Μετάβαση στο περιεχόμενο

trihope

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

trihope's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με νομιμοποίηση περιγράμματος ή αλλαγή χρήσης σε υγειονομικού ενδιαφέροντος και το απίστευτο είναι ότι και οι δύο περιπτώσεις φαίνεται πως συνυπάρχουν στο ίδιο ακίνητο! Και εξηγούμαι: Ο πελάτης έχει ένα ακίνητο χωρίς άδεια, προ του 1955, το οποίο λειτουργεί ως κατάστημα μικρο-εμπόριου. Θέλει όμως να το νοικιάσει σε κάποιον ο οποίος θα ανοίξει εστιατόριο. Υποθέτω ότι στη περίπτωση αυτή χρειάζεται όχι μόνο η διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος ισογείου καταστήματος προ του ΓΟΚ/55, αλλά και η διαδικασία αλλαγής χρήσης απο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συμφωνείται ως εδώ? Στη μεν πρώτη διαδικασία η αμοιβή είναι η ελάχιστη, 5000λ, επειδή είναι ουσιαστικά μια αποτύπωση. Σωστά? Στη δεύτερη διαδικασία χρειάζεται έκδοση οικοδομικής άδειας με τα σχέδια της αποτύπωσης και πάλι? Και η αμοιβή είναι τα αρχιτεκτονικά μιας άδειας? Οι δύο διαδικασίες μπορούν να γίνουν συγχρόνως, ή είναι ανεξάρτητες? Υπόψην, ότι η διαδικασία έχω καταλάβει ότι διαφέρει απο πολεοδομία σε πολεοδομία. Στη συγκεκριμένη, και σε ότι αφορά την πιστοποίηση νόμιμου περιγράμματος, ζητάνε σειρά σχεδίων αποτύπωσης. Χρειάζεται η διαδικασία κατάθεσης αμοιβής, ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ και στις δύο περιπτώσεις? Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το περίπλοκο της υπόθεσης!
  2. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με νομιμοποίηση περιγράμματος ή αλλαγή χρήσης σε υγειονομικού ενδιαφέροντος και το απίστευτο είναι ότι και οι δύο περιπτώσεις φαίνεται πως συνυπάρχουν στο ίδιο ακίνητο! Και εξηγούμαι: Ο πελάτης έχει ένα ακίνητο χωρίς άδεια, προ του 1955, το οποίο λειτουργεί ως κατάστημα μικρο-εμπόριου. Θέλει όμως να το νοικιάσει σε κάποιον ο οποίος θα ανοίξει εστιατόριο. Υποθέτω ότι στη περίπτωση αυτή χρειάζεται όχι μόνο η διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος ισογείου καταστήματος προ του ΓΟΚ/55, αλλά και η διαδικασία αλλαγής χρήσης απο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συμφωνείται ως εδώ? Στη μεν πρώτη διαδικασία η αμοιβή είναι η ελάχιστη, 5000λ, επειδή είναι ουσιαστικά μια αποτύπωση. Σωστά? Στη δεύτερη διαδικασία χρειάζεται έκδοση οικοδομικής άδειας με τα σχέδια της αποτύπωσης και πάλι? Και η αμοιβή είναι τα αρχιτεκτονικά μιας άδειας? Οι δύο διαδικασίες μπορούν να γίνουν συγχρόνως, ή είναι ανεξάρτητες? Υπόψην, ότι η διαδικασία έχω καταλάβει ότι διαφέρει απο πολεοδομία σε πολεοδομία. Στη συγκεκριμένη, και σε ότι αφορά την πιστοποίηση νόμιμου περιγράμματος, ζητάνε σειρά σχεδίων αποτύπωσης. Χρειάζεται η διαδικασία κατάθεσης αμοιβής, ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ και στις δύο περιπτώσεις? Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το περίπλοκο της υπόθεσης!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.