Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris792

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dimitris792's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο συνάδελφος σας πιο πάνω ανέφερε ότι γίνεται, όχι με τον τρόπο που περιέγραψα εγώ, αλλά ότι γίνεται να δηλωθεί ως κατοικία προ του 1970, εκτός κι αν κατάλαβα λάθος (κάτι το πολύ πιθανό). Παραθέτω: και θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό του χρόνου της αυθαιρεσίας το Ε9. Τα έχω καταλάβει λάθος;
  2. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως κατοικία από (περίπου) το 1968 και μετά. Κι αν ποτέ υπήρχαν τέτοια έγγραφα, δεν υπάρχουν πιά. Αυτά είναι όσα γνωρίζω. Εδώ είναι ο προβληματισμός που έθεσα προηγουμένως και που παραθέτω και πάλι: Για το χρόνο της αυθαιρεσίας ο νόμος αναφέρει ότι: "ο χρόνος εγκατάστασης της αλλαγής χρήσης από βοηθητική σε κύρια σε κτίρια με οικοδομική άδεια αποδεικνύεται με έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής, άλλως λαμβάνεται ο χρόνος θεώρησης της αδείας για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου." Το παραπάνω δεν αναφέρει λεπτομέρειες, λέει γενικά "από βοηθητική σε κύρια." Εμείς έχουμε μια τέτοια περίπτωση (από υπόγεια αποθήκη έγινε κατάστημα και κατόπιν διαμέρισμα) και έχουμε βεβαίωση της ΔΕΗ για κατάστημα (και όχι για κατοικία). Όμως κατάστημα και κατοικία είναι κύριες χρήσεις (αυτό το γνώριζα ήδη αλλά το επιβεβαίωσα και εδώ στο φόρουμ). Εφόσον λοιπόν ο νόμος αναφέρει γενικά "από βοηθητική σε κύρια", θεώρησα πως η βεβαίωση της ΔΕΗ του 1964 για κατάστημα, αρκούσε για να αποδειχθεί ο χρόνος της αυθαιρεσίας ως κατοικία (που έγινε το 1967-68). Μπορεί να είναι σωστή αυτή η σκέψη;
  3. Καλησπέρα Porter και χρόνια πολλά. Το ακίνητο για το οποίο γίνεται η συζήτηση είναι βοηθητική αποθήκη (υπόγειο) βάσει τη άδειας, η οποία το 1964 πήρε ρεύμα ως κατάστημα. Λειτούργησε ως κατάστημα λίγα χρόνια μα από το 1967-68 είναι διαμέρισμα (κατοικία). Οι τότε ιδιοκτήτες δεν άλλαξαν ποτέ το ρεύμα (το οποίο είναι κομμένο κάπου δεκαεπτά χρόνια τώρα) ώστε να αναφέρει κατοικία. Τώρα θέλουμε να μπει στο νόμο για τα αυθαίρετα ως κατοικία.
  4. Καλημέρα σας Άκη και χρόνια πολλά. Εύχομαι υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή. Χρόνια πολλά και ευχές σε όλους στο φόρουμ. Δείτε, προσπαθώ να καταλάβω τη διαδικασία προκειμένου να αντιλαμβάνομαι (όσο μπορώ) τι συμβαίνει όταν θα συμβεί. Είναι κάτι που το κάνω σε όλα. Με την ίδια λογική αν και δεν είμαι ειδικός στα αυτοκίνητα, δεν θα αγόραζα ένα αυτοκίνητο μόνο επειδή θα ήταν όμορφο. Θα το έψαχνα. Εδώ στο φόρουμ σας εκφράζονται απόψεις αποκλειστικά από ειδικούς, κάτι που μπορεί να γλυτώσει έναν αδαή από περιπέτειες. Σε αυτή μου την προσπάθεια αρχικά αναζήτησα και τον σχετικό νόμο (4495) για να τον μελετήσω, αν και αντιλαμβάνομαι πως έχουν γίνει τροποποιήσεις. Όπως ήδη γνωρίζετε εσείς, καθώς είναι η ειδικότητά σας, εκεί εντόπισα άρθρο ειδικά για τον χρόνο κατασκευής των αυθαιρεσιών. Να πω ότι έλυσα όλες τις απορίες μου, δεν θα το πω. Σε ένα σημείο όμως αναφέρει όσον αφορά το χρόνο της αυθαιρεσίας ότι: "ο χρόνος εγκατάστασης της αλλαγής χρήσης από βοηθητική σε κύρια σε κτίρια με οικοδομική άδεια αποδεικνύεται με έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής, άλλως λαμβάνεται ο χρόνος θεώρησης της αδείας για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου." Το παραπάνω δεν αναφέρει λεπτομέρειες, λέει "από βοηθητική σε κύρια." Εμείς, όπως σας έχω ήδη αναφέρει, έχουμε μια τέτοια περίπτωση και έχουμε βεβαίωση της ΔΕΗ για κατάστημα (και όχι για κατοικία). Όμως κατάστημα και κατοικία είναι κύριες χρήσεις (αυτό το γνώριζα ήδη αλλά το επιβεβαίωσα και εδώ στο φόρουμ). Εφόσον λοιπόν ο νόμος αναφέρει γενικά "από βοηθητική σε κύρια", θεώρησα πως η βεβαίωση της ΔΕΗ του 1964 για κατάστημα, αρκούσε για να αποδειχθεί ο χρόνος της αυθαιρεσίας ως κατοικία (που έγινε το 1967-68). Αυτές είναι οι σκέψεις που έκανα, αλλά νομίζω πως έχω αρχίσει να μπαίνω στα χωράφια σας (δηλαδή αυτά του μηχανικού) κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλω και δεν πρέπει να γίνεται. Προσπαθώ όμως να σχηματίσω και άποψη, καθώς θεωρώ ότι ένα λάθος ή μια παράλειψη μπορεί να κοστίσει σε χρήμα και όχι μόνο. Παραλείψεις και λάθη όταν μιλάμε για ακίνητα, είναι πολύ άτιμα πράγματα.
  5. Καλησπέρα σας και πάλι. Αν έχω καταλάβει σωστά: 1) κάνει ο μηχανικός τη δήλωση, 2) μετά τη δήλωση πληρώνουμε το παράβολο, 3) κατόπιν καταθέτουμε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, μεταξύ των οποίων το τροποποιημένο Ε9 και τα αποδεικτικά του χρόνου της αυθαιρεσίας, 4) προχωράει ο μηχανικός τη δήλωση και κλείνει την υπόθεση. Η απορία που έχω εδώ, και εύχομαι να μην σας γίνομαι φορτικός, είναι αν με αυτή τη διαδικασία μπορούμε να ενταχθούμε στον νόμο ως αυθαίρετο προ του 1970. Εφόσον χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό χρόνου το τροποποιημένο Ε9, τότε απ' ότι αντιλαμβάνομαι θα θεωρηθεί ως έτος αυθαιρεσίας, το έτος που θα αναφέρει το τροποποιημένο Ε9, κι αυτό παρότι λειτουργεί ως διαμέρισμα από το 1967-68; Από αυτά που μου περιγράφετε, καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να ενταχθούμε ως νέο αυθαίρετο (δηλαδή ως αυθαίρετο που έγινε το έτος τροποποίησης του Ε9 και όχι ως παλαιό αυθαίρετο). Έχω καταλάβει σωστά; Κατά τα άλλα, θα τροποποιήσουμε το Ε9 άμεσα (την καλησπέρα μου και στον dimitris GM), το μόνο που προσπαθώ να σχηματίσω εικόνα του προβλήματος πριν απευθυνθώ σε συνάδελφό σας μηχανικό (πολύ σύντομα) και εκτιμώ την βοήθεια που μου προσφέρετε αυτή τη στιγμή. Και πάλι ευχαριστώ!
  6. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση Άκη! Συγχωρέστε με, μα δεν έχω καταλάβει την χρονική σειρά της διαδικασίας. Για να ενταχθούμε στον νόμο, δεν πρέπει να καταθέσουμε πρώτα τα αποδεικτικά του χρόνου της αυθαιρεσίας; Θέλω να πω, μήπως να αλλάξουμε το Ε9 πριν την ένταξη, ώστε να το καταθέσουμε κατά την ένταξη; Επίσης, πόσο πίσω προτείνετε ότι πρέπει να αλλάξει το Ε9; Η σύνδεση με τη ΔΕΗ από μόνη της εκτιμάτε δεν επαρκεί για να το εντάξουμε ως προ του 1970;
  7. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Δεν είμαι μηχανικός και παρακαλώ θα ήθελα τη άποψή σας για την απόδειξη του χρόνου της αυθαιρεσίας σε ακίνητο. Πρόκειται λοιπόν για μια υπόγεια (έτσι αναφέρεται στην άδεια, στο συμβόλαιο αναφέρεται ως ημιυπόγειο) βοηθητική αποθήκη σε πολυκατοικία που ανεγέρθη με άδεια του 1962. Στο υπόγειο της πολυκατοικίας βάσει της άδειας έχουν κατασκευαστεί μόνον βοηθητικές αποθήκες, όπου όμως οι περισσότερες από αυτές ποτέ δεν λειτούργησαν ως αποθήκες, μα άλλες ως καταστήματα και άλλες ως διαμερίσματα. Η εν λόγω αποθήκη το 1964 πήρε ρεύμα ως κατάστημα, μα πολύ σύντομα λειτούργησε ως διαμέρισμα. Οι τότε ιδιοκτήτες δεν άλλαξαν το ρεύμα από κατάστημα σε κατοικία. Αυτή τη στιγμή η αποθήκη είναι κενή και έχει γίνει διακοπή στο ρεύμα. Το ακίνητο θα ενταχθεί στον νόμο για τα αυθαίρετα ως κατοικία. Το ερώτημα που θέτω προς εσάς, είναι αν μπορεί να ενταχθεί στον νόμο για τα αυθαίρετα ως κατοικία με αποδεικτικό του χρόνου της αυθαιρεσίας την σύνδεση με τη ΔΕΗ το 1964, η οποία όμως σύνδεση είναι για κατάστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.