Μετάβαση στο περιεχόμενο

aris-creta-twin brother

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Τι ξανά μελέτη? Μετά πό 40 χρόνια λειτουργίας της πολυκατοικίας? Σίγουρα? Δεν υπολογίζεται από την υπάρχουσα εγκατάσταση χωρίς μελέτη?
  2. καλά εννοείται. Το κατάλαβα. Απλά αυτός φάινεται 'εντάξει' - επαγγελματίας. Για τον λέβητα οι τιμή του είναι χαμηλότερη απο το google που έψαξα και μοιάζει και λεπτολόγος. Εσας πως σας φαίνεται? Δεν μας είπε κάτι για υπολογισμό θερμίδων. Είδε τι είχαμε και....
  3. Δεν μπόρεσα να βρω απόδοση γιατί έχω διαφημιστικό μόνο του καυστήρα. Πάντως η τιμή είναι καλύτερη από αυτές που εμφανίζονται στο google. Θα μας κάνει και μια εξυπηρέτηση. Θα αλλάξει λέβητα και θα βάλει μεταχειρισμένο καυστήρα προσώρινα μέχρι να γίνει η διαδικασία για το αέριο. Πως σας φαίνεται η προσφορά? Μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά? http://rapidshare.com/files/429570387/michanikos.pdf
  4. μα αυτό είναι τέρας!! για την πολυκατοικία μας 5 όροφοι περίπου 150τμ έκαστος πόσο χρειαζόμαστε?
  5. καλό! Υπάρχει λόγος να αλλάξουμε λέβητα? κερδίζουμε κάτι ειδικά αν μείνουμε στο πετρέλαιο?
  6. μήπως έχεις κρατήσει τηλέφωνα να πάρω προσφορά? Τελικά τι βάλατε? Σε ευχαριστώ πολύ!
  7. Καλησπέρα, Στην πολυκατοικία μας χάλασε ο καυστήρας πετρελαίου. Κάποιος μας πρότεινε να βάλουμε αέριο αλλά αυτό αργεί. Οπότε πρέπει να αλλάξουμε τον καυστήρα πετρελαίου άμεσα. Ξέρετε αν μπορεί να μπει καυστήρας που να δέχεται και τις δύο ύλες? Συμφέρει αυτό? Είναι μεγάλη η επιβάρυνση? Κάτι μας είπε για 2700Ε... Δεν έχω ιδέα για κόστος, μάρκα (ελληνική??), συμβατότητα !!!! Η πολυκατοικία είναι παλιά >30 έτη και δεν έχει αυτόνομη θέρμανση. 5 όροφοι. Ό,ποια πληροφορία θα είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ.
  8. Πρέπει επιτέλους να μπορούμε όλοι να διασκεδάσουμε χωρίς να ασφυκτιούμε! Το μέτρο θα εφαρμοστεί και εμείς οφείλουμε να το επιτύχουμε αυτό. Στην Ιταλία όταν έγινε ο αντίστοιχος νόμος αυξήθηκε αντί να μειωθεί η κίνηση στα αντίστοιχα μαγαζιά. Ο καπνός εκτός από την καταστροφή στην υγεία μας σου μειώνει την διάθεση, σε κουράζει...ακόμα και οι καπνιστές δεν αντέχουν την ΄καπνια΄. Βαρεθήκαμε να ανεχόμαστε τόσα χρόνια την κατάσταση αυτή!!
  9. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να χρησιμοποιούμε την γλώσσα μας στο μέγιστο βαθμό και αυτό πρεπει να κάνουμε. Λέξεις υπάρχουν και όταν δεν συμβαίνει αυτό σε κάποιες επιστήμες τότε ας χρησιμοποιηθεί ο αντίστοιχος όρος κι ας μην έχει καμία σχέση με την ελληνική. Στην ιατρική μέχρι πολύ πρόσφατα πολλές ανακαλύψεις έπαιρναν ελληνικές ονομασίες από αγγλόφωνους με έναν ελληνιστί τρόπο (EnglishgreeK ????? θα μπορούσαν να πουν και οι άγγλοι όπως greeklish συνηθίζουμε να λέμε αντίστοιχα?) Για παράδειγμα ο όρος δενδριτικό κύτταρο (dendritic cell) κατοχυρώθηκε από τον Ralph Steinman το 1973, ερευνητή εν ζωή με νομπελ για την δουλειά του στα δενδριτικά κύτταρα. Και το ονόμασε έτσι διότι οι απολήξεις του μοιάζουν με δένδρο!.Με τι μούτρα μπορώ να το γράφω ως denritic cell ή ντεντρίτικ? όταν αυτός πρώτος σεβάστηκε την ελληνική. Από την άλλη νέα φάρμακα αναγκαστικά μεταφέρονται στην παραπλήσια ελληνική εκδοχή (μοξιφλοξασίνη, τιγκεκυκλίνη). ΔΕΝ υπάρχει όμως αντίστοιχη δυνατή μετάφραση. Δεν συμφωνώ με τη χρήση λέξεων όπως κομπιούτερ, σερβερ κα.(αντί υπολογιστής κ.α) αν και δεν θα στήσουμε κανέναν στον τοίχο. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα όταν ένα όνομα γραφεί όπως έχει στη γλώσσα του. Το έχανα ήδη παραπάνω . Η αλλόγιστη, άλλωστε, μεταφορά κάποιων πόλεων στην ελληνική μου (ιδίως Γερμανικών) μου έχει προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο όταν τις ψάχνω σε έναν χάρτη.
  10. [email protected] πάνω που ήθελα να σου ζητήσω να μας ενημερώνεις για το που θα παρευρεθείς!!!!! Έτσι από φόβο!
  11. Ώστε κάτι ανήσυχα πνευματα σαν εσένα να μπορούν να το ψάξουν στο internet αν θέλουν
  12. Σκωληκοειδίτιδα (appendicitis )= η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης 1ον: την αφαιρούν μόνο όσοι παθαίνουν σκωληκοειδίτιδα (αρκετοί-όχι όλοι) 2ον: Πριν την εξέλιξη της χειρουργικής και γενικά της ιατρικής σίγουρα αποτελούσε αιτία θανάτου αρκετά συχνότερα από ότι σήμερα. Δεν ήταν η μόνη. Για παράδειγμα μία σοβαρή γαστρεντερίτιδα που προκαλεί ηλεκτρολυτικές διαταραχές (και σας βάζουν ορούς) ή μία απλή λοίμωξη αναπνευστικού που αντιμετωπίζεται πλέον με αντιβιοτική αγωγή σε συντριπτική πλειοψηφία, ήταν δυνητικά θανατηφόρα νοσήματα. Τα παραδείγματα είναι άπειρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.