Μετάβαση στο περιεχόμενο

KATHERINA

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by KATHERINA

  1. Όχι! στους χάρτες της εφορίας το ξέρω ότι είναι 1,60. πολεοδομικά το ψάχνω εάν έχει μειωθεί. γιατί εάν έχει μειωθεί ισχύει η μείωση και συμπαρασύρει τις τιμές της εφορίας. το pdf που μου έστειλες είναι οι όροι δόμησης του 1988. Υπάρχουν νεώτεροι ? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο σου! Ειλικρινά ευχαριστώ!
  2. Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό είναι! Αλλά δεν ξέρω η επάνω σκάλα ποιός τομέας είναι ?
  3. Αναζητώ τον συντελεστή δόμησης σε οικόπεδο στην περιοχή Επάνω Σκάλα του Δήμου Μυτιλήνης ( οδός Αγιορείτου Πανσεληνά ). Το κτίσμα έχει κριθεί διατηρητέο με φεκ από το 1985. Ενόψει πώλησης, η συμβολαιογράφος βγάζει φορολογικά, αξία οικοπέδου και χρησιμοποιεί ως συντελεστή δόμησης 1,6 ( από τους πίνακες της εφορίας ). Από την πληρέστατη ψηφιοποίηση του Σχεδίου Πόλης στο mytilene.gr στην ενότητα Μυτιλήνη σχέδιο πόλης Βόρειο Τμήμα, το βόρειο τμήμα όπου ανήκει η Επάνω Σκάλα το βλέπω σε μορφή αρχείου tiff ( σχ_πολης_Β.tif ) και δεν μπορεί ο υπολογιστής μου να κάνει εστίαση και να διαβάσει τους όρους δόμησης και αρτιότητας αριστερά του αρχείου, με ευκρίνεια. Μήπως θα είχατε την καλωσύνη να μου αποστείλετε το αρχείο των όρων δόμησης και αρτιότητας σε μορφή pdf ή jpg ή ό,τι άλλο εσείς κρίνετε ότι θα με βοηθήσει στην ανάγνωση. To ψάχνω για να δώ εάν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης και ο συντελεστής δόμησης δηλ. το 1,6 έχει μειωθεί. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που θα διαθέσει όποιος γνωρίζει και θέλει να απαντήσει !
  4. Καθαρό το εσωτερικό φρεάτιο δηλ. Με κανονική ροή χωρίς λύματα που να έχουν έρθει στην επιφάνεια. Στο πεζοδρόμιο το φρεάτιο που έφτιαξε η τεχνική υπηρεσία γεμάτο με λύματα.
  5. Μάλιστα, καταλαβαίνω. Ο μηχανοσίφωνας με αυτούς που κάνουν αποδράσεις ξεβουλώνει?
  6. Το φρεατιο προσαρμογής ή πεζοδρομίου ή φρεάτιο ελέγχου ( δηλ.το στεγανό φρεάτιο που κατασκευάζεται υποχρεωτικά εξωτερικά της ρυμοτομικής γραμμής του αποχετευόμενου ακινήτου και στο οποίο καταλήγει ο αγωγός της εσωτερικής εγκατάστασης αποχέτευσης του ακινήτου ) έχει γεμίσει με λύματα και βρωμάει. Το συνεργείο - εργολάβος της Ευδαπ είχε έρθει το 2015. Το σπίτι είναι μονοκατοικία. Το φρεάτιο της αποχέτευσης μέσα στο οικόπεδο που εχει τον αγωγό της εσωτερικής αποχετευσης του ακινήτου και καταλήγει στο φρεάτιο του πεζοδρομίου είναι πεντακάθαρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Να φωνάξει ο ιδιοκτήτης την ΕΥΔΑΠ αφού το πρόβλημα είναι εκτός δηλ. στο φρεάτιο του πεζοδρομίου ή να φερει τον υδραυλικό που έκανε την τοποθέτηση του αγωγού ο οποίος καταλήγει στο εξωτερικό φρεάτιο? Ποιος δεν έκανε σωστά την δουλειά του? Το συνεργείο - εργολάβος της ΕΥΔΑΠ ή ο υδραυλικός? Στην μονοκατοικία μένει μια οικογένεια δηλ. συνολικά 4 άτομα. Στο σπίτι μέσα δεν υπάρχει προβλημα με μυρωδιές κλπ. Τον Ιανουάριο τοποθέτησαν ηλιακό στην ταράτσα και ο μάστορας που τον τοποθετούσε ζήτησε κατά την τοποθέτηση να κλείσουν τον ρολόι του νερού στο πεζοδρόμιο. Κατέβηκε ο ιδιοκτήτης να τους δείξει το ρολόι και λίγο πιο πλάι ήταν το φρεάτιο προσαρμογής της αποχέτευσης γεμάτο με λύματα και βρώμα. Έτσι το είδε το πρόβλημα. Χάρις στον ηλιακό. Αλλιώς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι. Οι γνώμες σας και η βοήθεια σας πολύτιμες. Σας ευχαριστώ πολύ!
  7. Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα, παρακαλώ για τα φώτα σας Η διάταξη για άδεια οικογενειακής στέγης ( άρθρο 41 ν. 1337/1983 ) εφαρμόζεται και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια ? Eυχαριστώ προκαταβολικώς Κατερίνα
  8. Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα! έχω την ακόλουθη ερώτηση: Με το ΠΔ 199/2003 που αφορά στους όρους δόμησης στα εκτός σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων Αττικής, ορίζεται στο άρθρο 3 ότι, κατά παρέκκλιση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα τα οποία υφίστανται στις 7.7.1983 ( ημερομηνία δημοσίευσης του ΠΔ 284/1983 ) και έχουν ελάχιστο εμβαδόν 4 στρέματα (προβλέπονται πολλές περιπτώσεις ). Η ερώτηση μου είναι, πώς ερμηνεύουμε το < υφίσταται στις 7.7.1983 >? O πελάτης μου έχει αγοράσει στο όνομα του, το 1980 δύο στρέματα και το 1985 όμορο, δίπλα περίπου τέσσερα στρέματα. Θεωρείται ότι τα γήπεδα του υφίστανται στις 7.7.1983? Eυχαριστώ για τα φώτα σας. Καλή δύναμη σε ό,τι κάνετε ΚΑΤΕΡΙΝΑ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.