Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris Athens

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. επικοινωνεί άμεσα. Υπάρχει πόρτα απο τον διάδρομο του διαμερίσματος που οδηγεί στο μπάνιο.
  2. Καταλαβαίνω τι λέτε, όμως να διευκρινήσω οτι το μπαλκόνι δεν είναι στον αέρα. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε εσοχή. Δηλαδή εξ ολοκλήρου το μπαλκόνι μου πατάει στο διαμέρισμα του απο κάτω ορόφου. Άρα και αυτά τα 2τμ του μπαλκονιού που βρίσκεται το wc. Δεν είμαι μηχανικός, εσείς ξέρετε καλύτερα, όμως θεωρώ οτι στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσει το μπαλκόνι απο το επιπλέον βάρος.
  3. Άρα αν καταλαβαινώ καλά, στην περίπτωση της γονικής παροχής ουσιαστικά πήγατε με τον πατέρα σας στον συμβολαιογράφο, συμφωνήσατε απο κοινού σε ακύρωση του συμβολαίου , έγινε τακτοποίηση απο μηχανικό και στην συνέχεια εκ νέου το συμβόλαιο? Τι γίνεται με άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται , για παράδειγμα με τα Ε9, ΕΝΦΙΑ ή τυχόν έγγραφα σε άλλες υπηρεσίες όπου φαίνεται η αρχική μεταβίβαση του ακινήτου? Περίπου πόσο σας κόστισε αυτή η υπόθεση? Επειδή πολυ΄πιθανό είναι οτι θα μπώ κι εγώ σε παρόμοια διαδικασία, θα με βοηθούσε να μου περιγράφατε πώς κινηθήκατε.
  4. Καταρχην ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με βοηθαει πολύ γιατί δεν έχω καμία εμπερία σε αυτόν τον τομέα και νιώθω πελαγωμένος. Το συγκεκριμένο wc είναι σίγουρα κτισμένο απο την κατασκευή της πολυκατοικίας το 1983 διότι και στους απο κάτω δύο ορόφους της ίδιας πλευρά της πολυκατοικίας, βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο. Τώρα γιατί δεν φαίνεται στα αρχικά σχέδια, δεν γνωρίζω. Υποθέτω έχει να κάνει με την κάλυψη τετραγωνικών δόμησης. Ο μηχανικός που προφανώς υπέγραψε χωρίς να κάνει την αυτοψία, δεν υπάρχει πουθενά. Πιθανολογώ οτι δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα, διαφορετικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένα επαγγελματίας καταργεί το επαγγελματικό του τηλέφωνο , αλλάζει διεύθυνση και δεν βρίσκεται σε καμία αναζήτηση με αυτό το όνομα. Θα ήθελα πολύ να κινηθώ νομικά, αρκεί πράγματι να έχει νόημα. Αν είναι άφαντος και κάνω δικαστήρια ερήμην, μόνο επιπλέον έξοδα θα επωμιστώ. Βρήκα σήμερα την κληρονόμο της πωλήτριας , είναι συνεργάσιμη αλλα προφανώς και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες ούτε και φέρει κάποια ευθύνη κατα τη γνώμη μου. Σκοπέυω αρχικά να επικοινωνήσω με την συμβολαιογράφο που έκανε τα συμβόλαια μήπως μπορεί να με καθοδηγήσει πώς μπορούμε να κινηθούμε σε σχέση με το συμβόλαιο που έγινε 9 χρόνια πριν. Αν γίνεται να αλλάξει με σύμφωνη γνώμη την δική μου και της πωλήτριας - στην προκειμένη περίπτωση της κληρονόμου.
  5. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Αγόρασα ένα μικρό διαμέρισμα το 2013. Ξεκίνησα διαδικασία να το πουλήσω πρίν λίγο καιρό και μόλις βρέθηκε αγοραστής, ο μηχανικός του στον έλεγχο διαπίστωσε οτι υπάρχει παράβαση που δεν γνώριζα. Η πωλήτρια έχει αποβιώσει. Ο τότε μηχανικός που πλήρωσα κατα την αγορά και έδωσε βεβαίωση περι μη αιθαίρετων κατασκευών είναι αδύνατο να βρεθεί, το γραφείο του έχει κλείσει και το τηλέφωνο επικοινωνίας έχει καταργηθεί. Δεν είχα προηγούμενη εμπείρα σε αγοραπωλησίες και ήταν η πρώτη φορά που αναζήτησα μηχανικό. Απευθήνθηκα σε ένα μηχανικό της περιοχής, σχετικά νεαρό. Θεωρώ οτι δεν έκανε ποτέ αυτοψία παρότι με διαβεβαίωσε οτι τα είδε και είναι οκ. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό μπάνιο που έχει το διαμέρισμα, είναι 2τμ αλλα χτισμένο εκτός του εξωτερικού περιγραμματος που φαίνεται στην κάτοψη, ουσιαστικά στην γωνία του μπαλκονιου και συνορεύει με την κουζίνα του διαμερίσματος. 1μ βάθος και 2 μέτρα πλάτος. Το διαμέρισμα είναι του 1983 , θεωρώ οτι θα μπορούσε ο μηχανικός που υπέγραψε να το επισημάνει ώστε να γίνει η σχετική αναφορά στο συμβόλαιο και θα ήταν όλα νόμιμα. Τώρα για να κάνω την αλλαγή σύμφωνα με το σχέδιο θα πρέπει να ξηλώσω εντελώς μπάνιο, κουζίνα τοίχους , υδραυλικά κτλ και να ξαναχτίσω. Εντελώς ασύμφορο αφού το διαμέρισμα έχει έτσι κι αλλιώς πολύ χαμηλή εμπορική αξία. Νιώθω εξαπατημένος και θέλω να κινηθώ νομικά αλλα θα βγάλω άκρη? Μπορώ να αποδείξω οτι το μπάνιο προυπήρχε εκεί απο την παλαιότητα των υλικών του τοίχου ? Η θα μπλέξω περισσότερο πιθανώς οτι εγώ έχτισα την παράνομη κατασκευή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.