Μετάβαση στο περιεχόμενο

tripitiri

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tripitiri

  1. Σε περίπτωση που έχει κάνει γεώτρηση για την πισίνα του ιδιώτης γείτονας (άγνωστο αν είναι με άδεια ή παράνομα) ισχύει το ίδιο (για τα 500 μ.)? Και αν ναι τα μέτρα υπολογίζονται από το σημείο της γεώτρησης ή από τα όρια του καθενός οικοπέδου. Αν για παράδειγμα ισχύει αυτό για τα 500 μ. μπορώ εγώ μετρώντας σε ευθεία την απόσταση από τη γεώτρηση του άλλου να βγάλω άδεια για τη δική μου?
  2. Φίλε μου, μηχανικός μου έβγαλε την πρώτη άδεια και μάλιστα με μεγάλη προυπηρεσία στο χώρο. Αλλά τότε δεν υπήρχε θέμα Β' ζώνης, ήταν απλά ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου πάνω από 4 στρέμματα. Και για κακή μας τύχη χαρακτηρίστηκε η περιοχή αργότερα Β2 ζώνη. Ο ίδιος μηχανικός μας διαβεβαίωνε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και οτι συνεχίζει να χτίζει το αγροτεμάχιο. Με τα πολλά και μετά από πολλούς μήνες αναμονή και έγγραφο ερώτημα στην πολεοδομία πήραμε απάντηση οτι δεν ισχύει το "κατα παρέκλιση". Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν οτι καμμία εμπιστοσύνη δεν έχω πια στον ίδιο μηχανικό γιατι στην ουσία ευθύνεται εκείνος για το αποτέλεσμα. Επειδή έχω χορτάσει απο διαβεβαιώσεις και δεν έχω και άλλο γνωστό μηχανικό να αποτανθώ, γι αυτό πήρα το θάρρος να ζητήσω βοήθεια απο το site μήπως και μπορέσω να βγάλω κάποια άκρη.
  3. γεια σε όλους, δεν έχω καμμία σχέση με τον κλάδο, ψάχνοντας για πληροφορίες βρήκα το site και αναρωτιόμουν αν κάποιος, που σίγουρα έχει περισσότερες γνώσεις απο μένα, μπορεί να βοηθήσει *****. Ακούστε λοιπόν πως έχει η κατάσταση. Το 2002 εκδόσαμε άδεια οικοδομής για ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου (αγροτεμάχιο) στην περιοχή Λιοφύτι που ανήκει στο δήμο Σπάτων. Το οικόπεδο είναι σχεδόν 5 στρέμματα με όψη σε επαρχιακό δρόμο 35μ. Κατα (τη λεγόμενη) παρέκκλιση δεν ίσχυσε αυτό που λένε οτι πρέπει να αφήσεις 15μ. απο καθε γειτονικό οικόπεδο. Η άδεια λοιπόν έβγαζε 2 μεζονέτες. Για οικονομικούς λόγους δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε την άδεια η οποία και έληξε το 2006. Στο μεσοδιάστημα η περιοχή χαρακτηρίστηκε σαν Β' ζώνη και τώρα που θέλουμε να την ανανεώσουμε ή να εκδόσουμε μία καινούργια μας είπαν στην πολεοδομία οτι δεν ισχύει το "κατα παρέκκλιση" και γενικότερα στη ζώνη αυτή δεν μπορείς να χτίσεις. Κάποιος άλλος μηχανικός μας είπε οτι αν έχουμε 35μ. όψη σε δρόμο μπορούμε να χτίσουμε 100 τ.μ. Στην ουσία εμένα με ενδιαφέρει να χτίσω έστω και αυτά τα 100 τ.μ. γιατί σκοπός μου είναι να φτιάξω ένα παιδότοπο στο χώρο αυτό. Πάλι όμως υπάρχει πρόβλημα γιατι μου είπαν στην πολεοδομία οτι η μόνη άδεια που δίνεται για επαγγελματικό χώρο είναι για δημοτικό αναψυκτήριο. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό κ το ψάχνω ακόμα (όλος ο Υμηττός είναι γεμάτος βίλες που έχουν άδεια αναψυκτηρίου και ανήκει κ αυτός στη Β' ζώνη και εγώ που θέλω πραγματικά να φτιάξω ένα πρότυπο παιδότοπο-αναψυκτήριο δε με αφήνουν ) Οποιαδήποτε πληροφορία ή κατεύθυνση για το πως μπορώ να κινηθώ και πού να στραφώ είναι ευπρόσδεκτη. ******* Είναι κρίμα μωρέ να μην αξιοποιηθεί εφόσον υπάρχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.