Μετάβαση στο περιεχόμενο

EVPAN

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EVPAN's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.. Λοιπόν, εκ της αδείας υπάρχει η πρόβλεψη στέγης, και το διαμέρισμα υλοποιείται κάτω από τη στέγη, εξ αυτου και στη σύσταση περιγράφεται διαμέρισμα Δ ορόφου-Σοφίτα.. Η στέγη καλύπτει όλη την κάτοψη του ορόφου (και τα εντός Σ.Δ τμήματα και τα μη βατά). Στο ΔΚ ο όγκος της στέγης υπολογίζεται στο σύνολο της ανεξαρτήτως βατού ή μη βατού τμήματος.. Η περιμετρική υπερύψωση σε όλο το μηκος του κτιρίου (δίκλινη κατά την άδεια στο μεγαλύτερο μέρος της η στέγη, σήμερα σε όλο το μήκος της δίκλινη) τα μη βατά τα έκανε βατά και εντάχθηκαν στο διαμέρισμα..(έχω υπέρβαση ύψους και στος εντός αδείας τμήμα του ορόφου) Ο νόμιμος όγκος έτσι δηλώνει ότι είναι εντάξει τα κατά πλάτος..αλλά όχι τα καθ ύψος και κατά πλάτος ! Παρεπιπτόντως χθες το βράδυ (προσπαθώντας να βγάλω άκρη) παρακολούθησα μια ημερίδα συμβολαιογράφων στο θέμα του άρθρου 98 περί μονομερούς τροποποίησης που έγινε στη Θεσσαλονίκη Απρίλιος του 2022 αν θυμάμαι καλά, και εκπρόσωπος των μηχανικών ειπε ότι αυθαίρετα στην πυλωτή δεν είναι εντός του νομιμου όγκου.. Σ ευχαριστώ και πάλι!!
  2. χαιρεται !! θα ήθελα να ρωτήσω το εξής εχω διαμέρισμα-σοφίτα Δ ορόφου.. λόγω της υπερύψωσης της περιμετρικής τοιχοποιίας το διαμέρισμα επεκτάθηκε και σε χώρους της στεγης που ήταν μη βατοί κατά την κάτοψη. Αρα αυθαίρετη επέκταση του διαμερίσματος σε κοινόκτητα τμήματα της οικοδομής. Η αυθαιρεσία έχει γίνει από την κατασκευή της οικοδομής. Είναι άνω της δεκαετίας Στο διάγραμμα κάλυψης ο όγκος της στέγης ενοείται ότι περιλαμβάνει όλη την κάτοψη της κατασκευής της (δηλαδή περιλαμβάνει τους χώρους εντός Σ.Δ. και τους μη βατούς. Η υπερύψωση μου δίνει υπέρβαση μέγιστου ύψους <20% του επιτρεπόμενου.. Για να γίνει μονομερής τροποποίηση υπάρχει ο ορος του "νόμιμου όγκου".. Λόγω της υπέρβασης ύψους είμαι εκτός νόμιμου όγκου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.