Μετάβαση στο περιεχόμενο

mililial

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρεία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mililial's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Επανέρχομαι με απάντηση στο ποστ (κατόπιν σχετικής ερώτησης) προς ενημέρωση μελλοντικών ενδιαφερομένων που θα αναζητήσουν λύση στο ίδιο πρόβλημα. Η συνδεσμολογία που λειτουργεί είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα: L= Μαύρο N= Μπλε NO= Μαύρο (γέφυρα) C= Καφέ Μπορεί και εναλλακτικά να συνδεθεί το Μαύρο (γέφυρα) στο C και το καφέ στο NO, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (όπως το δείχνει το διαγραμμα 2 δηλ.). Σε περίπτωση που αναρωτηθεί κανείς, η θέση των ακροδεκτών L/N φωτό συμφωνεί με του διαγράμματος τις θέσεις και όχι τη φωτό της πίσω όψης που προηγείται των διαγραμμάτων γιατί αφορά μεν το ίδιο προϊόν αλλά άλλο serial number προϊόντος (οι θέσεις L/N είναι αντεστραμμένες).
  2. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με ένα νέο post στο αγαπημένο θέμα των περισσοτέρων σε αυτό το thread! Πρόκειται για αντικατάσταση ενός παλιού θερμοστάτη (μόνο θέρμανση) παρόμοιου με του φίλου giorgos_lar και ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία ( βάζω ξανά φωτό για ευκολία) : Θέση 1 (L) : Κόκκινο καλώδιο Θέση 2 : Κενή Θέση 3 (Μ) : Κόκκινο καλώδιο Θέση 4 (Ν) : Μπλέ καλώδιο Ο καινούργιος είναι ένα ψηφιακός/wifi της Legrand (SMARTHER 049036 049037 049038 049039 049040) και παρέχει τους εξής ακροδέκτες σύνδεσης: με τις εξής επιλογές σύνδεσης (βάσει εγχειριδίου χρήσης/σύνδεσης): (1) (2) (3) (4) Το ερώτημα είναι πως συνδέεται το κόκκινο καλώδιο για να λειτουργήσει η εντολή on/off προς τον καυστήρα. Εκτός από τα προφανή L και N, το κόκκινο σε οποιαδήποτε θέση NO/NC/C (από μόνο του) δεν δίνει εντολή για λειτουργία. Το παρακάτω βίντεο δείχνει για 4 καλώδια συνδεσμολογία (NO/C) κάτι σχετικό δηλ. με το διάγραμμα (1) - αλλά όμως και το (3) δείχνει να είναι ακριβώς ίδιο! Πάντως, για 3 καλώδια δεν έχω βρει τίποτα πουθενά. Για να μην κουράζω, και αφού μελέτησα το κύκλωμα από τα παλιό Θ.Χ, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει κάπως να συνδεθεί η φάση L με το κόκκινο για να κλείσει το κύκλωμα, δηλ. το L στο C ή στο NO (μάλλον στο C βάσει διαγράμματος (2)). Το Ν είναι μόνο χρήσιμο για να δώσει ρεύμα στο λαμπάκι και (ίσως) τίποτα άλλο. Η δικιά σας άποψη ποια είναι;; Πως πρέπει να συνδεθεί το κόκκινο καλώδιο;; Πρέπει να γεφυρωθεί κάτι;; Έχει βάση αυτό που πρότείνω;; Κάτι άλλο πρέπει να γίνει;;; Ξέρω ότι σίγουρα λειτουργεί και με 3 καλώδια (αναφέρθηκε σε σχετικό σχόλιο σε κριτική στο skroutz για το προιόν). Αν βάλω πάλι πάνω το παλιό το αναλογικό, η θέρμανση on/off λειτουργεί κανονικά, δεν υπάρχε δηλ. κάποιο πρόβλημα στο όλο κύκλωμα της θέρμανσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.