Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ

  1. Αρα μάλλον θέλει και κατά μήκος χιαστί (κατι σαν την επίδραση της πλαγιοκάλυψης). Προφανώς λοιπον δεν υπαρχει μια απάντηση αλλα είναι ολα θέμα μοντέλου και ερμηνειών. Στον κορφιά έχεις βάλει δύο τεγίδες? Δεν φαίνεται καλά.
  2. Το ζύγωμα λυγίζει εναλάξ των τεγίδων στον ασθενή άξονα. Αυτό μπορεί να γίνει με επικάλυψη και διαφραγματική λειτουργία. Για ποιο σωστό μοντέλο βάλε τα φορτία επί των τεγίδων , πιθανόν να μη αλάξει τίποτε αλλά καλό είναι να κάνεις μια δοκιμή. Εννοω να λυγίζει ανα τεγίδα. ΝΑΙ ακριβώς μήκος λυγισμού ανα τεγίδα. Πάντως σωστή η σκέψη σου για άυξηση του μήκους λυγισμού απουσίας χιαστι επι των τεγίδων αλλα το 2 x αποσταση τεγίδων το θεωρώ μεγάλο λόγω επικάλυψης.
  3. Με διαφραγματική λειτουργία της επικάλυψης δεν μπορεί να γίνει αυτό.Τα φορτία είναι στις τεγίδες ή στα Ζυγώματα? Υπάρχει ιδιομορφή που να καμπυλώνει ανά τεγίδα?
  4. Αν έχεις IPE ώστε να συνδεσθούν τα χιαστί, Ναι. Αλλιώς για ψυχρή διατομή, έχω την εντύπωση οτι λειτουργεί αν ισχύουν τα παραπάνω που ανέφερα. Μηκος λυγισμού μόνο για την θλιπτική δύναμη στον ασθενή.
  5. Εχω την εντύπωση ότι αν έχει μελετηθεί η τεγίδα να αναλαμβάνει τα θλιπτικά σεισμικά φορτία και τα φορτία ευστάθειας του ζυγώματος μέχρι τα χιαστί, δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς των δυνάμεων. Καλύτερα όμως να βάλεις IPE να τα συνδέσεις με χιαστί και να τελειώνεις. Το κόστος δεν είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί γλιτώνεις από αλλού. (Χιαστί ζύγωμα). Απο εμπειρία είναι το 1.20 απο αυτά που βγάζει το προγραμμα με έλεγχο ευστάθειας.
  6. Συνάδελφε 1.20x την απόσταση τον τεγίδων για τον ασθενή άξονα, αφού αυτός εισάγεται στον έλεγχο στρεπτοκαμπτικού. Μην είσαι τόσο απόλυτος.
  7. Ελέγχεις λυγισμό στον ασθενή, με μήκος λυγισμού περίπου 1.20 την απόσταση των τεγίδων εκτός και αν κάνεις ελεγχο ευστάθειας με ιδιομορφές λυγισμού. Για την ροπή αντοχής σε πλευρικό λυγισμό μπορείς να εισάγεις και την ευμενής επιρροή των τεγίδων, στην αντίσταση σε στροφή της διατομής. Τα υπολογίζει αυτόματα το πρόγραμμα που έχω, με βάση το DIN 18800. Στην σχέση αλληλεπίδρασης πόσο τις εκατό αστοχεί σε λυγισμό και πόσο σε πλευρικό λυγισμό?
  8. Ναι θα πρέπει να βάλεις δυο ακαμψίες ανάλογα το πρόσημο της ροπής. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Σχετικά με τους εφελκυόμενους κοχλίες συμφωνω απόλυτα μαζί σου Αρη. Όποιος διαφωνεί ας λύσει μια σύνδεση κορφιά και θα καταλάβει.
  9. Γιαυτό επιμένω συμμετρική σύνδεση (για συμμετρική ακαμψια) και άρα σωστά βέλη απο το μοντέλο, και οχι να ψαχνουμε που εφελκύεται.
  10. Συνάδελφοι το 250 kgr/m2 είναι ακραίο αλλά το 100 κγρ/μ2 που μπορεί να αναπτυχθει δεν είναι ακραίο. Σε μια στέγη με max ιδιο Βάρος 25 kgr/m2 και ακόμα 15 kgr/m2 panel υπάρχει φόρτιση προς τα πάνω (1.00 D.L+1.00G+1.50 Wup) Γιαυτό επιμένω συμμετρική σύνδεση (για συμμετρική ακαμψια) και άρα σωστά βέλη απο το μοντέλο, και οχι να ψαχνουμε που εφελκύεται. Αυτή είναι η πιο σύνηθης περίπτωση: Συμμετρική σύνδεση.
  11. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό αρκεί να βάλεις ημιάκαμπτη σύνδεση όταν χρησιμοποιείς λίγους κοχλίες χωρίς ενισχύσεις.
  12. Με ανοιχτό στέγαστρο και κοντά στην θάλλασα μπορείς να βγάλεις και άνω απο 250 kgr/m2 άνεμο προς τα πάνω, σύμφωνα με τον EC1. Οι περιπτώσεις φορτίσεων είναι πάρα πολλές για να βγάλεις ρετσέτες. Συμμετρικές βίδες ,ενίσχυση και υπολογίζεις μια φορά την ακαμψία της σύνδεσης και καθαρίζεις.
  13. Δυο βίδες στον κορμό και δύο κάτω για να έχεις συμμετρική ροπή αντοχής και ακαμψία για φορτίσεις βαρύτητας και ανέμου. Πρέπει να δείς αν είναι άκαμπτος ο κόμβος σου σύμφωνα με τις διατάξεις του EC3. Βάλε και νεύρα στον κορμό εκεί που τελειώνει το haunch.
  14. Η διατμητική ακαμψία του panel είναι Sv=G*Av, με Αv=h*t. Την αντιστοιχη διατμητική ακαμψία των χιαστί θα την βρείς απο το τυπολόγιο σύνθετων διατομών του EC3 ή βιβλιογραφίας. Απο εκεί προκύπτει και η διατομή των χιαστί. Εγω θα έλυνα και με panel και χωρίς panel για να δω τις διαφορές. Θέλει δοκιμές για να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα. (Με ακαμψία 100& με μειωμένη λόγω ανοιγμάτων, κτλ)
  15. Εχω την εντύπωση χωρίς να γνωρίζω το συστημα της 3Δ oti to panel συμμετέχει μόνο με την διατμητική του ακαμψία. Οπότε βρίσκεις την διατμητική ακαμψία Sv και με βάση το τυπολόγιο των σύνθετων διατομών βρίσκεις το ισοδύναμο εμβαδόν της διατομής των χιαστί.
  16. Άρη και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι απλά δεν το έχω δει γραμμένο σε κάποιο κανονισμό. Πιθανόν να ισχύουν τα ίδια με τα σίδερα οπλισμού. (nik: Δεν εννοώ τα χημικά ή μηχανικά αγκύρια αλλά τις ντίζες με σπείρωμα και πλάκα αγκύρωσης στο κάτω άκρο.Σε ευχαριστώ για το site πιθανόν να αναφέρει κάτι στο link που δίνεις.)
  17. Υπάρχει σε κανονισμό η ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση σπειροτομημένου αγκυρίου απο την ακμή του beton? Ρωτάω γιατί δεν έχω βρεί πουθενά υπολογισμό αστοχίας σκυροδέματος για αγκύρια με πλάκα αγκύρωσης,τοποθετημένα κοντά στην ακμή (περίπου 50mm) του beton. Σας ευχαριστώ.
  18. Πολύ Σωστός. Εχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον οι ατέλειες πλαισίου είναι υποχρεωτικές. Άρα ή εφαρμόζεις δευτέρας τάξης ή βάζεις ισοδύναμες δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση η ανάλυση δευτέρας τάξης δεν είναι καθόλου θεωρητική υπόθεση ιδιαίτερα σε βιομηχανικά ή στέγαστρα μεγάλου ανοίγματος όπου τα βέλη είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα της πρώτης τάξης.
  19. Για να μειώσεις τις μετατοπίσεις θα έπρεπε να κάνεις δικτυωτό δοκάρι με αρθρώσεις επί του σκυροδέματος. Είναι δύσκολο να πετύχεις πάκτωση με χημικά αγκύρια. Θα έπρεπε να βρείς την ισοδύναμη δυσκαμψία του κομβου και να την εισάγεις ως ελατήριο για να είσαι όσο πιο ρεαλιστικός γίνεται από άποψη μετακινήσεων. Επίσης για να είναι σωστές οι μετακινήσεις πρέπει να εισάγεις και τον φορέα από beton στο μοντέλο σου.
  20. Να το επιλύσεις με άρθρωση και ας μεγαλώσεις λίγο την διατομή. Έτσι είναι πολύ πιο ασφαλές και πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
  21. Και αν υποστηρίζεται θέλει έλεγχο. Το πιο πιθανό είναι να μην είναι κρίσιμος. Εγώ θα έλεγχα με προσωρινη στήριξη στην μέση.
  22. Εφαρμόζεται συνέχεια. Είναι κάτι συνήθες γιατί μειώνει και το μήκος λυγισμού των χιαστί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.