιαδήποτε τιμή προκύψει από τον ικανοτικό δηλαδή acd=10 ας πούμε ? Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ από όσο έχω μέχρι σήμερα διαπιστώσει έχει αcd<=3.50 για όλα τα υποστυλώματα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας . Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
 4. Συνάδελφοι θα παρακαλούσα για λίγη βοήθεια.Πρόκειται για αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου με πρόσωπο σε παλαιά εθνική οδό 38 μ και βάθος 250μ με παλαιό συμβόλαιο .Το εμβαδόν του είναι 10 στρεμ .Σήμερα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο .Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί ένα κομμάτι 2 στρεμ στο βάθος του οικοπέδου να το προσαρτήσει σε διπλανό αγροτεμάχιο .Αν γίνει αυτό θα γίνει κατάτμηση και θα δημιουργηθεί αγροτεμάχιο με 8 στρεμ > 4 στρεμ αλλά όχι πρόσωπο 45μ που απαιτείται .Άρα θα χαθεί η οικοδομησιμότητα. Κάνω κάπου λάθος .Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων . ------------------------------------------------------------------------------------- Kανεις λιγο βοηθεια??? Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "edit". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM
 5. Συνάδελφε θεωρώ πως το κτίριο σου δεν υπάγεται στην κατηγορία των κτιρίων που είναι υποχρεωτική η χρήση μεικτου συστήματος (δηλαδη πλαισίων και αντισεισμικών τοιχωμάτων ) όπως συμβαίνει σε κτίρια με προφανή πιθανό μαλακό όροφο (πυλωτη , κατάστημα στο ισόγειο , γυμναστήριο σε έναν όροφο κλπ) .Κατά συνέπεια για τέτοιο κτίριο κατοικιών θα μπορούσες να μην χρησιμοοιήσεις καθόλου αντισεισμικό τοίχωμα .Η χρήση του είναι θετική εκτός εαν δημιουργεί μεγάλη στροφή. Κάνοντας ικανοτικό είσαι καλυμένος .
 6. Συνάδελφοι καλησπέρα . Σε δοκό με διαστάσεις 30/100 που στηρίζει ανισοσταθμες πλάκες ο μπετατζης τοποθετεί οδηγούς εντός της δοκου με μήκος 30 εκ και διατομη 2χ2 εκ περίπου .Σε ενα μήκος 6μ δοκού τοποθετεί 4 τετοιους οδηγους που κοβουνε καθετα την δοκο στο κεντρο περιπου .Θεωρείτε πως οι οπές αυτές μπορει να δημιουργήσουνε στατικο πρόβλημα .Προφανώς η υπόλοιπη διατομη επαρκεί σε θλίψη και οι οπλισμοί είναι ισχυροί .Ο προβληματισμός μου με τις οπές σε φέροντα στοιχεία εστιάζεται στον κινδυνο σε ενα σεισμικό γεγονός να αποτελέσουνε εστία έναρξης ρηγμάτωσης .Κάθε βοήθεια δεκτή.
 7. Πρόκειται για αγροτεμαχιο με εμβαδον 10 στρ και προσωπο σε εθνικη οδο Ισθμου-Επιδαυρου .Για να γινει κατατμηση απαιτειται ο εθνικος δρομος να προυφισταται του 1923 η αρκει που ειναι εθνικος .Για τα καθενα από τα 2 νεα δημιουργουμενα αγροτεμαχια ποια ειναι τα απαιτουμενα προσωπα , βαθη .Ευχαριστω εκ των προτερων γιατι ειμαι απειρος με αυτα
 8. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια .Σκέφτομαι να αποφύγω την διατομή σταυρού και να χρησιμοποιησω ειτε κοιλοδοκους ειτε Ι με συνδέσεις ροπής στην "ασθενη" διευθυνση . Η συνδεση ροπής υλοποιείται με μεταλλική πλάκα κοχλιωμένη στο υποστυλωμα και με συγκόλληση της δοκού στην μεταλλική πλάκα ? Υπάρχει και άλλος τρόπος ?
 9. το ζητημα αφορα ισογειο μεταλλικο κτιριο χωρις υπογειο στο οποιο υπαρχει η αρχιτεκτονικη απαιτηση να μην υπαρχουνε πουθενα αντιανεμιοι συνδεσμοι .αυτο σημαινει πως ολα τα ζυγωματα πρεπει να σχεδιαζονται με συνδεσεις ροπης (π.χ μετωπικη πλακα συγκολλημενη σε υποστυλωμα και δοκος κοχλιωμενη στην πλακα αυτη) ? αν καποιος εχει καποια γνωση για το θεμα θα εκτιμουσα καποια βοηθεια και καποια προταση .το κτιριο δεν ειναι επιμηκες .ειναι ορθογωνικο 25χ15 περιπου . ----------------------------------------------------------------------- Διευκρινίζω πως αναφερομαι στους κατακορυφουσ χιαστί συνδεσμους και οχι στους αντιανεμιους συνδεσμους στεγης που ανεφερα εκ παραδρομης. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Παράβαση Κανόνα 1 περί κεφαλαίων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής. Παράβαση Κανόνα 5 περί διαδοχικών δημοσιεύσεων. Προσθέστε τόνους, χρησιμοποιώντας το edit. Chilon
 10. Χάρη εννοείς πως θα κάνεις στατική ανάλυση με το μεταλλικό πρόγραμμα και έλεγχο αντοχών και συνδέσεων με το woodexpress . Πως όμως θα μεταφέρεις τις εντάσεις στο woodexpress ? Aν δεν κάνω λάθος δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο .Εκτος εαν γίνει έλεγχος διατομή διατομή μετα με Ν,V,Mx,My .
 11. Συναδελφοι καλησπέρα .Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα με σύστημα ενσωματωμένο σε γεωδαιτικό σταθμό να κατεβάσουμε με ακρίβεια συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 για ένα αγροτεμάχιο δορυφορικά ? Παρακαλώ ΜΗΝ γράφετε με κεφαλάια στον τίτλο ,ευχαριστώ ZaXoYs
 12. Οταν ενα υπόγειο μπλοκαρεται αντισεισμικα απο ακαμπτα περιμετρικα τοιχεια υπογειου και είναι πρακτικά απαραμόρφωτο θεωρούμε πως τα τοιχεια αυτά δεν αναπτύσσουνε διατμητικές τάσεις δηλαδή ΄δεχονται μονο αξονικές τάσεις ?.Όταν μια κατασκευή στην οροφή υπογείου κληθεί να παραλάβει σοβαρά κατακόρυφα φορτία από χώμα ή νερό π.χ τότε πρέπει να γίνει υπολογισμός των περιμετρικών τοιχείων και διαστασιολόγηση δηλαδή ενδέχεται τοιχεία d=0.25m με διπλή σχάρα Φ10/20 να μην επαρκεί? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Πρίν ανοίξουμε καινούριο θέμα, κάνουμε Αναζήτηση για να δούμε εάν η απορία μας έχει συζητηθεί σε άλλα θέματα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
 13. Συνάδελφοι σας ευχαριστω πολύ.Εκτιμώ πολύ το ενδιαφέρον σας ,Συνήθως οι περισσότεροι στα δημόσια έργα δεν πολυσυζητάνε λεπτομέρειες λόγω ανταγωνιστικότητας .Εσείς αποδείξατε το αντίθετο .
 14. Συνάδελφοι καλημέρα ... Ασχολούμαι 5 χρόνια περίπου με άδειες και στατικά . Σκέφτομαι να αχοληθώ με δημόσιες μελέτες (στατικά ή και κάτι άλλο υδραυλικά , γεωτεχνικά). Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για το πως λειτουργούνε οι δημόσιες μελέτες . Είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο και θα εκτιμούσα κάποιες πληοροφορίες .
 15. Συνάδελφοι καλημέρα .Θα ήθελα την άποψη σας για ένα ζήτημα . Πριν δύο μήνες ένας πελάτης αγόρασε οικόπεδο για να ανεγείρει βιομηχανικό κτίριο και μου ανέθεσε προφορική ( όχι γραπτή ) ανάθεση . Κατόπιν έκανα αποτύπωση του αγροτεμαχίου , πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη ,φωτορεαλλισμό και στατική προμελέτη χωρίς να έχω λάβει αμοιβή και έχοντας εμπιστοσύνη στον πελάτη . Έβγαλα τα φορολογικά ,έκανα και αρκετή έκπτωση και ο πελάτης ισχυρίζεται πως τα χρήματα είναι πάρα πολλά και θα πάει σε άλλον μηχανικό . Πως εξασφαλίζω 1) μία απολαβή κάποιου ποσού για τον έως τώρα κόπο και 2) την πνευματική μου ιδιοκτησία ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.