Μετάβαση στο περιεχόμενο

akis2009

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by akis2009

  1. Μήπως κανείς έχει κάποια πληροφόρηση για το τι γίνεται με την φορολόγηση?
  2. Δηλαδή αν παραταθεί θα αλλάξει τίποτα; Μήπως με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανές αντιδράσεις; Πάλι σε ένα χρόνο θα συζητάμε τα ίδια;
  3. Επειδή δεν διάβασα τίποτα για τους συντελεστές φορολόγησης των μηχανικών μήπως γνωρίζει κάποιος αν έχουμε κάποια αλλάγή?
  4. Νομίζω ότι ένα κράτος όταν το μόνο που παράγει είναι οικοδομές και τεχνικά έργα οφείλει να προστατεύει το μόνο κλάδο ανάπτυξης. Αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς απο τους κυβερνόντες πιστεύω είναι ότι με την κατάργηση των συντελεστών το μόνο σίγουρο είναι ότι το κράτος θά χάσει πολύ μεγάλο μέρος του ΦΠΑ που τώρα εισπράτει. Η απλή λογική λέει ότι αν πας τον μηχανικό έσοδα έξοδα το μόνο σίγουρο θα είναι ότι τα έσοδα θα ''γίνουν'' πολύ λιγότερα και τότε το ΦΠΑ που θα πέρνεις θα μειωθεί. Αν περιμένεις να τα πάρεις από την φορολογία σαν κράτος είσαι εκτός τόπου και χρόνου γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι θα εμφανίσουν ζημία και θα ευνοηθεί πολύ το μαύρο χρήμα... Αντί να δώσουμε και σε άλλες τάξεις αναπτυξιακά κίνητρα που δεν θα μας καθιστούν όμηρους των νταβατζήδων της εφορίας και των εκβιαστών και όσοι δουλεύουν στην πιάτσα ξέρουν τι λέω να δώσει περισσότερους και αντικειμένικότερους τρόπους φορολογίας παρακάμπτοντας τον ανθρώπινο (βλέπε χρηματισμόςκτλ) παράγοντα.
  5. Δηλαδή να θεωρήσω ότι το ΤΕΕ δεν θα κάνει τίποτα για να προστατέψει όποιον έχει ένα γραφείο και προσπαθεί να επιβιώσει Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να είμαστε τόσο δεκτικοί σε ορισμένα θέματα. Το 2010 λοιπόν θα είναι μια κατάσταση σφαγής γιατί με έσοδα έξοδα και με τόσα λιγα να δικαιολογούνται από τα έξοδα είμαστε κυριολεκτικα σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
  6. Δηλαδή, τι σημαίνει ότι θα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι ? Όπως είδα και από έναν άλλο συνάδελφο, τον κάλεσαν στην εφορία και του αμφισβήτησαν τον συντελεστή ... Μάλιστα του είπαν ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να πάει με έσοδα έξοδα. Επομένως κάθε ένας από εμάς που έχει υπολογίσει στην επιστροφή θα πρέπει να περάσει από αυτήν την δοκιμασία, που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεδομένης και της φοροεισπρακτικής πολιτικής, θα χάσει.... Τελικά θα πρέπει να ξεχάσουμε τους συντελεστές ? γνωρίζει κάποιος να μας πει σίγουρα? ή αποτελεί και αυτό προιόν ενός ήδη ομιχλώδους και απειλητικού τοπίου που καλλιεργεί η κυβέρνηση?
  7. Δηλαδή Zagor για όλους εμάς που περιμένουμε ως μέρος εισοδήματος και την επιστροφή θα πρέπει να την ξεχάσουμε? Ανταυτού να προετοιμαζόμαστε για πρόστιμα? Και πως μπορεί να δουλέψει κάποιος όταν το μόνο που ακούει είναι μια υστερική φωνή τρομοκρατίας από μία κυβέρνηση αποσυντονισμένή? Ποια η σιγουριά για να επενδύσεις και να επεκτείνεις την έστω και μικρή επιχείρησή σου? Για το θέμα που αφορά τους συντελεστές φορολόγησης έχει κάποιος να δώσει τίποτα τελευταίες πληροφορίες? Πληροφορίες γιατί αποφάσεις από αυτούς τους εκτός πραγματικότητας πολιτικούς δεν περιμένω
  8. Ενα πράγμα που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω είναι το εξής Οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πως θα τα μαζέψουν εύκολα και γρήγορα επενδύοντας μόνο βραχυπρόθεσμα ....: Μας θέλουν όλους μισθωτούς υποτελείς μακριά από κάθε πρωτοβουλία καλούς υπηρέτες των πολυεθνικών ότι είναι άλλωστε και αυτοί Πιστέυω ότι η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα και η υποταγή και μετατροπή μας σε υποτελείς χαρτογιακάδες ο σκοπός Αρχίζω και αμφιβάλω ακόμα και για το παιχνιδάκι με τα ξένα μέσα ως μέτρο ίσως ψυχολογικής πίεσης για να σκύψουμε το κεφάλι....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.